Τρίτη 1 Απριλίου 2014

YOU'RE NEXT (2011)


Ή αλλιώς , "Τι Μπορεί Να Πάει Στραβά Σε Ένα Οικογενειακό Δείπνο" !
H ταινία του Adam Wingard ( V/H/S 1&2 , THE ABCs OF DEATH ) έπαιξε σε μερικά Αμερικάνικα φεστιβάλ το 2011 και κυκλοφόρησε για τα καλά στον υπόλοιπο πλανήτη το 2013 !
Η νέα χιλιετία βρίσκει το αγαπημένο genre των slashers αναβαθμισμένο με φρέσκους κανόνες και μπόλικη όρεξη για μηδενιστικό μακελειό !
Η συγκεκριμένη ταινία υποτίθεται πως ανήκει σε ένα καινούργιο υπό-είδος , το Mumblegore , το οποίο ξεκίνησε από ανεξάρτητους παραγωγούς και σκηνοθέτες των μετά-τα-30 που ήθελαν να κάνουν ταινίες τρόμου - κάπου στο Λος Άντζελες - Σκοπός του : να φας την καφρίλα που χρειάζεται στα μούτρα , αλλά ταυτόχρονα να σου σπάσουν και τ'αρχ&*ια με την χιπστεράδικη πολυλογία των χαρακτήρων ...
Πλέον δεν πέφτει το βάρος μονάχα σε έναν ασταμάτητο παρανοϊκό/κατά συρροήν δολοφόνο με μουτσούνα που κοιτάζει τα θύματα του με γυρμένο στο πλάι κεφάλι (σαν του σκύλου που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο) , ενώ οι ηθικοί αυτουργοί της σφαγής παίζει να είναι περισσότεροι από ένας !
Βέβαια τα γνωστά κλισέ με τα πετάγματα του θεατή παραμένουν και υπήρξαν μερικές φορές που κατάφερα να μαντέψω πως θα πεθάνει ο επόμενος στόχος (πχ αυτό με την τεντωμένη πετονιά στην εξώπορτα το ζητωκραύγασα όταν το είδα να συμβαίνει γιατί το περίμενα) !
Με λίγα λόγια :
Η οικογένεια Davidson πάει σε τεραστίων διαστάσεων σπίτι μέσα σε δάσος για να γιορτάσει την χ-επέτειο των γάμων τους ! Πέρα από την γιορτινή ατμόσφαιρα , είναι επιτέλους ευκαιρία να συναντηθεί ολόκληρη η οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι μετά από πολλά χρόνια ! Να θυμηθούν τα παλιά . Το μεσήλικο ζευγάρι έχει 4 παιδιά , τρία αγόρια και ένα κορίτσι , οι οποίοι έρχονται παρέα με τις/τους "φίλους/έτερο ήμισυ" τους ! Η ατμόσφαιρα πέρα από τα γνωστά μικροαστιλίκια των οικογενειών με απωθημένα και τις παρεξηγήσεις που συμβαίνουν κάθε φορά που βρίσκονται μαζεμένοι σε κλειστό χώρο , εκτροχιάζεται σε μια έκρηξη δολοφονικής βίας , όταν από το πουθενά το σπίτι θα δεχτεί αποφασισμένη επίθεση από τρεις μασκοφόρους !
Ο χαρακτήρας που ξεχωρίζει (και ευτυχώς δεν είναι παρλαπίπα σαν τους υπόλοιπους) είναι η Erin , οπότε το γραπτό θα επικεντρωθεί σε αυτή :
Η Sharni Vinson ( STEP UP 3D , THE BAIT , την είδα και σε επεισόδιο του ALMOST HUMAN πρόσφατα ) , είναι η Erin . H Erin είναι η κοπέλα του μεσαίου αδελφού της οικογένειας , καθηγητή σε πανεπιστήμιο που φαίνεται να έχει βαλτομένη καριέρα και άμεση ανάγκη από λεφτά μιας και τα συγγράμματα του δεν έχουν εκδοθεί και δεν έχει το ανάλογο κύρος στην πανεπιστημιακή κοινότητα . Η Erin είναι πρώην μαθήτρια του στο μεταπτυχιακό , οπότε υπάρχει και ένα θέμα ηθικής δεοντολογίας το οποίο το έχει ξεπεράσει το ζευγάρι .
Η Erin είχε την καλή τύχη να μεγαλώσει με τον ημίτρελο πατέρα της σε κατασκήνωση επιβίωσης αποκαλυπτικών τύπων και ευτυχώς κατάφερε να αμυνθεί της αρχικής επίθεσης των δολοφόνων με τις μουτσούνες των ζώων . Με την εκπαίδευση της κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη καθ'όλη τη διάρκεια του τρόμου , ενώ σύντομα γίνεται η βασική πρωταγωνιστής των ματωμένων εξελίξεων , εξολοθρεύοντας έναν-έναν όχι μόνο τους μισθοφόρους/δολοφόνους αλλά και τους συνωμότες που ήθελαν νεκρούς τους γονείς τους για να καβατζώσουν την περιουσία τους !
-----------------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με το THE STRANGERS (2008) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.