Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

THE LORDS OF SALEM (2012)

 
"Μάτωσε σε μας έναν βασιλιά ..."
-Margaret Morgan , Σατανική Μάγισσα
 
Γραμμένο με την βλασφήμια να έχει αφορισμό από την εκκλησία στο τσεπάκι και σκηνοθετημένο κάνοντας channeling του ψυχεδελικού πνεύματος ταινιών σατανικού τρόμου της δεκαετίας του '70 στο Salem από τον Rob Zombie ( THE DEVIL'S REJECTS ) .
H Sheri Moon Zombie ( HOUSE OF 1000 CORPSES , TOOLBOX MURDERS , THE DEVIL'S REJECTS , HALLOWEEN ) είναι η Heidi Hawthorne , πρώην ναρκωμανής και επιτυχημένη ραδιοφωνική παραγωγός σε τοπικό σταθμό του Salem , Massachussets . Μαζί με τους δύο συμπαραγωγούς , Whitey ( Jeff Daniel Phillips - TO DIE FOR 2: THE SON OF DARKNESS , HALLOWEEN II , FASTER ) και Herman ( Ken Foree - DAWN OF THE DEAD ) , περνούν τις νύχτες τους ροκάροντας τα ερτζιανά και κάνοντας ξερόλικο χαβαλέ για τα πάντα . Μετά από μια συνέντευξη τραγουδιστή ενός ακραίου black metal συγκροτήματος , η Heidi θα παραλάβει από την ρεσεψιόν του σταθμού ένα ξύλινο κουτί το οποίο περιέχει τον collector's edition δίσκο ενός συγκροτήματος που λέγεται The Lords (αργότερα τους ονομάζουν The Lords Of Salem , μιας και βρίσκονται στην συγκεκριμένη πόλη) . Παίζοντας το δίσκο σπίτι της θα δει ψυχεδελικό όραμα με θυσία νεογέννητου μωρού από μάγισσες περασμένων εποχών . Η Heidi θα παίξει το σατανικό τραγούδι την επόμενη μέρα στον σταθμό και όσες γυναίκες ακροάτριες το ακούσουν θα πέσουν σε έκσταση , παρατώντας τις δουλειές τους , κοιτάζοντας στο κενό Invasion Of The Body Snatchers style .
Ο Bruce Davison ( HARRY AND THE HENDERSONS , TITANIC 2 ) είναι ο συγγραφέας Francis Matthias . Το τελευταίο του βιβλίο το οποίο είναι σχετικό με τις δίκες των μαγισσών στην περιοχή κατά την διάρκεια των οποίων εκτελέστηκαν 25 γυναίκες , αποτελεί το κύριο θέμα της συνέντευξης του από τους πάντα κεφάτους συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής . Θα ακούσει και αυτός το σατανικό κομμάτι των Lords και η περιέργεια του θα τον οδηγήσει πίσω στο σπίτι του και στο google όπου θα κάνει εντατική έρευνα πάνω σε αυτό , αλλά και στο γενεαλογικό δέντρο της Heidi ...
Όπως μαθαίνει μετά την πληκτρολογήση 2-3 λέξεων κλειδιά στο ψαχτήρι , οι νότες του τραγουδιού αποτελούν μέρος της ανίερης μελωδίας που έπαιζαν οι μάγισσες μέσα στο δάσος με σκοπό να ελέγχουν τις γυναίκες της πόλης .
Η περιέργεια σκοτώνει τον συγγραφέα και οι ερωτικές παραισθήσεις της Heidi , η οποία ξαναρχίζει την πρέζα , κορυφώνονται σε οπερετικών διαστάσεων συναυλίας του υποτιθέμενου συγκροτήματος που καταλήγει σε σατανική τελετή αυτοκτονίας/ερχομού του κτήνους της αποκαλύψεως ....
Οι μάγισσες που είχαν καεί υπό τις διαταγές του Αιδεσιμότατου Hawthorne και η αρχηγός τους Margaret Morgan ( Meg Foster - MASTERS OF THE UNIVERSE , THEY LIVE ) είχαν ετοιμάσει γερή κατάρα πριν οι φωτιά κάνει τις λέξεις τους κραυγές η οποία απέδωσε καρπούς καφρίλας 4 αιώνες αργότερα , παρασέρνοντας στον θάνατο τόσο τους απόγονους των γυναικών του Salem , αλλά και των απογόνων του Αιδεσιμότατου ...
Bonus Μαγικη Εμμηνόπαυση :
Οι τρεις αδελφές που μόνο κυριούλες για τσάι δεν είναι και έχουν από κοντά την Heidi είναι οι Judy Geeson ( FEAR IN THE NIGHT , INSEMINOID ) , Dee Wallace ( THE HOWLING , CUJO , THE CRITTERS ) και Patricia Quinn ( THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW , HAWK THE SLAYER ) .
-------------------------------------
Παρόλη την αισθητική ακρότητα (ή εξαιτίας αυτής) , τα λεφτά της δεν τα έβγαλε και τα 2,5 εκατομμύρια της παραγωγής έγιναν 1,6 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.