Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

MAGNIFICENT BODYGUARDS (1978)


Ο τίτλος αυτού του παλιού αριστουργήματος του Jackie Chan , είναι Fei du juan yun shan . Γνωστό και ως Eye Of The Dragon , Master Of Death , The Red Dragon . Σκηνοθετημένο από τον "μεθυσμένο μάστορα" (στην κυριολεξία) , Lo Wei .
Πρόκειται για την πρώτη ταινία στο Hong Kong που γυρίστηκε χρησιμοποιώντας 3-D τεχνολογία (η 3-D έκδοση έχει κυκλοφορήσει μόνο σε Ιαπωνικό Laserdisc - αλλά με κομμένα 10 λεπτά) , και περιλαμβάνει "δανεισμένη" μουσική από το Star Wars .
Ο Jackie Chan είναι ο άρχοντας Ting Chung (οι γάτες έχουν 7 ψυχές , αυτός έχει 8 ! Είναι τόσο καλός) . Είναι μισθοφόρος για ενοικίαση και συνηθίζει να συνοδεύει εμπορικές πομπές στους επικίνδυνους επαρχιακούς δρόμους . Τον προσλαμβάνει η Lady Nan (Wang Ping) , για να συνοδεύσει τον και-καλά άρρωστο αδελφό της στον γιατρό . Το κάνει χωρίς χρέωση , γιατί μπορεί ! Για να φτάσουν στον προορισμό τους , θα πρέπει να περάσουν μέσα από μια περιοχή που ονομάζεται "Ανεμοδαρμένοι Λόφοι" , μια επικίνδυνη έκταση γης , που ελέγχεται από διάφορες συμμορίες εγκληματιών με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες . Όλες αυτές οι συμμορίες , παίρνουν εντολές από κάποιον "Βασιλιά του Βουνού" (Yasuyoshi Shikamura) . Είναι αποστολή αυτοκτονίας , αλλά ο Chung  δεν μασάει . Δύο ανάλαφρα γκομενάκια νίντζα , οι δίδυμες Pearl Sabres , και ο Chang , ο κουφός χασάπης , μπαίνουν και αυτοί στη περιπλανόμενη παρέα .
Αναμενόμενα , κάποια στιγμή , αποδεικνύεται πως ο άρρωστος αδελφός , δεν είναι άλλος από τον Αρχηγό που όλοι φοβούνται στα ανεμοδαρμένα ύψη ! Δεν είναι και τόσο άρρωστος τελικά . Απλά προσπαθεί να κερδίσει πίσω τον θρόνο του , μιας και αυτός που έχουν για βασιλιά του βουνού , είναι ο σωσίας του ! (πρέπει να δεις την μάχη ανάμεσα στους δύο βουνίσιους και να ουρλιάξεις με την αιματοβαμμένη αποκάλυψη του πραγματικού βασιλιά) . Η προϊστορία βίας που υπάρχει ανάμεσα στους χαρακτήρες , γλιστράει χαλαρά μέσα στην πλοκή , αφού ο Βασιλιάς του Βουνού , είχε δολοφονήσει τον πατέρα του Ting Chung κάμποσα χρόνια πριν . Ο Ting Chung πέρα από την εκδίκηση που χρωστάει , θα πρέπει να βγει και ζωντανός μέσα από το βασίλειο των εγκληματιών ! Ευτυχώς που έχει και άλλους δύο μαζί του , γιατί ο Βασιλιάς του Βουνού , δεν αστειεύεται (και φυσικά έχει μόνο ένα αδύνατο σημείο σε ολόκληρο το κορμί του) !
Ο Bruce Leung είναι ο Chang , ο κουφός χασάπης .
Ο James Tien είναι ο Tsang / Chang Wu-Yi ο δολοφόνος που έχει βάλει την μπρουταλιέρα στο 10 ! Εκτός από μέλη , ξεσκίζει και πρόσωπα με άνεση και χωρίς οίκτο ! Πηγαίνει και αυτός με την κουστωδία του Chung , για τους δικούς του λόγους .
Ο Ko Keung είναι ο Wen Liang Yu , ο άρχοντας της ροζ γκαρνταρόμπας ! Χρησιμοποιεί θανατηφόρα βεντάλια . Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους χαρακτήρες που θα αντιμετωπίσει η συνοδεία .
Ο Lee Man-Tai είναι ο όχι-και-τόσο χαρούμενος Shaolin Abbot με τα μούσια . Παλεύει μέχρι τέλους με τους συνοδούς , όταν εκείνοι αναζητήσουν καταφύγιο μέσα στον ναό του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.