Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

STEP UP (2006)

Εκείνος ατίθασος και φοράει το καπέλο του ανάποδα . Ζεί με τους δικούς του κανόνες και χορεύει άγρια στους δρόμους κλωτσώντας σκουπιδοντενεκέδες . Με ένα γύρισμα της τύχης ο Tyler θα αναγκαστεί να χαμηλώσει τον αμανέ και να δουλέψει ως βοηθός επιστάτη σε μια φημισμένη σχολή χορού και καλών τεχνών .
Εκείνη ταλαντούχα και μ@#ναρα . Ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον αντικαταστάτη του τραυματισμένου παρτενέρ της για την νέα χορευτική παράσταση που ανεβάζει η σχολή της . Παρακολουθώντας τον Tyler , η Nora θα αντιληφθεί αμέσως πως έχει κι αυτός ταλέντο στον χορό , αλλά εκείνος θα πρέπει να της αποδείξει ότι δεν τα έχει όλα γραμμένα και οτι μπορεί να εργαστεί σκληρά και μεθωδικά χωρίς την σκούπα για να γίνει αντάξιος παρτενέρ της . Μέσα και έξω απ΄την παράσταση ... Το 'πιασες ; Μέσα - έξω ...
Ο Channing Tatum ( WAR OF THE WORLDS , G.I..JOE 1&2 , THE EAGLE , 21 JUMP STREET ) είναι ο Tayler Gage , ο χορευταράς με το πρόβλημα προσαρμογής . Ζεί με τους θετούς γονείς του (θετή μάνα κλασμένη στη δουλειά όλη μέρα - θετός πατέρας κλασμένος στη μπύρα όλη μέρα) σε μια υποβαθμισμένη περιοχή γεμάτη μαύρους , οπότε για να ανταπεξέλθει , ντύνεται και μιλάει σαν μαύρος . Είχε τέσσερεις επιλογές μεγαλώνοντας . Παίζεις μπάσκετ κρατώντας τ'@ρχίδια σου , ραπάρεις κρατώντας τ'@ρχίδια σου , ή χορεύεις κρατώντας τ'@ρχίδια σου - ή και τα τρία μαζί , συνδιασμένα με συμμορίες και ναρκωτικά . Ο Tyler είναι γνωστός για τον ενθουσιώδη χαρακτήρα του , αλλά συνήθως παρατάει ότι αρχίζει . Μετά από ένα ατυχές συμβάν βανδαλισμού της κυριλέ σχολής χορού (καταστροφή μιας σκηνής θεάτρου) , ο Τyler καταδικάζεται σε 200 ώρες εθελοντικής εργασίας στην σχολή , για να μάθει να σέβεται . Γίνεται βοηθός επιστάτη και ασχολείται με το σκούπισμα , αλλά όποτε μπορεί , το ρίχνει στο χορό , γιατί του τη σπάνε όλα αυτά τα πλουσιόπαιδα που δεν ξέρουν να χορεύουν ... Σιγά σιγά ο Tyler θα αρχίσει να κάνει νέους φίλους . Κάποια στιγμή θα βοηθήσει και μια μαθήτρια σε μια χορογραφία . Θα αρχίσει να ασχολείται πιο πολύ με τον χορό , και οι φίλοι του θα ξενερώσουν που τους έχει στην απ'έξω ...
O Tatum ξεκίνησε ως μοντέλο , έκανε λίγο τον χορευτή , και μετά το'ριξε στα βάρη (βλέπε Ρωμαϊκή πειθαρχία στο THE EAGLE - είναι επίσης ο κρεμανταλάς στο 21 JUMP STREET) .
Η Jenna Dewan-Tatum ( TAMARA , THE GRUDGE 2 , και διάφορα άλλα νερόβραστα , μιας και η κοπελιά είναι στ'αλήθεια χορεύτρια) είναι η Nora Clark , η κυριλέ χορεύτρια κλασικού χορού που ξετρελένεται με τα βρώμικα κόλπα και το νέγρικο αντριλίκι του αλήτρα Tyler . Θέλει να πετύχει η χορογραφία της στην εκδήλωση της σχολής για να πάρει υποτροφία . Η μάνα της δεν τα καταλαβαίνει αυτά τα καραγκιοζιλίκια και θέλει να την στείλει στο πανεπιστήμιο . Μόνο ο πατέρας της την ενθάρυνε , αλλά έχει πεθάνει . Όλα καλά και όλα ωραία με το χορευτικό και την παρέα , αλλά κάποια στιγμή ο τραυματίας παρτενέρ επιστρέφει . Τότε αρχίζουν τα κλάμματα και οι παρεξηγήσεις . Η Jenna ενθουσιάστηκε τόσο πολυ , που παντρεύτηκε τον Tatum στα αλήθεια το 2009 .
Ο Josh Henderson ( LEECHES , APRIL FOOL'S DAY ) είναι ο Brett , ο γκόμενος της Nora . Την ψιλογράφει γιατί ασχολείται με την μουσική του , και εκείνη δεν αργεί να πέσει στην αγκαλιά του ριψοκίνδυνου χορευταρά . Είναι έτσι κι αλλιώς πάντα μια πρόταση πρίν να φάει την μπουνιά από τον άλλο .
Ο σ'χωρεμένος Heavy D είναι ο Omar . O τύπος με το παράνομο γκαράζ που τροποποιεί κλεμμένα αυτοκίνητα . Οι κολλητοί του Tyler , Skinny και Mac , βγάζουν χαρτζιλικάκι δουλεύοντας γι'αυτόν .
O Damaine Radcliff είναι ο Μac . Ταλαντούχος μπασκετμπολίστας , αλλά σιγά μη παίξει στην ομάδα του σχολείου . Την βρίσκει στα πάρκα μόνο . Ο μικρός του αδελφός Skinny , για να κεντρίσει την προσοχή , πάει μια νύχτα να κλέψει μια τζιπάρα από κάτι συμμορίτες και τρώει τις σφαίρες του βυθίζοντας την παρέα στο πένθος .
----------------------------------------------------------
Οι αυθόρμητοι χοροί σε κλάμπς πάντα εξελίσονται σε συνγχρονισμένα βίντεο κλίπς . Παράπλευρα δράματα με χωρισμούς , έρωτες μεταξύ φίλων που δεν ήξεραν τι είχαν μπροστά τους τόσο καιρό , μούτρα απο κολλητούς που έχουν ταλέντο αλλά χαραμίζονται στους δρόμους , ψευτο-αγωνία για αποφάσεις ζωής , τρέξιμο να προλάβω την παράσταση γιατί ξέρω τι θέλω , και ιδρωμένα κορμιά ολοκληρώνουν το εφηβικό όνειρο που τελειώνει πάντα με χειροκρότημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.