Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

HORSEHEAD (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Romain Basset .
Η αινιγματική ηρωίδα του Romain Basset , χάνεται μέσα σε ένα βάρβαρο εφιαλτικό ονειροτόπιο στο οποίο ο απροκάλυπτος ερωτισμός , η αναγέννηση μέσω της απώλειας , ο τρόμος του αγνώστου και η εξισορρόπηση της ίδιας μέσα από το πέρασμα στον "επόμενο" κόσμο αφήνουν όσους βρίσκονται εκτός οθόνης να αναρωτιούνται τι δεν πηγαίνει καλά με τον αρχέγονο εαυτό τους και δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν .
Η Jessica ( Lilly-Fleur Pointeaux - RONIN ) , ταλαιπωρείται από επαναλαμβανόμενους εφιάλτες από τότε που ήταν μικρή κοπέλα . Αυτό την οδήγησε μεγαλώνοντας στο να αρχίσει να μελετά την ψυχοφυσιολογία των ονείρων και να αρχίσει την ψυχανάλυση προσπαθώντας να ερμηνεύσει τον συμβολισμό των γεγονότων που παρακολουθεί στα ακραίως ζωντανά όνειρα της .
Μετά τον θάνατο της γιαγιάς της την οποία δεν γνώριζε ιδιαίτερα , η Jessica θα βρεθεί στο πατρικό της σπίτι , όπου θα περάσει λίγες μέρες πριν τη κηδεία μαζί με την μητέρα της που δεν φαίνεται να συμπαθεί καθόλου . Εκεί θα εγκλωβιστεί ακόμη περισσότερο στον ονειρικό της εαυτό , καθώς η ληθαργική κατάσταση που της φέρνει ένας ξαφνικός πυρετός θα την καθηλώσει στο κρεβάτι για αρκετές ημέρες φέρνοντας την αντιμέτωπη με την αλήθεια που κρυβόταν μέσα στο κεφάλι της όλα αυτά τα χρόνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.