Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

FAST & FURIOUS 5 (2011)

O Justin Lin εκτροχιάζει με περίσσεια ευκολία την άμαξα της δράσης , βάζοντας νίτρο στα πισινά των αλόγων ! Αυτή είναι η τρίτη ταινία της σειρά που σκηνοθετεί , και ήδη βρίσκεται στα γυρίσματα της συνέχειας . (θα είναι και ο σκηνοθέτης του TERMINATOR 5)
Πρόκειται για την και πιο γρήγορη από όλες τις προηγούμενες ταινίες της σειράς . (έχω ιδρώσει από το τέλος της για το τι έχει να ακολουθήσει μετά από εδώ)
Γενικότερα δεν ήμουν ποτέ φάν των αυτοκινήτων και των ταινιών με αυτοκίνητα , αλλά τώρα θέλω να δώ και τα προηγούμενα και τα επόμενα (βέβαια ακόμη στ'@ρχίδια μου τα αυτοκίνητα και οι καγκουραίοι που κ@#λώνουν με αυτά , πέρα από δυο τρείς εταιρίες με γνωστά σήματα , δεν ξέρω καν από μοντέλα - το μαγικό συστατικό ήταν η εισαγωγή του Rock στο μίγμα)
Η γνωστή παρέα από τις προηγούμενες ταινίες ξανασυναντιέται κάπου στο Ρίο , στην αντίθετη πλευρά και του νόμου και της παρανομίας , μιας και ο αδίστακτος-μεγαλοεπιχειρηματίας-πρεζέμπορας της χώρας τους έχει βάλει στο μάτι , ταυτόχρονα με έναν σκληροτράχηλο πράκτορα που έχει ταξιδέψει στο Ρίο με την ομάδα του για να τους συλλάβει !
Τι μπορείς να κάνεις όταν μία ομάδα με χαρακτήρες που ζούν με τους δικούς τους κανόνες , έρχονται αντιμέτωποι με όμαδα αστυνομικών που κάνουν ακριβώς το ίδιο ;
Κάθεσαι και κοιτάς με το στόμα ανοικτό .
O Vin Diesel είναι ο Dominic Toretto , ο υπεροδηγός των δρόμων . Φυσικά και ζεί με τους δικούς του κανόνες εδώ και χρόνια . Η γρήγορη ζωή της κόντρας , τον έχει αναγκάσει να αλλάξει χώρα και να εγκατασταθεί στις φαβέλες του Ρίο . Η φήμη του και οι ικανότητές του του επιτρέπουν να έχει ψηλά τον αμανέ και να μη σηκώνει πολλά πολλά .  Έχει χέρια από ατσάλι . Ο τρόπος που πλακώνεται με τον Rock κάποια στιγμή , θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα χορογραφίας για κάτι βραχνοκόρακες σκοτεινούς ιππότες .
Ο Dwayne Johnson είναι ο σκληροτράχηλος πράκτορας Luke Hobbs . Μπορεί να είναι μέρος του συστήματος , αλλά ζεί κι αυτός με τους δικούς του κανόνες . Ο τύπος μπορεί να σου σπάσει τον σβέρκο απλά ριχνοντάς σου ένα βλέμμα . Είναι ο μοναδικός από το κάστ των ηθοποιών που είναι μονίμως στην τσίτα και ιδρωμένος από την ένταση της κάθε στιγμής . Σε σημείο να νομίζεις πως κάποιος τον ψεκάζει για να μην ξενερώσει ποτέ ! Μέσα του κυλάνε σφαίρες , όχι αίμα . Οι ρουκέτες περνούν δίπλα απ'τα αυτιά του , και απλά τον γαργαλάνε . Η ομάδα του ακολουθεί πιστά στις εντολές του , γι'αυτό και θεωρούνται οι καλύτεροι που υπάρχουν . Είναι τόσο καλοί , που είναι οι μόνοι που μπορούν να πιάσουν τον Toretto και την παρέα του . Ο Hobbs θα μπορούσε άνετα να τους συλλάβει όλους και να πάει σπίτι του , αλλά είναι τυπικός . Μετά την ανακάλυψη πως δουλεύει για τα συμφέροντα ενός νονού της νύχτας , και αφού του εξουδετερώσουν ολόκληρη την ομάδα , βοηθάει τον Toretto , γιατί τελίκά το να ζείς με τους δικούς σου κανόνες , δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται . Με την παρουσίαση των δύο αυτών χαρακτήρων , μπορεί να τελειώσει και η ανάρτηση , αφού μπορούν να σηκώσουν στους στοιβαρούς τους βοηδο-όμους πέρα από όλη την ταινία , και το βάρος όλου του κόσμου .
Ο Paul Walker είναι ο Brian O'Conner . Ο τύπος με το οπλάκι στο εξώφυλλο . Μπορείς να τον σβήσεις με photoshop και να μην καταλάβει κανείς την διαφορά , μιας και η σύνθεση ισσοροπεί από τους δύο ογκόλιθους . Είναι ο μπάτσος που είχε αποστολή να συλλάβει τον Toretto στην πρώτη ταινία , αλλά τελικά οι ξέφρενοι ρυθμοί και οι δικοί του κανόνες στην ζωή , τον έκαναν να αλλάξει στρατόπεδο και να ερωτευτεί την αδελφή του . Είναι ο δεύτερος οδηγός που χρησιμοποιείται στο μεγάλο κόλπο . 
Η Jordana Brewster ( D.E.B.S. , THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE BEGINNING ) είναι η Mia Toretto , η αδελφή του Dominic . Τα έχει με τον λιμοκοντόρο τον O'Conner και ζεί το όνειρο , μιας και απ'τα πολλά πολλά έχει μείνει έγκυος . Είναι και αυτή οδηγάντζα , αλλά λόγο εγκυμοσύνης , μένει να ελέγχει οθόνες στα μετόπισθεν .
Για να τελειώνουμε , οι Tyrese Gibson , Ludacris , Matt Schulze , Sung Kang , Gal Gabot ,Tego Calderon και Don Omar , είναι η υπόλοιπη ομάδα του Dominic , επίσης οδηγάρες , επίσης ζούν με τους δικούς τους κανόνες . O Gibson είναι ο χαβαλές μαύρος , ο Ludacris είναι ο κυριλέ μαύρος , ειδικός στα συστήματα ασφαλείας , ο Sung Kang είναι ο ειδικός στους υπολογιστές , μιας και είναι ασιάτης , η Gal Gabot είναι η ανορεξική πρώην στρατιωτικός , επίσης ειδική στην οδήγηση και στο να στέκεται ποζάροντας (παίζει και ειδίλλειο με τον Κορεάτη) , και ο Calderon με τον Omar , είναι οι δύο μαυριδεροί βραζιλιάνοι που δεν μιλάνε αγγλικά , αλλά ξέρουν τα κατατόπια . Πωε ψήθηκαν όλοι αυτοί να συμμετάσχουν στο μεγάλο κόλπο ; Τα 11 εκατομμύρια που θα πάρει ο καθένας από αυτούς είναι αρκετά να σε κάνουν να παρατήσεις την δουλειά σου και να κάνεις ντόλτσε βίτα για το υπόλοιπο της ζωής σου .
Ο Joaquim de Almeda είναι ο Πορτογάλλος επιχειρηματίας της νύχτας που ελέγει όλο το Ρίο , Herman Reyes . Ο τύπος έχει κάνει πράξη τα γραπτά του Sun Tzu και του Μακιαβέλι . Όπως όλοι οι μεγάλοι στρατηγοί και πρεζέμπορες της ιστορίας . Έχει κρύψει τα βρώμικα λεφτά του από τα ναρκωτικά σε ένα τεράστιο χρηματοκιβώτιο , μέσα στο κτήριο της αστυνομίας ! Είναι οξύθυμος και αδίστακτος , αλλά ο Hobbs του φυτεύει δυό σφαίρες στο στήθος , χωρίς πολλά πολλά ! Είναι ο χαρακτηριστικός κακοποιός λατίνος της υπόθεσης , όπως ακριβώς απαιτούσε και ο ρόλος του στο DESPERANDO (1996) . Βέβαια αλλιώς είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις τον Antonio Banderas , και αλλιώς τον The Rock !
Η Elsa Pataky ( BEYOND RE-ANIMATOR , SNAKES ON A PLANE ) , είναι η ντόπια αστυνομικός , και η μοναδική που δεν είναι στην δούλεψη του Reyes , Elena Neves . Στην αρχή βοηθάει την ομάδα του Rock , αλλά αργότερα ενθουσιάζεται με τον Diezel και αλλάζει στρατόπεδο . Είναι να μην τον γνωρίσεις τον Diezel . Απλά δεν μπορείς να αντισταθείς σε κάποιον που ζεί την ζωή με τους δικούς του κανόνες ! Στο τέλος τα φτιάχνουν κι όλας . Όποιος τον γνωρίζει καλύτερα , είτε αλλάζει στρατόπεδο , είτε τον ερωτεύεται !
-------------------------------------------------------------
Η σκηνή με το χρηματοκιβώτιο στο τέλος της ταινίας , θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές κινηματογράφου .
'Nuff said !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.