Τρίτη 1 Απριλίου 2014

OFFSPRING (2009)


Σκηνοθετημένο από τον Andrew van den Houten ( HEADSPACE ) , το OFFSPRING είναι μια αρρωστημένη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα τρόμου Jack Ketchum . Είναι η συνέχεια του πρωτόγνωρα για την εποχή του ακραίου Off Season το οποίο κυκλοφόρησε κατακρεουργημένο το 1980 ! Σε γενικές γραμμές , το βιβλίο στηρίζεται νοερά στην ιστορία/μύθο του Sawney Bean (Σκοτσέζος κανίβαλος πατριάρχης φατρίας 48 ατόμων που σκότωσαν και έφαγαν γύρω στους χίλιους ανθρώπου κατά την διάρκεια του 16ου αιώνα) .
Κάπου στο Maine , οικογένεια κανιβάλων που προέρχονται από την αιμομικτική φατρία ενός φαροφύλακα (που αποφάσισε να το γυρίσει στην συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή οικογένειας κατά το τέλος του 19ου αιώνα) , εισβάλουν στα σπίτια της περιοχής , σκοτώνοντας αδιακρίτως με σκοπό να βγάλουν το φαγητό του μήνα και ίσως να αναπληρώσουν το αίμα της οικογένειας με καινούργια μέλη .
Ο Art Hindle ( INVASION OF THE BODY SNATCHERS , THE BROOD , THE OCTAGON , PORKY'S 1&2 ) είναι ο George Chandler , συνταξιούχος αστυνομικός . Είχε συμμετάσχει στα απαράδεκτα γεγονότα του βιβλίου , όπου ήταν μέσα στην πρώτη ομάδα εξόντωσης (ενόχων και αθώων) της προηγούμενης γενιάς κανιβάλων . Μαζί με ομάδα νεαρών αστυνόμων προσπαθεί να πιάσει τους δολοφόνους . Είναι ο μόνος που θα επιζήσει της μηδενιστικής μανίας των αγριάνθρωπων για άλλη μια φορά .
-------------------------------------
Η ταινία θα μπορούσε να είναι μεταφορά και του πρώτου βιβλίου , αφού συμβαίνουν ακριβώς οι ίδιες ακρότητες . Οι καννίβαλοι της νέας γενιάς - τόσο οι ενήλικες όσο και οι ανήλικοι , κατουράνε μέσα στην σπηλιά , γαμιούνται ανεξαρτήτως ηλικίας (και ευτυχώς όχι φύλου , αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι δεν δείχνει η κάμερα) μεταξύ τους , κάνουν εισβολή σε σπίτια , σφαγιάζουν αδιακρίτως χωρίς να χρησιμοποιούν απαραίτητα κάποιο όπλο , βιάζουν (όχι με την ίδια σειρά) , παίρνουν ομήρους πίσω στην σπηλιά για περαιτέρω εξεφτελισμό/βασανισμό/ακροτηριασμό και τους μαγειρεύουν ανάμεσα σε περιττώματα και άλλα σωματικά υγρά , νεκρά βρέφη μέσα σε πλαστικές σακούλες , παιδάκια πυροβολούνται στα μούτρα κτλ (τόση διασκέδαση είχα να δω από την τελευταία φορά που διοργάνωσα βραδιά ποίησης στο σπίτι μου) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.