Κυριακή 20 Απριλίου 2014

THE RUINS (2008)


Βασισμένο στην νουβέλα του Scott B. Smith ( A SIMPLE PLAN ) και σκηνοθετημένο από τον Carter Smith ( JAMIE MARKS IS DEAD ) .
 Παρέα Αμερικανών τουριστών - o Jeff ( Jonathan Tucker - THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE ) , η κοπέλα του Amy ( Jena Malone - CONTACT , SUCKER PUNCH ) , η κολλητή της Stacy ( Laura Ramsey - THE COVENANT ) και ο φίλος της StacyEric ( Shawn Ashmore - FROZEN , X-MEN , THE FOLLOWING ) πάνε στο Cancun του Mexico για ηλιοκαμένο ειδυλλιακό χαβαλέ . Στο πολυτελές θέρετρο γνωρίζουν έναν μυστηριώδη Γερμανό , τον Matthias ( Joe Anderson - THE CRAZIES , THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 2 , HERCULES - αυτό με τον The Rock ) και έναν Έλληνα , τον Ντιμίτρι ( ο ελληνοαυστραλός Ντιμίτρι Μπαβέας ) , οι οποίοι γίνονται σύντομα φίλοι τους και τους καλούν σε μια διασκεδαστική βόλτα/περιήγηση σε κάτι κοντινά ερείπια (ο αδελφός του Matthias βρίσκεται ήδη εκεί για εξερεύνηση) . Οι ευχάριστες διακοπές εξελίσσονται σύντομα σε πανικόβλητο αγώνα για επιβίωση , καθώς με το που φτάνει η παρέα στον αρχαίο ναό των Μάγιας , οπλισμένοι ιθαγενείς χωρικοί τους απαγορεύουν την αναχώρηση τους από εκεί , σκοτώνοντας τον πρώτο που πάει να τους μιλήσει (δεν καταλαβαίνουν ούτε Ισπανικά , ούτε Αγγλικά) . Οι υπόλοιποι παραμένουν μέσα στην ζώνη θανάτου και έρχονται αντιμέτωποι με τον αρχέγονο τρόμο που περιμένει μέσα στα ερείπια :
Σαρκοβόρα αναρριχητικά φυτά !
Όσοι την γλυτώνουν από τον σατανικό τρόμο των πεινασμένων φυτών , σκοτώνονται είτε από τους ιθαγενείς που δεν σκοπεύουν να τους αφήσουν να φύγουν από το σημείο ζωντανοί , καθώς όσοι πάνε εκεί θεωρούνται αμέσως μολυσμένοι , είτε μεταξύ τους .
Για άλλη μια φορά , οι δομές και η δυναμική της "παρέας" δοκιμάζονται επιτυχημένα σε ακραίες καταστάσεις ανεξήγητου τρόμου .
Οι υποσυνείδητες απαγορεύσεις που παρουσιάζουν οι ταινίες τρόμου όσο πάνε και αυξάνονται . Μην πας στο δάσος , μην ανοίξεις την πόρτα , μη σηκώσεις το τηλέφωνο , μην πάρεις τον περίεργο που κάνει οτο-στόπ , μην κάνεις προγαμιαίο σεξ σε συνδυασμό με κάπνισμα μαριχουάνας σε κατασκήνωση κοντά σε λίμνη , μη κοιμηθείς , κτλ . Τώρα μην πηγαίνεις και σε ανεξερεύνητα ερείπια των Μάγιας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.