Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

WELP (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Βέλγο Jonas Govaerts . Γνωστό ως CUB στην υπόλοιπη Ευρώπη και CUMP EVIL στις Ηνωμένες Πολιτείες .
Ομάδα Βέλγων ανήλικων προσκόπων με τρεις συνοδούς ομαδάρχες πάνε σε κοντινό δάσος στα Γαλλικά σύνορα για να περάσουν περιπετειώδες σαββατοκύριακο , αλλά καταλήγουν για πάντα εκεί .
Ο κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας είναι ο δωδεκάχρονος Sam . Πέρα από τον καλύτερο του φίλο Dieter , τον αρχηγό ομαδάρχη Chris και την μαγείρισσα Jasmijn δεν φαίνεται να τον συμπαθεί κάποιος άλλος από την ομάδα . Σχεδόν όλοι του συμπεριφέρονται άσχημα , με πρώτο στον ψυχολογικό βασανισμό τον σαδιστή ομαδάρχη Peter .
Η ομάδα των προσκόπων αναγκάζεται να προχωρήσει πιο βαθειά μέσα στο δάσος αντί να κατασκηνώσει στην αρχική περιοχή όπως είχε πάρει την άδεια αρχικά , μετά από μια παρεξήγηση με τοπικούς τσαμπουκάδες . Ο αρχηγός ομαδάρχης προσπαθεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα το επόμενο βράδυ λέγοντας στα παιδιά μια φανταστική ιστορία για ένα παιδί-λυκάνθρωπο το οποίο κατοικεί στο δάσος που βρίσκονται και ονομάζεται Kai . Ο Sam θα έρθει σύντομα σε επαφή με ένα άγριο παιδί το οποίο περιφέρεται μέσα στο δάσος και φοράει μια ξύλινη μάσκα , αλλά οι υπόλοιποι δεν θα εκτιμήσουν αυτή του την αποκάλυψη όταν τους μιλήσει ανοικτά πως βρήκε το παιδί-λυκάνθρωπο .
Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς από τους χαρακτήρες είναι πως ο "Kai" είναι ο γιος ενός πρωτόγονου λαθροθήρα ο οποίος έχει γεμίσει το δάσος με θανατηφόρες παγίδες και δεν σκοπεύει να αφήσει κανέναν ζωντανό , καθώς φαίνεται να έχει προχωρήσει στο κυνήγι ανώτερων θηλαστικών .
------------------------------------------
Η Βελγική Επιτροπή Αξιολόγησης Ταινιών θεώρησε την ταινία κατάλληλη για όλες τις ηλικίες προκαλώντας την έκπληξη ακόμη και των παραγωγών .
Η Ένωση Φλαμανδών Προσκόπων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προειδοποιεί τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να δουν την ταινία , καθώς δεν είναι κατάλληλη για μικρές ηλικίες λόγω της αιματοβαμμένης βιας που προβάλει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.