Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

THE BLACKOUT (2009)


Γραμμένο από τον Jim Beck ( ZOMBIE BFF , THE WOLFMAN'S HAMMER ) και σκηνοθετημένο από τον Robert David Sanders ( PINK PANTHER AND FRIENDS ) . Αυτό είναι το ντεμπούτο του . Από τότε δεν έχει σκηνοθετήσει ξανά , συνεχίζοντας την πρωινή δουλειά του στο Cartoon Network .
Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων γεμίζει κραυγές αγωνίας , όταν οι τελευταίοι ένοικοι (παντρεμένο ζευγάρι με παιδί , ο επιστάτης του κτηρίου , ο αγοροφοβικός τεχνομάγος , οι θαμώνες , ένα άλλο ζευγάρι που είναι στα χωρίσματα , κτλ) ενός συμπλέγματος διαμερισμάτων κάπου στην California μένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο τους μετά από μια σειρά ανεξήγητων σεισμών με κομμένο το ρεύμα και με επιπλέον πεινασμένους καλεσμένους που έχουν έρθει από τα έγκατα της Γης !
Οι (φ)ΕΣωγήινοι :
Οι ψηφιακοί κοτοπουλο-δεινόσαυροι με τις σκορπιο-ουρές δεν έχουν κανέναν οίκτο . Ίσως πρόκειται για γαλοπούλες που παγιδεύτηκαν σε κάποια σπηλιά πολλούς αιώνες πριν και μεταλλάχτηκαν σε μανιασμένα τέρατα με το πέρασμα των χρόνων κάτω από τη γη , αποφασίζοντας να ξεκινήσουν την γιορτινή απόδοση δικαιοσύνης στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία !
Καμία προσπάθεια επικοινωνίας με τους ιθαγενείς του πλανήτη , πέρα από τα απαραίτητα ξεκοιλιάσματα που εδραιώνουν από νωρίς την σχέση κυνηγού-θηράματος στο δράμα . Το διάχυτο σκοτάδι επίσης βοηθάει πολύ στην αποφυγή του ξεμπροστιάσματος των ειδικών εφέ που θα απόφερε ένα γύρισμα μέσα σε άπλετο φως . Οι ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες των τεράτων (βλέπε PACIFIC RIM για περισσότερες λεπτομέρειες) , βοηθούν πολύ σε αυτό , μιας και ανατινάζουν οτιδήποτε έχει σχέση με ηλεκτρισμό !
-----------------------------------
Το ξεδιάντροπο ΔΕΎΤΕΡΟ εξώφυλλο του dvd (μάλλον αυτό για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίαςπαραπέμπει κατευθείαν στο πρώτο FEAST (2005) - μόνο που εκεί ήταν αντεστραμμένη η σύνθεση με το τέρας από κάτω και το γκομενάκι που ουρλιάζει από πάνω !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.