Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

BKO: BANGKOK KNOCKOUT (2010)

Ο σκηνοθέτης , σεναριογράφος , παραγωγός , μα πάνω απ'όλα χορογράφος και δάσκαλος πολεμικών τεχνών , Panna Rittikrai , ο άνθρωπος πίσω από το Ταϊλανδικό φαινόμενο του ONG BAK (2003) , επιστρέφει με άλλο ένα εξίσου σκληροτράχηλο έπος !
Μια ομάδα από εξαιρετικούς μαχητές επιλέγεται , μετά από μια εξαντλητική αναμέτρηση με άλλες 50 παρόμοιες ομάδες . Ονομάζονται "the Fight Club" . Οι νικητές του διαγωνισμού θα πάνε στο Hollywood όπου και θα ξεκινήσουν καριέρα κασκαντέρ ... ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν ότι ισχύει από όσα τους έχουν πει οι υπεύθυνοι παραγωγής του διαγωνισμού . Μετά την νίκη τους , η ομάδα , αποτελούμενη από 6 αγόρια και 2 κορίτσια , θα βγούνε έξω , με σκοπό να γιορτάσουν την πολυπόθητη καταξίωση . Δυστυχώς η χαρά τελειώνει σύντομα , αφού κάποιοι τους ναρκώνουν και ξυπνάνε όλοι μαζί μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο , αναγκασμένοι να παλέψουν για την ζωή τους , συμμετέχοντας χωρίς την θέλησή τους σε έναν αγώνα επιβίωσης για τα γούστα κάποιων υπερπλούσιων δυτικών τζογαδόρων ... Η ομάδα χωρίζεται σε ζευγάρια , και οι κάμερες ακόλουθούν το κάθε τους βήμα , προσφέροντας την ικανότητα στους απ'έξω γουσταρλίδες να στοιχηματίσουν την αξία τις ανθρώπινης ζωής , από το κινητό αρχηγείο των διοργανοτών (άνετο δωμάτιο μέσα σε καρότσα νταλίκας - όπου αργότερα βλέπουμε και εν-κινήσει κασκαντεριλίκι κυνηγητό με κρεμασμένους κάτω απ'τις ρόδες) .
Ακολουθεί επίδειξη υπερανθρώπινων δυνατοτήτων που βάζει νέα στάνταρτς για άλλη μια φορά , ανεβάζοντας τον πήχι στις πολύπλοκες σκηνές δράσης και εξαντλεί την αντοχή του ατόμου στην βιαιότητα (είναι σαν βρίσκεται ο θεατής μέσα στο κινητό αρχηγείο , αλλά αντί να στοιχηματίζει λεφτά , απλά να ουρλιάζει αινθουσιασμένος με αυτά που βλέπει) . Ο σκηνοθέτης έχει να δουλέψει με επαγγελματίες που έχουν ήδη ηψηλό επίπεδο στις πολεμικές τέχνες . Είναι και αυτός που είναι , οπότε ξέρεις τι έχεις να περιμένεις ....
Η δράση , με το που ζεσταθούν όλοι , απλά είναι ασταμάτητη !Αργότερα αποκαλύπτονται κάποιοι ανικανοποίητοι έρωτες ανάμεσα στην παρέα , και η προδοσία έκ των έσω είναι απρόσμενη .
Ο Rittikrai είναι φυσικά ο τελικός κακός , ο οποίος απλά τους έχει με το ένα χέρι δεμένο στην πλάτη . Όλοι του επιτίθενται , αλλά δεν μπορούν να τον εξουδετερώσουν !
Ας όψεται η καταραμένη κρίση άσθματος που γονάτησε τον άνθρωπο και έκανε άνοιγμα στην αμυνά του , αλλιώς ακόμη θα τους πάταγε κάτω ! (κρίμα που το έχω σε bluray και δεν μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες από τις σκηνές δράσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.