Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

NICK FURY: AGENT OF S.H.I.E.L.D. (1998)


"Αυτό ήταν το πρόβλημα του Τρίτου Ράιχ .. δεν είχαν αίσθηση του χιούμορ !"
- Nick Fury , Πράκτορας της S.H.I.E.L.D.
 
Γνωστό και ως MITCH BUCHANAN: AGENT OF B.A.Y.W.A.T.C.H. !
Γραμμένο σε λάθος εποχή από τον David S. Goyer ( KICKBOXER 2 , DEMONIC TOYS , BLADE 1&2 , BATMAN BEGINS , THE DARK KNIGHT , THE DARK KNIGHT RISES , DA VINCI'S DEMONS , MAN OF STEEL ) και σκηνοθετημένο για την τηλεόραση από τον Rod Hardy ( THIRST , PRISONER , BATTLESTAR GALACTICA ) .
Πρόκειται για 2ωρη τηλεοπτική ταινία που προβλήθηκε στο FOX και πήγε άκλαυτη .
Ο Hasselhoff ήταν το κρυφό συστατικό στην συνταγή της επιτυχίας που ονειρευόταν η εταιρία παραγωγής , με το Baywatch (1989-2000) να βρίσκεται στην 8η σεζόν και το spin-off Baywatch Nights (1995-1997) στην πρώτη (η ταινία γυρίστηκε μέσα στο 1996) ...
O David Hasselhoff ( PIRANHA 3DD ) είναι ο σκληροτράχηλος πράκτορας της S.H.I.E.L.D. , Nick Fury . O Nick Fury μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου , αυτοεξορίζεται λόγω έλλειψης διπλωματικού τάκτ σε δασώδη περιοχή του Yukon και περνάει την ώρα του χτυπώντας τον τοίχο ενός έρημου λατομείου με αξίνα (;) . Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν τον αντιπροσωπεύει . Αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση , καθώς η τρομοκρατική υπερ-οργάνωση Hydra έχει στην κατοχή της ένα θανατηφόρο παθογόνο και απειλεί το Manhattan με βιολογικό όλεθρο ... Ο ιός "Νεκροκεφαλή" (Death's Head Virus) προκαλεί απόλυτο τρόμο τόσο με την καταστροφική δράση του στον ανθρώπινο οργανισμό (παραμορφώνει το ανθρώπινο κρανίο) , όσο και με την ανοιχτή αναφορά του στο σήμα των SS (προοριζόταν για την τελευταία καταστροφική επιλογή του Χίτλερ στον πόλεμο) , μιας και οι αρχηγοί της τρομοκρατικής οργάνωσης κρατάνε από παλιά οικογένεια εγκληματιών πολέμου .
Η Lisa Rinna ( MELROSE PLACE ) είναι η Κοντέσα Valentina de Allegro Fontaine , πράκτορας της S.H.I.E.L.D. . Πρώην του Nick Fury Πράκτορα της S.H.I.E.L.D. . Δεν χώρισαν υπό τις καλύτερες συνθήκες , αλλά υπάρχει ακόμη ερωτική ένταση μεταξύ τους .
ΟΙ ΚΑΚΟΙ :
Cambell Lane ( NEEDFUL THINGS , DREAMCATCHER ) είναι ο σατανικός ναζί , Βαρόνος Wolfgang Von Struker , ιδρυτής και τιμημένος αρχηγός της Hydra ! Σε μια προσπάθεια του να δημιουργήσει το Τέταρτο Ράιχ , πέφτει θύμα του δολοφονικού ιού και το κρυογονικά διατηρημένο σώμα του , διατηρεί μέσα του τον ιό .... Τα δύο του παιδιά τον διαδέχονται και προσπαθούν να πάνε την παλιανθρωπιά του ένα βήμα παραπέρα και αποκτούν το τελευταίο δείγμα του ιού κλέβοντας το πτώμα του από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας !
Η Sandra Hess ( BEAST MASTER: THE EYE OF BRAXUS , MORTAL KOMBAT: ANNIHILATION , GARGOYLE ) είναι η σατανική ναζί Φροϋλάην Andrea Von Struker/Viper , κόρη του Βαρόνου ! Κάνει κουμάντο στην Hydra με σιδερένιο γάντι . Αναστατώνεται σε σημείο ηδονής σκοτώνοντας . Απειλεί με μαρτυρικό θάνατο 8 εκατομμύρια ανθρώπους (ο πληθυσμός του Manhattan) , αν η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν υποκύψει στο αίτημα της για μεταφορά 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στον τραπεζικό της λογαριασμό ... Οι σατανικοί διεθνείς επικυρίαρχοι έχουν έξοδα ...
Ο Scott Heindl ( I ROBOT , BLADE: TRINITY , STARGATE: ATLANTIS ) είναι ο σατανικός ναζί Werner Von Struker , γιος του Βαρόνου . Ο αδελφός της Andrea θα μπορούσε να περάσει και για α) μοντέλο σε βίντεοκλιπ μπαλάντας των Bon Jovi β) Γάλλος μποέμ εραστής της με τον καλλιτεχνικό συνδυασμό μώβ βελούδινο ανοιχτό πουκάμισο με ξυρισμένο στέρνο φόντο και μαύρο φουλάρι που μοστράρει μέσα στο μυστικό αρχηγείο της οργάνωσης .
Ο Peter Haworth ( POLTERGEIST: THE LEGACY ) είναι ο σατανικός ναζί επιστήμονας , Δόκτωρ Arnim Zola ! Κρύβεται στο Βερολίνο . Τόσο η S.H.I.E.L.D. , όσο και η Hydra τον ψάχνουν , καθώς η τεχνογνωσία του στην κατασκευή βιολογικών όπλων τον κάνει τον πλέον απαραίτητο για την αναπαραγωγή του ιού μέσα από το σώμα του Disneφ Struker .
-----------------------------
Τότε που οι ταινίες/τηλεοπτικές σειρές με σουπερήρωες της Marvel αποτελούσαν πηγή ιλαρότητας για το ευρύ κοινό (πράσινος Lou Ferigno , Spiderman με καμπάνες κτλ) και το δημογραφικό δεν απαιτούσε την μετατροπή λευκών ηρώων σε μαύρων στις μεταφορές κόμικ στην μεγάλη , ή στη μικρή οθόνη - απλά οι πράκτορες της S.H.I.E.L.D. μοιάζουν σαν να έχουν μόλις βγει από S/M Συνέδριο και ο Dum Dum Dugan ΔΕΝ έχει μουστάκι κάπελα , αλλά θυμίζει αρχισυντάκτη της Daily Planet (crossover) !
Τις εξυπνάδες για εξωγήινους που δεν είναι Νορβηγοί (βλέπε THOR) , τα "Aπόλυτα" παράλληλα σύμπαντα και τις συγγένειες τις ακούω βερεσέ (βλέπε τρέχοντα κομιξικό Fury) - μιλώντας για παράλληλο σύμπαν βέβαια , φαντάζεται κανείς πως θα είχε εξελιχθεί η αναβίωση του Doctor Who αν είχε δεχτεί να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του 1996 ο David Hasselhoff αντί για τον Paul McGunn ; Θα ήταν σαν να ένωνες ύλη με αντι-ύλη και θα ζούσαμε ακόμη τις παρενέργειες του επικίνδυνου πειράματος ...
Προτείνεται για υπερηρωική τριπλή προβολή του τρόμου με το CAPTAIN "έχω κολλημένα τα λάτεξ αυτιά στη μάσκα" AMERICA (1990) του Albert Pyun και το τελευταίο THE WOLVERINE (2013) του Jack Mangold .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.