Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

BRAINIAC (2004)










Η Brain Damage Films , έκανε το εξώφυλλο και την διανομή . Η Flood City Productions έσκασε τα 150 χιλιάδες δολάρια . Ο Terry Michael King έκανε τον σκηνοθέτη για πρώτη και τελευταία φορά .
Η ταινία είναι ελεύθερο ρημέηκ του Μεξικάνικου EL BARON DEL TERROR (1962) .
Τα πειράματα στον ανθρώπινο εγκέφαλο , κατάφεραν επιτέλους να αποδώσουν , και οι άνθρωποι της PsyMax είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα ! Το εργαστήριο κατάφερε να παράγει το Nirvana (γνωστό και ως Φόρμουλα 259) , ένα επαναστατικό φάρμακο , το οποίο ερεθίζει τις περιοχές ευχαρίστησης του εγκεφάλου , γεμίζοντάς τον με ενδορφίνες . Βέβαια , η χαρά δεν κρατάει πολύ , γιατί κάποιος έχει μεταμορφωθεί σε τερατώδη φεσο-φρίκουλα που χρειάζεται να ρουφάει συνέχεια άλλους εγκεφάλους για να πάρει την δόση του ! Καθώς τα θύματα πολλαπλασιάζονται , η ηρωική γιατρός Sunday Morgan και ο μεσήλικας ντεντέκτιβ Steve Danko , θα προσπαθήσουν να ξεσκεπάσουν τις βρωμοδουλειές των παράνομων πειραμάτων της PsyMax , και να σταματήσουν το μανιασμένο τέρας !
Η Lisa Nistri είναι η Sunday Morgan . Καταφέρνει να μείνει ζωντανή και σώζει την κόρη του Van Dorn , απ'τον πατέρα της .
Ο Joe Hansard (ο μόνος απ'το κάστ που έχει εμφανιστεί και σε άλλες ταινίες εκτός από αυτή) είναι ο ταλαίπωρος ντεντέκτιβ Steve Danko . Είναι γλειώδης και λέγουρας . Ο Van Dorn το μαθαίνει με βίαιο τρόπο τον νόμο της βαρύτητας .
O Greg Bayan , πέρα από σεναριογράφος της ταινίας , είναι και ο υπεύθυνος για την δημιουργία του Nirvana , γιατρός Peter Van Dorn . Πιστεύει πώς με το Nirvana , θα εξαλείψει το έγκλημα , μιας και οι άνθρωποι ως είδος , αναζητούν παντού την ευχαρίστηση . Εκτός από γιατρός και ιδεολόγος του εγκεφαλικού οργασμού , ο Van Dorn είναι και ο "Μυαλάκιας" , ο φρίκουλας και ρουφάει μυαλά !
Η Elizabeth Shevok είναι η κόρη του Van Dorn , Kate .
Ο Tom Savini ήταν να παίξει αρχικά τον χαρακτήρα του Frank Peretti (τον τύπο που θέλει να κλείσει την PsyMax και τελικά χάνει το κεφάλι του) , αλλά λόγω άλλων υποχρεώσεων , δεν το έκανε . Βέβαια αυτό και μόνο το γεγονός ήταν αρκετό , να κάνει τους "ευνούχους της αυλής" (βλέπε συντάκτες του Fangoria) να ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με την ταινία . Αφού θα είχε Savini , θα γ@μαγε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.