Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ABSENTIA (2011)


Σύμφωνα με τον τίτλο , η ταινία έχει να κάνει με απουσία . Απουσία ανθρώπων .
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο κάπου στην Αμερική , όπου τα τελευταία 100 χρόνια έχουν χαθεί αρκετοί άνθρωποι . Μεταξύ των εξαφανισθέντων και ο σύζυγος της Tricia , o Daniel . Έχει εξαφανισθεί εδώ και 7 χρόνια , αλλά η Tricia έχει ακόμη ελπίδες .
Το περίεργο είναι πως κοντά στο σπίτι της υπάρχει ένα τούνελ , το οποίο περνάει κάτω από μια λεωφόρο και οδηγεί σε ένα πάρκο . Το σκοτεινό αυτό μέρος είναι το σημείο που ανέφερα πριν . Κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα .
Η Courtney Bell είναι η Tricia . Είναι έγκυος . Παρόλο που ο άντρας της είναι εξαφανισμένος εδώ και 7 χρόνια . Άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν ντετέκτιβ που είχε αναλάβει την υπόθεση , και το ένα οδήγησε στο άλλο . Δεν δουλεύει και οι λογαριασμοί μαζεύονται στο τραπέζι . Τελευταία αρχίζει να έχει παραισθήσεις και κάτι περίεργους εφιάλτες , με τον Daniel σε ρόλο Ιαπωνικού φαντάσματος (χωρίς μαλλούρα στα μούτρα) . Μέρα με την μέρα , και ενώ βγαίνει επιτέλους το πιστοποιητικό θανάτου (λόγω απουσίας 7 χρόνων) του άντρα της , η Tricia παθαίνει διάφορα νευρωτικά . Μιας και είδα το STEP UP 2 χθες , η Courtney έκανε εκεί την "κοπέλα με το τσέλο" . Πέρα από κάτι περάσματα σε τηλεοπτικές σειρές , αυτός είναι ο πρώτος της μεγάλος ρόλος .
Η Katie Parker είναι η Calie , η ρέμπελη μικρότερη αδελφή της Tricia , που μετά από μια μίνι περιοδεία στην ενδοχώρα , ήρθε για επίσκεψη στην μεγάλη της αδελφή . Πρώην ναρκομανής που βρήκε την γαλήνη στον Χριστό (όχι σε επίπεδα παράνοιας - απλά η κοπέλα κάνει την προσευχή της κάθε βράδυ - η αδελφή της βέβαια είναι πιο new age φάση) . Θέλει να την βοηθήσει σε αυτή την δύσκολη στιγμή . Μια μέρα , μετά από τζόγκινγκ , βρίσκει μέσα στο τούνελ έναν ξαπλωμένο τύπο , σε άθλια κατάσταση . Τον περνάει για πρεζάκια και συνεχίζει τον δρόμο της . Τον λένε Walter και προσπαθούσε κάτι να της πει ... Επιστρέφοντας με φαγητό , η Calie δεν βρίσκει κανέναν . Τα περίεργα συμβάντα , εντός και εκτός σπιτιού συνεχίζονται . ΄Ώσπου παίρνουν την απόφαση να μετακομίσουν .
Πηγαίνοντας να δούνε το καινούργιο σπίτι , οι παραισθήσεις συνεχίζονται για την Tricia , παρόλο που προσπαθεί να τα αφήσει όλα πίσω της .
Μέχρι που ο Daniel κάνει την θεαματική είσοδο στην ζωή της !
Επιστρέφει ξαφνικά σε ημιάγρια κατάσταση μετά από όλα αυτά τα χρόνια , την ώρα που η Tricia ετοιμαζόταν να βγει ραντεβουδάκι με τον ντετέκτιβ !
Ο Morgan Peter Brown είναι ο Daniel . Το μόνο που καταφέρνει να πει στην αστυνομία την ώρα που βρίσκεται με τον ορό στο νοσοκομείο είναι πως όλον αυτό τον καιρό ζούσε από κάτω ... Επιστρέφει με τις δύο γυναίκες στο σπίτι , και με το που γυρίζει να αντικρίσει το τούνελ , κατουριέται πάνω του . Πλέον οι συγκατοίκηση θα είναι τρελοφάση με τον περίεργο που την αράζει όλη τη μέρα στο κρεβάτι αγναντεύοντας το άπειρο .
Πέρα από τον Daniel , έχει έρθει και κάτι άλλο να μείνει μαζί με την οικογένεια ... Μια θολή , μαύρη σκιά που γριλίζει σαν πλάσμα , που το βλέπουμε στα πεταχτά για δευτερόλεπτα !
Ο Daniel επιστρέφει πολύ σύντομα πίσω στο τούνελ με συνοπτικές διαδικασίες .
Η Calie τα είδε όλα , αλλά δεν την πιστεύει κανείς λόγω της παλιάς της συμπεριφοράς με τις καταχρήσεις .
Τα πράγματα χειροτερεύουν , όταν η εντομο-σκιά θα πάρει την Tricia .
----------------------------------------------------
Τελικά όντως έγιναν όλα αυτά , ή μερικές φορές η πραγματικότητα είναι τόσο απλή , που σε κάνει να δημιουργείς μύθους για να την κατανοήσεις ;
----------------------------------------------------
Ο Mike Flanagan συνεχίζει να γράφει και να σκηνοθετεί ταινίες χαμηλού κόστους (αυτή χρειάστηκε 70 χιλιάδες δολάρια) στα σύνορα του μεταφυσικού , καταφέρνοντας να δημιουργήσει ατμόσφαιρα επιπέδου εκατομμυρίων .
Τελικά δεν είναι το πόσο κοστίζει μια κάμερα , αλλά και το ποιος την κρατάει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.