Τρίτη 8 Απριλίου 2014

THE MARKSMAN (2005)

Γραμμένο από τους ίδιους τους παραγωγούς της ταινίας , Andy Hurst ( WILD THINGS 2 , VAMPIRES: THE TURNING ) , J.S. Cardone ( THE SLAYER , THE FORSAKEN: DESERT VAMPIRES , THE COVENANT , THE STEPFATHER , PROM NIGHT ) και τα αδέλφια Travis και Taylor Spangler . Σκηνοθετημένο από τον Marcus Adams ( LONG TIME DEAD ) .
Τσετσένοι αυτονομιστές/τρομοκράτες καταλαμβάνουν Ρωσικό ΠΥΡΗΝΙΚΟ Εργοστάσιο απειλώντας με όλεθρο την γύρω περιοχή και τον πλανήτη γενικότερα !
Ο Wesley Snipes ( DEMOLITION MAN ) είναι ο μυστηριώδης πράκτορας που κυκλοφορεί με την κωδική ονομασία "Ζωγράφος" (είναι αυτός που μαρκάρει "ζωγραφίζει" τις εχθρικές περιοχές για να γίνονται αεροπορικά χτυπήματα) ! Εκπαιδευτής των Ειδικών Δυνάμεων . Ο Ζωγράφος και η ομάδα Rangers που τον ακολουθεί , έχει αναλάβει την δύσκολη αποστολή διάσωσης των ομήρων και της καταστροφής του πυρηνικού εργοστασίου με τους αδίστακτους τρομοκράτες να βρίσκονται ακόμη μέσα αν είναι δυνατόν !
Ο Ζωγράφος τυραννιέται ακόμη από τις τύψεις για τους εκρηκτικούς θανάτους ολόκληρης της ομάδας του σε μια παλαιότερη αποστολή στην Βοσνία (βλέπε σκηνές από το IRON EAGLE που υποτίθεται ότι διαδραματίζονταν στη Μέση Ανατολή) , γεγονός που τον κάνει να μην δένεται τόσο με την καινούργια του ομάδα . Το ψυχολογικό του προφίλ δεν αναλύεται περαιτέρω . Σπάει σβέρκους και ανατινάζει κόσμο για να νιώσει καλύτερα .
Ο Κακός :
Ο Dan Badarau ( TEENAGE SPACE VAMPIRES , BLACK DAWN , BORN TO RAISE HELL ) είναι ο Στρατηγός Igor Zaysan , η Σιδερένια Γροθιά επί εποχής Brezhnev , με δράση στο Αφγανιστάν . Συνεργάζεται με τους Τσετσένους και πλέον η CIA τον θεωρεί επικίνδυνο παράφρονα που έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα ! Το μίσος του για το Κρεμλίνο του έχει γίνει εμμονή ! 100.000 νεκροί αν ανατινάξει το εργοστάσιο που έχει καταλάβει . Άλλοι τόσοι τα άμεσα αποτελέσματα μετά την έκρηξη ... Το εργοστάσιο πρέπει να καταστραφεί πριν ο Zaysan καταφέρει να αναγομώσει τον τελευταίο αντιδραστήρα που παραμένει διαθέσιμος με ραδιενεργά υλικά από την Βόρεια Κορέα !
Από την στιγμή που στη ταινία δεν πρωταγωνιστεί ο Steven Seagal , ο Zaysan δεν έχει να φοβηθεί τίποτε περισσότερο από μερικές σφαίρες στο κορμί . Απονομή δικαιοσύνης τύπου "πετάγομαι από το παράθυρο αφού πρώτα έρθω σε επαφή με κάθε έπιπλο του δωματίου και ο καρπός μου στρίψει 180 μοίρες" , ΔΕΝ υπάρχει !
---------------------
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ κατευθείαν-σε-dvd ΜΟΤΙΒΟ (βλέπε ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΑ για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο φαινόμενο) :
Γυρισμένο στην Ανατολική Ευρώπη (Ρουμανία αυτή τη φορά) .
Διεφθαρμένη Πολιτική/Στρατιωτική Ηγεσία (της Ρωσίας) . Ένας Ρώσος Υπουργός , ο Victor Ivanov ( Gelu Nitu - RETURN OF THE LIVING DEAD: NECROPOLIS ) ,  ο οποίος δεν τα πάει και τόσο καλά με το καθεστώς της Νέας Ρωσίας , θέλει οι Αμερικάνοι να χτυπήσουν το εργοστάσιο , μιας και ο αντιδραστήρας είναι ήδη ενεργοποιημένος . Οι λάθος πληροφορίες υπήρξαν η σωστή μέθοδο για την προβοκάτσια .
ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ :
Συμπληρωματικός διάλογος για να ολοκληρωθεί η υπόθεση , καθώς δεν προλάβαμε τα deadlines , χρησιμοποιήθηκε όπως ήταν από το ACTIVE STEALTH (1999) του Fred Olen Ray .
H σκηνή που πηδάνε οι πεζοναύτες από το μεταγωγικό είναι από το NAVY SEALS (1990) (όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο HALF PAST DEAD του Steven Seagal) .
Διάφορα ηρωικά φλάσμπακς αερομαχιών και γενικότερων εκρηκτικών αναμνήσεων είναι από τα IRON EAGLE (1986) και 7 SECONDS (2005) .
Όπλα αλλάζουν ανάλογα με την σκηνή , όπως και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι χαρακτήρες , τύπου "ξανθιά ψευτο-επιστήμονας πεθαίνει και πέφτοντας μαζί με άλλους στο χώμα στο επόμενο πλάνο το ελικόπτερο ανατινάζεται χωρίς να υπάρχει κανείς γύρω του" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.