Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

THE RETURNED (2013)


Γραμμένο από τον Hatem Kraiche ( THE HIDDEN FACE ) και σκηνοθετημένο από τον Manuel Carballo ( EXORCISMUS ) . Δαφνοφορεμένο στα διάφορα φεστιβάλ για το "διαφορετικό" της όλης υπόθεσης - λεπτομέρεια που θα έπρεπε να ενεργοποιήσει κάποιο αρχέγονο ένστικτο μέσα μου και να οδηγήσει αυτόματα το χέρι μου στο fast-forward του dvd controller .
Χρόνια μετά το πρώτο ξέσπασμα κανιβαλικής νεκροζώντανης βίας , ο μολυσμένος πληθυσμός έχει σταθεροποιηθεί μέσω ελεγχόμενων δόσεων συνθετικής πρωτεΐνης η οποία ανακαλύφθηκε μετά το δεύτερο ξέσπασμα των "επιστροφών" και δημιουργήθηκε από τα υγρά σπονδυλικής στήλης των ήδη νεκροποιημένων παθόντων . Ως ιστορία σε κάνει να περιμένεις το γερό "τρίτο" ξέσπασμα μιας και δεν έχει δει τα προηγούμενα πέρα από ένα δραματικό γεγονός από την ζωή μιας εκ των πρωταγωνιστών .
Το ξέσπασμα δεν έρχεται ποτέ . Αντί αυτού παρακολουθείς για την επόμενη μιάμιση ώρα δύο ζευγάρια να βρίσκονται ανάμεσα στον πανικό του νέου ξεσπάσματος βίας στην κοινωνία που βλέπουν μέσα από την οθόνη των νέων στην τηλεόραση . Κάποιοι φαίνεται να μην θέλουν αυτούς που κατάφεραν να επιστρέψουν από τον θάνατο ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό , γιατί μια χαμένη δόση μπορεί να αποβεί μοιραία για την δημόσια υγεία . Διαδηλώσεις και επεισόδια ξεσπούν ενώ οι νεκροζώντανοι παραμένουν στο μακρινό υπόβαθρο του ψυχοδράματος και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές χρειάζονται άμεσα τις δόσεις του οι οποίες βρίσκονται στην μαύρη αγορά λόγω απαγόρευσης ...
Επειδή έχω μπουχτίσει από το κοινωνικό μήνυμα περισσότερο από την έλλειψη καλού λάτεξ σε αυτές τις ταινίες , αποχωρώ από την περαιτέρω καταγραφή σιωπηλός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.