Σάββατο 5 Απριλίου 2014

PREDATORS (2010)


Γραμμένο με διάθεση για μπλόκμπαστερ χαβαλέ από τους Alex Litvak ( THE THREE MUSKETEERS ) και τον πρωτοεμφανιζόμενο Michael Finch με αλόγιστη χρήση και εξέλιξη των εξωγήινων χαρακτήρων που δημιούργησαν οι Jim και John Thomas 23 χρόνια νωρίτερα και το φιλόδοξο σενάριο του Robert Rodriguez που είχε μείνει στα συρτάρια από το 1995 λόγω έλλειψης χρημάτων ...
Σκηνοθετημένο από τον Nimrod Antal ( VACANCY , METALLICA: THROUGH THE NEVER ) .
Διάφοροι άνθρωποι με εμπειρία στην πολεμική τέχνη από διαφορετικά μετερίζια στη ζωή , βρίσκονται χωρίς τη θέληση τους σε έναν άγνωστο πλανήτη για να γίνουν τα άξια θηράματα των υποψήφιων Κυνηγών !
Τα Θηράματα (με σειρά εμφάνισης) :
Ο Andrien Brody ( THE PIANIST ) είναι ο Βρετανός μισθοφόρος Royce .
Ο Danny Trejo ( MARKED FOR DEATH ) είναι ο Μεξικάνος μαφιόζος Cuchillo , μέλος των Los Zetas . Ο "Μαχαίρας" σε ελληνική μετάφραση δηλαδή . Είναι ο πρώτος που πεθαίνει .
Ο Oleg Taktarov ( 15 MINUTES ) είναι ο Ρώσος στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων , Nikolai . Βρισκόταν σε πεδίο μάχης της Τσετσενίας πριν τον απαγάγουν . Η πρώτη επαφή που έχει με τους υπόλοιπους επιζώντες είναι να δει πόση ώρα μπορούν να αποφύγουν τις ατελείωτες ριπές του "ανώδυνου" που βρίσκεται να κρατάει ! Πεθαίνει τρίτος .
Η Alice Braga ( I AM LEGEND , ELYSIUM ) είναι η Isabelle . IDF ( Αμυντική Δύναμη του Ισραήλ ) .
Ο Louis Ozawa Changchien ( το cyborg που κυνηγάει τον Bourne στο THE BOURNE LEGACY ) είναι ο Hanzo (όχι ο Razor) . Γιακουζέος με δύο δάχτυλα λιγότερα . Έχει μάθει να μη μιλάει πολύ και κάνει αισθητή την εμφάνιση του αφού παρακολουθήσει πρώτα πως θα συμπεριφερθούν οι υπόλοιποι επιζώντες της ελεύθερης πτώσης μεταξύ τους . Ανοίγει μόνο μια φορά το στόμα του σε μια σκηνή για να πει τρεις προτάσεις : "Αυτό είναι παλιό , πολύ παλιό" (την στιγμή που βρίσκει ένα παλιό , πολύ παλιό σπαθί σαμουράι) , "ναι" (όταν τον ρωτάνε αν τελικά μιλάει αγγλικά) και "γιατί μιλάω πολύ" (όταν τον ρωτάνε στη συνέχεια γιατί δεν μιλάει και τους δείχνει το χέρι με τα 2 κομμένα δάχτυλα) . Πεθαίνει πέμπτος μέσα σε ψηλό χορτάρι που θροϊζει από τον άνεμο .
Ο Walton Goggins ( DJANGO UNCHAINED , G.I. JOE: RETALIATION , MACHETTE KILLS ) είναι ο Stans . Θανατοποινήτης από την φυλακή του San Quentin με 38 φόνους στο βιογραφικό του και με έφεση στον βιασμό . Πεθαίνει τέταρτος , αφού πρώτα καταφέρει μερικές μαχαιριές στον Berzerker αποκαλώντας τον "διαστημική αδελφή" !
Ο Mahershala Ali ( THE 4400 , TREME , ALPHAS , THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1&2 ) είναι ο Mombasa . Κεφαλοκυνηγός , μέλος Επαναστατικού Τάγματος Θανάτου από την Sierra Leone ( RUF ) . Η εμπειρία του στον βρώμικο πόλεμο δεν τον σώζει , παρόλο που σκέφτεται σαν τους Κυνηγούς . Πεθαίνει δεύτερος .
O Topher Grace ( ο Venom στο SPIDERMAN 3 ) είναι ο Edwin . Γιατρός . Φαινομενικά ο Edwin είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης ανάμεσα στους σκληροτράχηλους της υπόλοιπης ομάδας . Σταδιακά αποκαλύπτεται η άρρωστη πτυχή των ικανοτήτων του .
O Lawrence Fishburne ( THE MATRIX TRILOGY ) είναι ο ημίτρελος Noland . Είναι αυτός που κατάφερε να ξεφύγει . Έχει βρει καταφύγιο μέσα σε ένα κατεστραμμένο τεράστιο διαστημόπλοιο και χρησιμοποιεί μέρη από την πανοπλία των εξωγήινων για να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον . Είναι τόσο καιρό μόνος του που νομίζει ότι ονειρεύεται όταν βλέπει άλλους ανθρώπους . Δεν τους εμπιστεύεται και νομίζει πως θέλουν να τον κλέψουν . Η παράνοια του προσελκύει τον Berzerker στην κρυψώνα του ...
Ο Fishburne έχει πάρει κιλά και φαίνεται ταλαιπωρημένος . Μερικούς μήνες νωρίτερα , η Vivid είχε κυκλοφορήσει ταινία με την μονάκριβη κόρη του , όπου την είδε ο μισός πλανήτης να μαμιέται ασύστολα pov homemade style . Κάτι τέτοιο μπορεί να τσακίσει έναν πατέρα ...
Οι Κυνηγοί :
Πρώτη εμφάνιση κάνουν τα εξωγήινα σκυλιά του "Ιχνηλάτη" Κυνηγού . Ακολουθεί ένας αιχμάλωτος "Κλασικός" Κυνηγός και ένας που χρησιμοποιεί την αόρατη κάλυψη - αποκαλύπτεται σύντομα ως ο Αρχηγός των υπόλοιπων , ο Berzerker . Είναι τόσο σκληρός που φοράει κομμένο σαγόνι Alien στην μάσκα του και κυνηγάει Κυνηγούς για εξάσκηση ! Το drone "γεράκι" του Falconer Κυνηγού εντυπωσιάζει ρίχνοντας κι άλλο sci-fi στο παιχνίδι επιβίωσης για μερικά δευτερόλεπτα .
Οι Αναπόφεκτες Σύγκρισεις με το PREDATOR (1987) :
Ο Πιανίστας ΔΕΝ είναι ο Schwarzenegger της νέας γενιάς . Παραμένει πιανίστας που πήγε 11 επιπλέον κιλά σε μυς για τις ανάγκες των γυρισμάτων . Γίνεται η ηγετική μορφή της άτυπης ομάδας χωρίς να του το ζητήσει κανείς . Αν μπορούσε θα προχώραγε μέσα στην ζούγκλα μόνος του . Μπορεί να μην έχει τα κατάλληλα μούσκουλα που απαιτούνταν για τον εκδημοκρατισμό φανταστικών (και όχι μόνο) κρατιδίων της Λατινικής Αμερικής όπως παλιά , αλλά η μηδενιστική του προσέγγιση στον τρόπο ζωής ενός μισθοφόρου που πολεμάει για τον οποιονδήποτε με την ανάλογη αμοιβή , τον κάνουν επιπλέον επικίνδυνο για τους εξωγήινους πολεμιστές .
Ο Hanzo είναι ο Σιωπηλός Ινδιάνος . Σε μια παρόμοια σκηνή ηρωισμού , περιμένει τον Κυνηγό με την τιμημένη κάτανα του . Όπως και στην περίπτωση του Ινδιάνου , και η δική του κραυγή ακούγεται από μακριά ... Αυτή τη φορά ο Ιάπωνας καταφέρνει να πληγώσει λίγο τον Κυνηγό και η μάχη λαμβάνει ποιητική σαμουράι υπόσταση έτσι όπως είναι σκηνοθετημένη .
Ο Ρώσος θυμίζει λίγο στο παράστημα (και όχι στις χοντράδες) τον Jesse Ventura . Είναι ο άξιος κουβαλητής του θρυλικού "ανώδυνου" .
Ο παρανοϊκός δολοφόνος που αποκαλύπτεται στο τέλος της ταινίας έχει δική του κρυφή αντζέντα όπως ακριβώς και ο χαρακτήρας του Carl Weathers στην πρώτη ταινία . Ο καθένας θέτει σε κίνδυνο την ομάδα για τον δικό του λόγο .
Η λατίνα χαρακτήρας που κάνει την Ισραηλινή είναι δυναμική και προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία μέσα στην ομάδα . Δεν χρειάζεται τους άντρες της παρέας για να την σώσουν από τους εξωγήινους σφαγείς .
Οι Κυνηγοί φαίνεται να έχουν παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης στη Γη . Φέρνουν στον πλανήτη τους πολεμιστές από όλα τα μήκη και πλάτη !
-------------------------------
THE EXPENDABLES 4 με την ομάδα του Stallone στον πλανήτη των Predators κανείς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.