Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

THE ODD LIFE OF TIMOTHY GREEN (2012)

Οι συνεχείς προβολές του Σεπτέμβη πλέον έχουν βγεί εκτός ελέγχου ! Χορευτικά δράματα , βιντεο-φέσια , αυτιστικά μπλοκ-μπάστερ , βαλτοκαρχαρίες , κτλ κτλ ..
Για σήμερα το βράδυ είπα να δώ την καινούργια ταινία του Disney (γιατί ο Θείος Ουώλτ , δεν έχει πεθάνει - κάθε φορά που είναι να κυκλοφορήσει το στούντιο νέα ταινία , τον σηκώνουν από τον κρυογονικό του θόλο και του ζητάνε έγκριση - αυτός κάνει κίνηση Ρωμαίου αυτοκράτορα για το άν του αρέσει η ταινία , ή όχι , και τον επιστρέφουν στον αιώνιο ύπνο του) . Πρόκειται για την παραλλαγμένη κινηματογραφική μεταφορά της γνωστής ιστορίας του Τοσοδούλη , του Tom Thump για όσους γνωρίζουν από Αγγλικό φολκλόρ .
Ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά , νιώθει άσχημα που βλέπει άλλες μητέρες με τα παιδιά τους . Το θλιμμένο πιάνο τους θυμίζει την μοναξιά τους σε κάθε τέτοια σκηνή . Μια νύχτα παίρνουν μολύβι και χαρτί και γράφουν το πως θα ήθελαν το παιδί τους . Εύχονται δυνατά για τον πιο ταλαντούχο άνθρωπο σε κάθε τομέα της ζωής , και θάβουν ένα κουτί με τις επιθυμίες τους στον κήπο του σπιτιού τους (το οποίο είναι το σπίτι που είχε γυριστεί το HALLOWEEN 2) . Την ίδια νύχτα , και ενώ έξω βρέχει (μόνο στον κήπο τους) , ο Timothy "o πράσινος" , εμφανίζεται μέσ'τα χώματα μέσα στο σπίτι τους ! Είναι ακριβώς το παιδί που ήθελαν ! Το παιδί που θέλει η κάθε οικογένεια εκεί έξω , αλλά ντρέπεται να παραγγείλει στο τοπικό βιολογικό εργαστήριο .
Το ψυχεδελικό σύμπαν του Κοέλιο που συνωμοτεί όταν θέλεις κάτι πολύ , παίρνει την θέση της ευγονικής ιατρικής σε αυτή την οικογενειακή ταινία του Θείου Walt !
Η Jennifer Garner ( ALIAS , Elektra στο DAREDEVIL και στο ELEKTRA ) είναι η μητέρα , η Cindy Green .
O Joel Edgerton ( STAR WARS: EPISODES 2&3 , WARRIOR - αδελφός του Hardy , THE THING ) είναι ο πατέρας , ο Jim Green .
Ο CJ Adams είναι ο μικρός Timothy . Έχει φύλλα στα πόδια . Λατρεύει τον ήλιο με παγανιστική προσύλωση . Του αρέσει η ανεπτυγμένη γειτονοπούλα και φτιάχνουν μαζί έναν πολύχρωμο χώρο μέσα στο δάσος . Κάνει ετοιμοθάνατους γέρους να γελάνε και γενικότερα κάνει τους γύρω του να νιώθουν καλά με τους εαυτούς τους και να είναι ειλικρινείς . Ξέρει να ροκάρει . Καταφέρνει να σώσει την κοινότητα δημιουργώντας το πρώτο μολύβι φτιαγμένο από πεσμένα φύλλα ! Γαμώ ; Σιγά σιγά όμως , τα φύλλα στα πόδια του μαραίνονται , και ως τελική πράξη καλοσύνης ο Timothy αφήνει τα φύλλα του σε διάφορους χαρακτήρες της ιστορίας συνεχίζοντας να τους κάνει να νιώθουν καλά και μετά θάνατον ... Κανείς δεν χάνεται , πρέπει να ελπίζουμε , και άλλα τέτοια ωραία που ισχύουν μόνο στις ταινίες .
Οι γονείς του μετά από αυτή την εμπειρία , νιώθουν έτοιμοι να ακολουθήσουν τα νευρωτικά βήματα τις Αντελίνα Τζολύ και να υιοθετήσουν ένα κινεζάκι .
ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΟΥΩΛΤ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.