Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

WORLD OF THE DEAD: THE ZOMBIE DIARIES 2 (2011)

Το σκηνοθετικό Βρετανικό δίδυμο των Michael Bartlett και Kevin Gates επιστρέφει με την συνέχεια της ιστορίας που ξεκίνησε με το πρώτο THE ZOMBIE DIARIES (2006) .
Οι 500 χιλιάδες λίρες έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο δολάρια (δηλαδή 901,112 λίρες) .
Βρισκόμαστε 4 μήνες μετά το ξέσπασμα του δολοφονικού ιού που μετέτρεψε το 99,9 του παγκόσμιου πληθυσμού σε νεκροζώντανους κανίβαλους !
Κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο , μια ομάδα αποφασισμένων επιζώντων/στρατιωτών έχουν βρει καταφύγιο σε μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση . Οι περιπολίες για προμήθειες καθορίζουν την επιβίωση μέρα με την μέρα . Οι νεκροζώντανοι εκτός στρατοπέδου αυξάνονται καθημερινά . Η άγρια ζωή των νέων δεδομένων της αποκάλυψης κυλάει αργά , ώσπου ο ασύρματος θα λάβει ένα προ-ηχογραφημένο μήνυμα για ένα ασφαλές καταφύγιο κάπου στην Ευρώπη . Η στρατιωτική βάση θα κατακλειστεί σύντομα από τους ζωντανούς νεκρούς και οι ακόμη λιγότεροι επιζώντες μετά την επίθεση θα βασίσουν τις ελπίδες τους σε μια άγνωστη φωνή , αναζητώντας την αλήθεια στις ακτές . Ο δρόμος προς τα εκεί είναι άκρως επικίνδυνος , γεμάτος τόσο από τους νεκρούς , όσο και από τους ακόμη ζωντανούς μανιακούς που θέλουν να γίνουν οι κυρίαρχοι του τίποτα .
----------------------------
Η δραματουργία των χαρακτήρων είναι επιπέδου σοβαρής τηλεοπτικής σειράς . Η μουσική υπόκρουση είναι νοσηρή . Δεν υπάρχει χαβαλές ούτε για δείγμα , εντείνοντας έτσι την αγωνία του θεατή - μέχρι ένα σημείο , γιατί το να παρακολουθείς τα δρώμενα συνέχεια μέσα από την κάμερα ενός από τους επιζώντες που παίζει τον ρόλο του σιωπηλού παρατηρητή καταντάει αδιάφορο όταν δεν είσαι εσύ αυτός με την κάμερα .
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η πρωτότυπη σκηνή με τον βιασμό θηλυκού ζόμπι . Η υπανθρωπιά των απροσάρμοστων επιζώντων δεν είχε φτάσει ποτέ πριν σε τέτοια κλινικά επίπεδα αλληλεπίδρασης με το ζοφερό περιβάλλον . Όταν βρίσκεσαι σε μια αντροπαρέα ψυχασθενών μέσα στην αποκάλυψη , ποτέ δεν ξέρεις τι θα φανεί καλή ιδέα , ή αστείο στον όχλο . Οι βιασμοί μετά φόνου πέφτουν σύννεφο βέβαια και κάπου ξεχνιέται η απειλή των νεκροζώντανων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.