Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ROBOTROPOLIS (2011)


Τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν ακόμη και τους ανάπηρους στα περίπτερα !


Από εδώ ξεκίνησαν όλα !

Ναι , ήμουν στο FARSCAPE .



περιμένω πως και πως το BATTLE OF THE DAMNED ...


"εδώ στην Νέα Πόλη , η επιστημονική φαντασία , είναι καθημερινότητα .."
Η Μητρόπολις των ρομπότ . Η ταινία ειναι ακριβώς ότι λέει ο τίτλος .
Με αυτή την ταινία έμαθα τι πάει να πει συγχώρηση .
συγχωρώ -ούμαι αόρ. και συγχώρεσα, απαρέμφ. και συγχωρέσει, παθ. αόρ. και συγχωρέθηκα, απαρέμφ. και συγχωρεθεί, μππ. και συγχωρεμένος : 1.δεν τιμωρώ κπ. ή δε ζητώ να τον εκδικηθώ για κάποια παράνομη ή άδικη πράξη του, του δίνω συγγνώμη: Tον συγχώρησα για το ψέμα, γιατί μετάνιωσε και ζήτησε συγγνώμη. Συγχώρησέ με, δε θα το ξανακάνω. Ο μεγαλόψυχος συγχωρεί. Ο Θεός συγχωρεί τους αμαρτωλούς, δίνει άφεση αμαρτιών. (ευχή) να συγχωρηθεί η ψυχή του. ο Θεός ας μας συγχωρέσει. (έκφρ.) με συγχωρείς / με συγχωρείτε, για να δηλώσουμε σε κπ. τη λύπη μας για την ενόχληση ή τη δυσαρέσκεια που του προκαλέσαμε· συγγνώμη: Mε συγχωρείτε που σας διακόπτω / για την καθυστέρηση. Mε συγχωρείτε, θα μπορούσατε να με εξυπηρετήσετε; (να) με συγχωρείς, για να εκφράσουμε τη διαφωνία, την αντίρρησή μας: Nα με συγχωρείς, αλλά γιατί δε με ρώτησες; να με συγχωρεί η χάρη σου, για να εκφράσουμε την αντίρρησή μας με έντονο τρόπο. || ~ σε κπ. κτ., τον συγχω ρώ για κτ.: Δε θα του συγχωρήσω ποτέ αυτό που μου έκανε. Δε θα συγχω ρήσει στον εαυτό του ότι δε βοήθησε τους γονείς του. 2α. παραβλέπω κτ., δείχνω επιείκεια και ανοχή: Ένα δύο ορθογραφικά λάθη μπορώ να τα συγχωρήσω. Tην αμέλεια τη ~, την αδιαφορία όμως όχι. Σας παρακαλώ να μου συγχωρήσετε κάποιο συναισθηματισμό, όταν αναφέρομαι στη γενέτειρά μου. β. (παθ., συνήθ. σε αρνητ. πρότ.) επιτρέπεται, δικαιολογείται. β1. (στο γ' πρόσ.): Άγνοια νόμου δε συγχωρείται. Γραμματικά λάθη που δε συγχωρούνται, που είναι ασυγχώρητα. β2. (απρόσ.): Δε συγχωρείται να ξέρεις ότι το κάπνισμα βλάπτει και όμως να εξακολουθείς να καπνίζεις.

Συγχωρώ τους συντελεστές του ROBOCOP 3 (1993) , και κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη την μεγαλοψυχία μου , συγχωρώ και όλους όσους είχαν συνεισφέρει στην δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς (1994-1995) ! Πίστευα πως δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ στην ζωή μου , αλλά έφτασε αυτή η άγια ώρα της ειλικρινής αναθεώρησης των φαύλων απόψεών μου ...
Ευχαριστώ τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Christopher Hatton (έχει γράψει και 2 επεισόδια του Star Trek TNG) που με έκανε να καταλάβω πως κάθε εποχή , έχει και το φέσι που της αναλογεί . Αυτή την περίοδο βρίσκεται στα τελειώματα της νέας του επικής ταινίας με ρομπότ εναντίον ζόμπι και πρωταγωνιστή τον Dolph Lundgren , BATTLE OF THE DAMNED (2013) .
Βρισκόμαστε κάπου στην μακρινή Κίνα , και συγκεκριμένα στην New Town , μια πρότυπη κοινότητα που βρίσκεται σε ένα απομακρισμένο τροπικό νησί στην νότια θάλασσα της Κίνας (στην πραγματικότητα η ταινία έχει γυριστεί σε ένα κυριλέ μέρος της Σινγκαπούρης) . Αυστραλιανό τηλεοπτικό συνεργείο , με αρχηγό την δημοσιογράφο Christine Nouveau , κάνει ρεπορτάζ για την καθημερινή ζωή της κοινότητας , όπου όλες οι δουλειές γίνονται αποκλειστικά από ρομπότ . Αστυνόμευση , καθαριότητα , γενικά καθήκοντα δημόσιου λειτουργού , κτλ ... Η New Town κατάφερε επιτέλους αυτό που δεν κατάφερε κανένα οργανομένο κράτος καθ'όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα : Nα καταργήσει τον δημόσιο τομέα και να στείλει τους εργατοπατέρες αργόμισθους στα σπίτια τους επιτέλους !
Το όνειρο της σύγχρονης κοινωνίας των ακούραστων σκλάβων γίνεται σύντομα εφιάλτης , καθώς σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα , ένας παίχτης θα διαπληχτεί με ένα ρομπότ , με αποτέλεσμα ο τσαμπουκάς να οδηγήσει στην εκτέλεση του μάγκα από την κρύα μηχανή ... Από αυτό το γεγονό και μετά , όλο και περισσότερα ρομπότ θα τρελένονται και θα πυροβολούν στην ψύχρα τους κατοίκους !
Ο Lani John Tupu είναι ο Gordon Standish , o υπεύθυνος του προγράμματος και ιδιοκτήτης της MegaNational Industries , της εταιρίας που παράγει τα ρομπότ . Σκοπός του ονειροπόλου είναι κάποια στιγμή να έχουν όλοι κι από ένα ρομπότ στο σπίτι τους . Αυτός βέβαια δεν έχει βάλει ακόμη ένα στο δικό του . Είναι με ένα κινητό στο αυτί όλη την ώρα . Χρειάζεται έναν δορυφόρο για να στείλει την εντολή απενεργοποίησης στα ρομπότ . Οι παλιοί τον θυμόμαστε από τον ρόλο του ως μιλιταριστή Captain Bailar Crais στην κλασική Νεοζηλαδέζικη σειρά , FARSCAPE (1999-2003) .
Η Zoe Naylor ( THE REEF ) , είναι η μαχητική δημοσιογράφος του GNN , Christiane Nouveau που ζεί τα τραγικά γεγονότα από κοντά . Πιο κοντά δεν γίνεται . H Nouveau αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με μια ανυσυχητική στοϊκότητα . Και τι έγινε που μόλις πυροβολήθηκε κάποιος ακριβώς πίσω μου ; Εγώ δεν το είδα . Θα αναφέρω ατάραχα το γεγονός . Συνεχίζει να παίζει με την τύχη της , σκαλίζοντας τα γεγονότα . Θα πρέπει να επιβιώσει με τους άλλους δύο που έχουν μείνει από το συνεργείο . Τον Jason (σκηνοθέτη) και τον Danny (κάμεραμαν) . Ευτυχώς δεν υπάρχει σαχλο-ρομάντζο , άν και ο κάμεραμαν την γουστάρει .
Ο Jourdan Lee ( "σπορκάστερ #1"στο TEKKEN ) , είναι ο Harlan . Υπεύθυνος ασφαλείας στο νησί . Ήξερε πως κάποια στιγμή τα ρομπότ θα τρελαθούν και είχε καβατζώσει χειροβομβίδες . Του αρέσει να παίζει στη ζούγκλα .
-----------------------------------------------------------
Ξέχνα κάτι εξυπνάδες τύπου Skynet , με συνειδητοποίηση της ύπαρξης και άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα ! Έγινε τσαμπουκάς στο γήπεδο , και τα ρομπότ πήραν ανάποδες ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.