Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

FROSTBITE (2006)

Σκηνοθετημένο από τον Anders Banke . Η ταινία μετά την ηρωική προβολή της στο φεστιβάλ Καννών πήρε διανομή σε 40 χώρες και είναι η πρώτη ταινία τρόμου που προβλήθηκε στην Βόρεια Κορέα (ο άνθρωπος είναι σινεφίλ και τον ανεβοκατεβάζουν παρανοϊκό δικτάτορα) !
H Annika και η κόρη της Saga φτάνουν σε καινούργια πόλη με σκοπό να δουλέψει η μητέρα στο τοπικό νοσοκομείο . Θέλουν να κάνουν μια καινούργια αρχή και μετακομίζουν στην Βόρεια Σουηδία . Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και η νύχτα θα διαρκέσει για άλλον ένα μήνα ...
Ο Κακός :
Ο Carl-Ake Eriksson ( THE GIRL WHO KICKED THE HORNET'S NEST ) είναι ο καθηγητής Gerart Beckert . Πρότεινε ο ίδιος την κενή θέση στο νοσοκομείο του στην Annika . Ο Beckert πηγαίνει για βραβείο Νόμπελ στην γενετική , αλλά εκείνος έχει άλλα σχέδια μέσα στο κεφάλι του ...
Υπήρξε εθελοντής στα SS κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είχε δει κατάματα τον θάνατο κάπου στο Ανατολικό Μέτωπο . Η συνάντηση του με μια απομονωμένη οικογένεια βρικολάκων στην Ουκρανία θα τον αλλάξει για πάντα ... Μοναδικός επιζώντας από την ομάδα του , επιστρέφει μαζί με ένα κοριτσάκι που δεν μεγαλώνει ποτέ πίσω στην Σουηδία . Στην αρχή ήθελε να θεραπεύσει τον βαμπιρισμό , γι'αυτό και το έριξε στο διάβασμα . Πέρασε στην ιατρική . Με το πέρασμα των χρόνων βέβαια , η απληστία του και οι αρχές του ναζισμού που δεν ξέχασε ποτέ , τον οδήγησαν στο να θέλει να δημιουργήσει μια καινούργια υπεράνθρωπη φυλή ! Το νοσοκομείο του έγινε το προσωπικό του εργαστήριο γενετικών πειραμάτων και η μικρή του φίλη το μοναδικό του πειραματόζωο και δότης αίματος για την δημιουργία των ονείρων του σε μορφή χαπιών ....
Τρεις διαφορετικές ιστορίες που έχουν τον ίδιο παρονομαστή συμβαίνουν ταυτόχρονα :
Το νοσοκομείο γεμίζει δαγκωμένους με αποτέλεσμα ο αριθμός των υποψηφίων βρικολάκων να αυξάνεται . Η μητέρα - θύμα επίθεσης και η ίδια - βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα , με τον αρχηγό βρικόλακα να της αφηγείται την ιστορία του .
Δαγκωμένος νεαρός γιατρός με ειδίκευση στα ψυχεδελικά χάπια παραβρίσκεται σε δείπνο γνωριμίας με τους γονείς της κοπέλας του . Καταλήγει να κατασπαράζει ζωντανό το λαγουδάκι του μικρού της αδελφού και να το σκάει αηδιασμένος με την καινούργια του φύση . Έχει δοκιμάσει τα χάπια του Beckert - όχι μόνο δοκίμασε , αλλά πήρε μαζί του ολόκληρη σακούλα , η οποία με τα πολλά καταλήγει σε ένα φοιτητικό πάρτι !
Φοιτητικό πάρτι με αλόγιστη κατάποση των παράξενων χαπιών του νεαρού γιατρού εκτροχιάζεται από την υπερβολική χρήση σε σφαγείο . Οι έφηβοι αρχίζουν να μεταμορφώνονται και να τρώνε ο ένας τον άλλο . Η κόρη της γιατρού βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να διαφύγει των μανιακών .
---------------------------
Ο Banke ήθελε να κάνει μια ταινία που να μοιάζει με το PULP FICTION (1994) από το μακρινό 1998 . Τα λεφτά και το σενάριο έγιναν πραγματικότητα 7 χρόνια αργότερα σε κάτι που θυμίζει νεανικό slasher .
Η ταινία είναι τίγκα στο ψηφιακό εφέ και στην λάτεξ καφρίλα , κάτι που την κάνει μοναδική στο είδος της μέχρι τότε στην Σουηδία .
Υπάρχει μια λανθάνουσα ατμόσφαιρα 30 DAYS OF NIGHT (2007) και αυτό γιατί είναι συνέχεια νύχτα , γεγονός που σημαίνει ανοιχτός μπουφές για τους φρίκουλες - όταν όμως ακούς ανθρώπους να μιλάνε σαν να πνίγονται (το πως ακούγονται τα Σουηδικά εννοώ) , χάνεται κάπως το αίσθημα της φρίκης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.