Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

STEP UP 2: THE STREETS (2008)

"Οι δρόμοι έχουν να κάνουν με το από που είσαι .."
Η ζωή συνεχίζεται . Ο χορός και η μόστρα επίσης .
Αυτό είναι το δεύτερο STEP UP , και τα πράγματα είναι πιο σοβαρά , καθως ο τίτλος έχει και την λέξη "δρόμοι" μέσα . Στον δρόμο είναι πιο σοβαρά τα πράγματα .
Αυτή τη φορά η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια κοπέλα , την Andie .
H Andie είναι η νέα μαθήτρια στην Σχολή Καλών Τεχνών του Μέριλαντ , και προσπαθεί να προσαρμοστεί στον νέο κοινωνικό κύκλο των σπουδαστών . Ο Chase είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της σχολής . Οι δύο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στον μεγαλύτερο χορευτικό διαγωνισμό , μια ιλιγγιώδη μάχη χορευτικών κινήσεων με τίτλο "The Streets" . Αγωνία , πίεση , καψουρέματα , ιδρώτας , τα γνωστά εμετικά , κορυφώνουν την αναζήτηση του εφηβικού ψευτο-εαυτού ... Τα λέμε ξανά όταν βγάλετε ΑΦΜ .
Η Briana Evigan ( HOUSE OF THE DAMNED , S.DARKO , STRASH HOUSE - δίπλα στον Dolph Lundgren , SORORITY ROW , MOTHER'S DAY , THE DEVIL'S CARNIVAL ) είναι η Andie West . Οι γονείς τις έχουν πεθάνει , και ζεί με την καλύτερη φίλη της μάνας της , την Sarah . Στ'@ρχίδια της και το σχολείο και όλα . Επειδή όμως εκεί στην Αμερική , οι Bang Bros , είναι πάντα εύκαιροι και με τα συμβόλαια έτοιμα , η Andie προσπαθεί να καταλάβει τι θέλει να κάνει με την ζωή της , πέρα από καριέρα στα γόνατα . Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να χορεύει με τους νταγλαράδες και τα γκομενάκια της χορευτικής της ομαδας δρόμου , τους 410 ! Οι 410 κυκλοφορούν στο δρόμο και αρχίζουν να χορεύουν ξαφνικά φορώντας μάσκες , και σπάζοντας τα νεύρα των περαστικών που πάνε για δουλειά . Καταφέρνουν και βάζουν το ρυθμό στις βαρετές ζωές των απλών πολιτών , καταγράφοντας τις χορευτικές παραστάσεις τους και πουλώντας μούρη . Είναι τόσο σκληροί , που καταζητούνται απ'την αστυνομία για βανδαλισμό και δημόσια φανφάρα . Η Sarah απειλεί πως θα στείλει την Andie να μείνει με κάτι υπάνθρωπους συγγενείς της στο Texas , αμα δεν σταματήσει αυτό τον αλήτικο τρόπο ζωής . Ο γείτονας της ο Tyler Gage (ο χορευταράς από την πρώτη ταινία) , την πείθει να κάνει οντισιόν για την σχολή Καλών Τεχνών . Εκείνου του άλλαξε τη ζωή , το ίδιο μπορεί να γίνει και με την Andie ! H Andie φυσικά τα καταφέρνει , αλλά δεν είναι σίγουρη για το αν "ανήκει" εκεί μέσα ... Θέλει να είναι ο χύμα εαυτός της , όχι κάποιος άλλος (κι όλοι εσείς οι υπόλοιποι τι δουλεύετε και δεν το ρίχνετε στις σβούρες για να σπάσετε τον τσαμπουκά στην κωλοκοινωνία της γραβάτας ;) . Βέβαια μπαίνοντας στην σχολή , αρχίζει να αμελεί τους 410 , που ετοιμάζονται για έναν σημαντικό χορευτικό διαγωνισμό .
Ο Robert Hoffman ( SHROOMS , 90210 ) είναι ο Chase , ο επόμενος χορευταράς της σχολής με το αλάνικο στραβό καπελάκι . Πρώτος στις προπονήσεις , πρώτος και στα φιλιά . Τα βράδια φοράει την κουκούλα του και πιάνει τ'@ρχίδια του κάνοντας το ρομπότ στα κλάμπς . Φυσικά και παίζει ρομαντζάδα με την Andie , ειδικά από την μέρα που θα την δει με φουστάνι και όχι τα αμπλαούμπλικα ρούχα του δρόμου που φοράει συνήθως .
Θέλει κι αυτός να πάρει μέρος στον διαγωνισμό Streets , και όταν μαθαίνει πως η Andie δεν είναι πλέον μέλος των 410 , της προτείνει να φτιάξουν δικιά τους ομάδα , μαζεύοντας όλους τους απροσάρμοστους της σχολής !
Η ομαδάρα αποτελείται από τους :
O Hair - Μισός χίπης , μισός ρυθμικός αντάρτης . Κάνει τους πιο απίθανους συνδιασμούς . Οι δάσκαλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν μαζί του , γιατί εκείνος βαριέται και κάνει δικά του βήματα στα μαθήματα . Χορεύει κλακέτες μέχρι λιποθυμίας .
Η Kido - Η κοπέλα από την Ιαπωνία που δεν ξέρει καλά Αγγλικά και έχει κόλλημα με το παλιό Αμερικάνικο χιπ-χόπ .
Η Fly είναι η ήρεμη , αλλά όχι όταν παίζεται μουσική . Είναι ψηλή για παρτενέρ , αλλά αν είσαι καλός δεν την χρειάζεσαι .
Ο Monster , είναι ο χορευτικός κασκαντέρ . Γλιστράει , πέφτει , το κάθε τις για να δώσεις λίγη δράση στη σκηνή . Αλλά ποτέ δεν τραβάει την προσοχή .
Ο Cable είναι ο συντάκτης του ετήσιου λευκώματος . Αλλά λίγοι ξέρουν πως είναι ένας απ'τους καλύτερους χορευτές ελεύθερου στιλ . 
Ο Smiles είναι το καλό παιδί με το χαμόγελο στα χείλη . Είναι απίστευτος στην πίστα .
Ο Moose είναι επίσης καλός , αλλά μικρόσωμος .
H oμάδα έχει προοπτική , αλλά της λείπει ο σεβασμός του δρόμου . Πρέπει να διοργανώσουν μια δυνατή χορευτική "πλάκα" και να την ανεβάσουν στο ίντερνετ για να συμμετάσχουν στο Streets .
Ο Will Kemp ( VAN HELSING , 90210 ) είναι ο Blake Collins , νεαρός καθηγητης στη σχολή , ψωνισμένος λόγω οικογενείας γνωστών χορευτών . Προσπαθεί να κυριλέψει την Andie . Υπάρχει μια ψύχρα με τον Chase .
Ο Black Thomas , είναι ο Tuck , o μαύρος νταγλαράς αρχηγός των 410 που γουστάρει την Andie , αλλά εκείνη δεν του κάθεται . Την διώνχει από την ομάδα όταν μαθαίνει πως κάνει παρέα με τους γυναικωτούς μπαλετάκηδες της σχολής Καλών Τεχνών . Παίρνει ανάποδες και πλακώνει τον Chase στις γρήγορες όταν μαθαίνει πως κάνει στενή παρέα με την Andie , γιατί δεν είναι από τους δρόμους και δεν ξέρει . Μετά κανεί πoυτ@να με τους φίλους του την αίθουσα χορού της σχολής , δημιουργώντας προβλήματα στην Andie .
Ο Channing Tatum επιστρέφει ως Tyler Gage . Το καπελάκι του το φοράει ακόμη στραβά και συνεχίζει να νομίζει οτι είναι μαύρος , αλλά η σχολή Καλών Τεχνών του άλλαξε τη ζωή . Ζεί πλέον με την Nora στην Νέα Υόρκη και ετοιμάζονται για περιοδεία . Ρίχνει και έναν χορό σε μια πίστα με τραμπολίνα , για να ευλογίσει τις κινήσεις της νέας πρωταγωνίστριας και για να μη ξεχνιώμαστε .
------------------------------------------------------------
Μετά από συναισθηματικά φορτισμένο λογίδριο Braveheart της Andie , η ομάδα της σχολής βγαίνει εκτός κλαμπ για να χορέψει στον δρόμο . Εκεί απ'όπου όλα ξεκίνησαν ... Διακόσια άτομα κινδύνεψαν από πνευμονία τρώγοντας το νερό της αρκούδας , μιας και έξω "βρέχει" , για να είναι πιο δυνατή η χορογραφία . Μου ήρθε στο μυαλό η μονομαχία Jet Li - Donnie Yen , από το HERO (2002) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.