Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

MASK OF THE NINJA (2008)

VAN DIEN ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΕΙ ;


Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ...

... ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ .

ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ Ο VAN DIEN
ΟΣΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ...

Ο VAN DIEN ΤΙΣ ΤΡΩΕΙ ΠΑΛΙ ...

ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ !

ΤΕΛΙΚΗ ΣΠΑΘΟΜΑΧΙΑ 

      "Ο δρόμος του πολεμιστή είναι ο θάνατος και η εκδίκηση .."
Η Phi Productions επένδυσε 3 εκατομμύρια ντόλαρς . Ο Bradford May ( DARKMAN 2 & 3 , και πίσω από την κάμερα πολλών επεισόδια από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές όπως SMALLVILLE και SUPERNATURAL ) , σκηνοθέτησε αυτή την τηλεοπτική ταινία δράσης .
Ο Casper Van Dien τα έχει κάνει όλα στον κόσμο ταινιών β'-δράσης . Από εξολοθρευτής εξωγήινων εισβολέων ( STARSHIP TROOPERS ) , μέχρι κυνηγός εξωγήινου δράκουλα ( DRACULA 3000 ) , και από εραστής σαπουνοπεράς , μέχρι ειδικός πράκτορας (όλες οι υπόλοιπες ταινίες που έχει εμφανιστεί) . Τώρα ήρθε η ώρα να πάρει πόζα με την κατάνα και να κάνει τον νίντζα !
Η ιστορία ξεκινάει με υπερβία . Ο υπερπλούσιος επιχειρηματίας Kenji Takeo και η σκούλγκιρλ φαντασίωση κόρη του , Miko , περιμένουν να έρθει από την Ιαπωνία η γυναίκα του , Kumioko . Αντί για αυτή , σκάνε μύτη 'μοβώροι νίντζα , κατασφάζοντας τους πάντες ! Η μόνη που γλιτώνει είναι η Miko .  Ο ντετέκτιβ Jack Barrett , μένει αποσβολωμένος από το θέαμα που αντικρίζει με το που φτάνει στον τόπο του εγκλήματος . Η Miko σε κατάσταση σοκ , επαναλαμβάνει συνέχεια την φράση "Μαύρος Θάνατος" (που είναι και ο τίτλος του Ελληνικού dvd) .
Η υπόθεση εκτινάζεται σε νέα επίπεδα , καθώς οι νίντζα εισβάλουν στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Takeo , με σκοπό να κλέψουν κάποιο μικροτσίπ που περιέχει πληροφορίες για όπλα ! Η μόνη όμως που γνωρίζει που βρίσκεται το μικροτσίπ είναι η Miko !
1+1 κάνουν 3 , σε αυτόν τον δυναμίτη δράσης !
Ο Casper Van Dien είναι ο ντετέκτιβ Jack Barrett . Το όνομά του σημαίνει δράση ! Εκτός από αστυνομικός , ροκάρει και άγρια τα βράδια , παίζοντας κιθάρα σε μπαρ (η μάλλον , κάνει ότι παίζει - με τι κότσια πας να γίνεις Seagal στη θέση του Seagal ρε κακομοίρη ;!) . Ο Barrett είναι μόνο μόστρα , αφού τρώει συνέχεια ξύλο και βρίσκεται μονίμως ματωμένος στο έδαφος . Έχει κάνει και ένα φεγγάρι στους πεζοναύτες ...
Η Kristy Wu ( 6 επεισόδια BUFFY THE VAMPIRE SLAYER , CRY WOLF ) , είναι η Miko . Το μικροτσίπ βρίσκεται μέσα της . Αναπτύσεται διεθνιστικό ειδύλλιο με τον Van Dien .
Ο Dana Lee (ο Βιετναμέζος κακός στο RAMBO 2 , FUTURE KICK , RETURN OF THE LIVING DEAD 3 , LETHAL WEAPON 4) είναι ο σ'χωρεμένος εκατομμυριούχος Takeo , διευθυντής της πολυεθνικής εταιρίας κατασκευής όπλων και κατασκοπευτικών δορυφόρων Takeo Technologies . Έτσι εύκολα βγαίνουν τα εκατομμύρια ;!
O Yuji Okumoto είναι ο Νikano ! Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο μουνής της υπόθεσης , εκτός από τον κακό του KARATE KID 2 (1986) !; Θέλει το μυστικό μικροτσίπ , και θα βάψει τον πλανήτη κόκκινο για να το αποκτήσει ! Είναι ο αρχηγός της κακιάς φατριάς νίντζα , Κοκοσίμπιο . Γεννήθηκε στη σκιά , ζει στη σκιά , και θα πεθάνει στη σκιά !
Η πρώην επαγγελματίας χορεύτρια , Krystal Kwon είναι η Kisei Shirasuna , η σαδίστρια που δουλεύει για τον Nikano !
Ο Antony Brandon Wong ( o Ghost στα MATRIX:RELOADED & MATRIX:REVOLUTIONS ) , είναι ο Hiro , οικογενειακός σύμβουλος της οικογένειας Takeo . Είναι και αυτός νίντζα . Αλλά έχει αλλάξει στρατόπεδο και προστατεύει την οικογένεια . Κόβει το κεφάλι του Nikano στην τελική μάχη , και τον στέλνει μια και καλή πίσω στις σκιές ... Τραυματίζεται θανάσιμα στην προσπάθεια .
Η Jodi Long ( EXORCIST 3 , ROBOCOP 3 ) , είναι η Kumioko , η θλιμμένη χήρα του Takeo . Τουλάχιστον ως Kumioko την αναφέρει το imdb . Στην ταινία την φωνάζουν Satomi . Οι νίντζα την απαγάγουν για να εκβιάσουν την κόρη . Αλλά είναι και αυτή μέσα στο κόλπο ! Το 'ξερα απ'την πρώτη στιγμή !
----------------------------------------------------------
H δράση καταντάει ανυπόφορη , μιας και κάποιος είπε του σκηνοθέτη πως το να μην εστιάζει πουθενά την ώρα που πέφτουν κλωτσιές , δημιουργεί ατμόσφαιρα έντασης
----------------------------------------------------------
-Βραβείο Κατά Προσέγγιση , πάει :
1.Το "i learned to fight in the Marines" , μεταφράζεται άνετα από τους αγγλομαθείς της AudioVisual ως "έμαθα να παλεύω στα λιμάνια" . Το "my partner" (η συνάδελφός μου) , μεταφέρεται ως "η γυναίκα μου" . "Μας έμαθαν τον τρόπο νιτζίτσα" είναι άλλο ένα ωραίο παράδειγμα ασχετοσύνης με το όλο θέμα . Άμα δεν βλέπεις την ταινία που έχεις αναλάβει να βάλεις τους υπότιτλους , χεσ'το , δεν έχει νόημα .
2. Πως κατάφεραν οι τύποι που έγραψαν την σύνοψη στο πίσω μέρος του dvd να μετατρέψουν την περιπέτεια σε θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με βιολογικό όπλο που λέγεται "Κατάρα" , είναι πέρα από τις συλλογιστικές μου δυνατότητες !
-Βραβείο Εισβολή Στο Αστυνομικό Τμήμα , πάει :
Εντάξη , καλύτερη εισβολή σε αστυνομικό τμήμα από αυτή στο TERMINATOR (1984) , δεν υπάρχει , αλλά οι νίντζα φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα και είναι ασταμάτητοι (την γλυτώνει μόνο ο Van Dien και αυτό γιατί το έσκασε) ! Επίσης το κοντινό στο ντόνατ που τινάζεται από τις σφαίρες , νομίζω δεν χρειαζόταν ...
O MACHO MAN , RANDY SAVAGE , ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.