Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

DARK WAS THE NIGHT (2014)


Γραμμένο από τον Tyler Hisel ( SAFARI ) και σκηνοθετημένο από τον κύριο παραγωγό των κατευθείαν-σε-dvd περιπετειών του Steve Austin , Jack Heller ( ENTER NOWHERE ) .
Η μικρή κοινότητα Maiden Woods τρομοκρατείται από την εμφάνιση μεταφυσικού κυνηγού , την ίδια στιγμή που εταιρία υλοτομίας ξεκινάει εργασίες σε κοντινό στην περιοχή δάσος .
Ο σερίφης Paul Shields θα πρέπει να σώσει την πόλη , ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες .
Ο Kevin  Durant ( DARK ANGEL , LOST , RESIDENT EVIL: RETRIBUTION , THE STRAIN , VIKINGS ) είναι ο σερίφης Paul Shields . Ζει με τον ανήλικο γιο του , ενώ η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει και έχει μετακομίσει στην μητέρα της με ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής της . Ο χαμός του μεγαλύτερου γιου τους τους έχει διαλύσει ως οικογένεια , αφού ο Shields νιώθει υπεύθυνος και κατηγορεί τον εαυτό του για τον θάνατο του . Οι μυστηριώδεις φόνοι που συμβαίνουν μέσα στο δάσος και το κατασπάραγμα των ζωντανών της περιοχής θα διαταράξουν την γαλήνη και οι κάτοικοι θα αρχίσουν τις δικές τους θεωρίες για το τι συμβαίνει , με τον σερίφη να προσπαθεί να καθησυχάσει όπως μπορεί τα πνεύματα . Έχει χάσει την πίστη του και την θέληση για ζωή , κάνοντας τους γύρω του να ανησυχούν για την ικανότητα του να ηγηθεί της κατάστασης .
Θα ξεπεράσει τόσο τις προσδοκίες των κατοίκων , όσο και τον εαυτό του , σώζοντας την κοινότητα .
Ο Lukas Haas ( INCEPTION , RED RIDING HOOD , TOUCH ) είναι ο βοηθός του σερίφη , Donny Saunders .
Οι δύο άντρες είναι η τελευταία γραμμή αντίστασης εναντίον της άγνωστης απειλής .
O Nick Damici ( MULBERRY ST , STAKE LAND , WE ARE WHAT WE ARE , LATE PHASES ) είναι ένας από τους κάτοικους του Maiden Woods . Θα μπορούσε να οργανώσει οπλισμένο όχλο εναντίον των τεράτων λόγω εμπειρίας από προηγούμενες ταινίες , αλλά είναι δευτερεύοντας χαρακτήρας .
Το Τέρας :
Το ανθρωπόμορφο τέρας το βλέπουμε αποσπασματικά , καθώς "Η Νύχτα Ήταν Σκοτεινή" που λέει και ο τίτλος της ταινίας . Μια φευγαλέα ουρά στο 26ο λεπτό , ένα πόδι που μόλις το πιάνει ο φακός στο 42ο λεπτό , μια σκιά που εντείνει την αγωνία στο 50ο λεπτά , ένας τριχωτός όμως στο 67ο λεπτό .
Ευτυχώς που μετά από ολιγόλεπτη έρευνα στο ίντερνετ , ο σερίφης θα ανακαλύψει πως τα σημάδια στο έδαφος από τις οπλές που είναι χωρισμένες σε τρία σημεία ανήκουν στο μυθικό πλάσμα Windiga (δεν έκανε κλικ πάνω στο άρθρο , οπότε πάλι δεν είδαμε εικόνα για να έχουμε κάτι στο μυαλό ως οδηγό) . Το Windiga υποτίθεται πως είναι δαιμονικό πνεύμα από τις παραδόσεις των ινδιάνων των βόρειων περιοχών της Αμερικής .
Το τέρας θα εισβάλει προς το τέλος της ταινίας στο σπίτι του Shields - για να δούμε ένα ζευγάρι πόδια , αλλά ποτέ κάτι ολοκληρωμένο !
Το ίδιο και αργότερα , όταν οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ταμπουρωθεί μέσα στην εκκλησία για την τελική αναμέτρηση . Έξω η νύχτα ήταν σκοτεινή και μέσα ο Shields και ο βοηθός του παίζουν κρυφτό με το φρικιό , την ίδια στιγμή που οι θεατές πασχίζουν να δουν μια σκιά και ένα ζευγάρι χέρια στο 82ο λεπτό .
Το 87ο λεπτό αποδεικνύεται εξιλεωτικό , καθώς το ψηφιακό τέρας κάνει πλήρη εμφάνιση μέσα στο ιερό της εκκλησίας , τρέχοντας με απειλητικές διαθέσεις προς τον Shields . Εγώ θα το ονόμαζα πιράνχα με πόδια , αλλά η εξυπνάδα μου είναι περιορισμένη εδώ μέσα μόνο .
SPOILER ALERT!
Το τέλος είναι νοσηρό , καθώς ενώ έχουν χαρεί όλοι που πέθανε το τέρας , ο σκηνοθέτης μας επαναφέρει στην πραγματικότητα δείχνοντας μας πως έξω από την εκκλησία καραδοκούν άλλα 10 !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.