Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

SPRING (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο αναδομώντας τα κλισέ του ρομαντικού δράματος από τους Justin Benson και Aaron Moorhead ( RESOLUTION , V/H/S/: VIRAL ) .
O Lou Taylor Pucci ( CARRIERS , THE EVIL DEAD ) είναι ο Evan . Αμερικάνος μάγειρας που δεν του αρέσει η δουλειά του και εγκαταλείπει την χώρα του μετά τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας καθώς δεν τον κρατάει τίποτε πια εκεί . Ο θάνατος του στέρησε και τους δύο γονείς με το που τελείωσε το πανεπιστήμιο και η καριέρα του ως μάγειρας έχει στομώσει .
Με τα χρήματα που του αφήνει η μητέρα του καταλήγει στην ειδυλλιακή Ιταλία όπου μετά από ανέμελα ξενύχτια με μεθυσμένους Βρετανούς βρίσκει δουλειά ως παράνομος εργάτης σε ένα κτήμα .
H Γερμανίδα ηθοποιός Nadia Hilker είναι η Louise , η μυστηριώδης άγνωστη που γνωρίζει ο Evan στο οδοιπορικό του στην Ιταλία . Την ερωτεύεται σχεδόν αμέσως και την θεωρεί γυναίκα της ζωής του .
Αυτό που δεν γνωρίζει ο Evan είναι πως η πανέμορφη Louise είναι παλαιός κάτοικος της Πομπηίας η οποία έχει εξελιχθεί σε αρχέγονο φρικιό της φύσης . Έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε έμβυο ον υπήρχε/υπάρχει πάνω στον πλανήτη και περιφέρεται στη Γη τα τελευταία 2000 χρόνια αλλάζοντας μορφή κάθε 20 χρόνια με την απόκτηση φρέσκου γενετικού υλικού από άντρες .
Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει αυτή η "αιώνια" αναγέννηση είναι να βρεθεί ο κατάλληλος άντρας που θα την κάνει να τον ερωτευτεί στην μικρή χρονική διάρκεια που είναι κυοφορούσα του επόμενου εαυτού της μπλοκάρωντας έτσι τα γονίδια της μεταμόρφωσης (δεν ξανάγινε ποτέ πριν , οπότε έχουμε ένα πρωτότυπο είδος "τέρατος" στα χέρια μας) ...
Η συγκεκριμένη τροπή σε ρομαντζάδα θα ήταν ο μοναδικός τρόπος να κάνει και τον πιο σκληροπυρηνικό θεατή ταινιών τρόμου να μην βάλει το φασματικό τόνο στο φασματικό δεκάρι της όποιας βαθμολογίας - αλλά ας μην κοροιδευόμαστε , και εγώ τα ίδια θα έκανα αν ήμουν στη θέση του πρωταγωνιστή και δεν θα με ενδιέφερε η επικίνδυνη κατάσταση που θα βρισκόμουν (καθώς είναι πολύ εύκολο να χάσει κανείς το κεφάλι του από ένα ανεξέλεγκτο πλοκάμι που θα εμφανιστεί από το πουθενά) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.