Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

BATTLESHIP (2012)

"Όλοι θα πεθάνουμε ... αλλά όχι σήμερα !"
Ναυμαχία με εξωγήινους . Αμερικάνικος Στόλος , εναντίον Εξωγήινης Υπερ-αρμάδας ικανής να ξεφτιλίσει την άμυνα του συνολικού στρατού του πλανήτη , για την πλάκα της !
Ή αλλιώς , πόσα απίδια βάζει μέσα στον σάκο της η Hasbro , μέχρι να σταματήσει να ξοδεύει εκατομμύρια για να εντυπωσιάσει την νέα γενιά ... Γιατί μπορεί , και το κάνει .. Μέχρι στιγμής , 3 ταινίες με Transformers , 2 με G.I.Joe , έ , ήρθε και η στιγμή για λίγη θεαματική περιπέτεια στη θάλασσα , διαφορετική από το όπως την θυμόμασταν (Γ5 , ΣΟΥ ΒΥΘΙΣΑ ΤΗΝ ΑΡΜΑΔΑ Κ@ΡΓΙ%Λ#) .
Το 2005 ανακαλύφτηκε πλανήτης ίδιος με τη Γη , στου διαόλου τη μάνα . Είναι στην κατάλληλη απόσταση από το αστέρι του συστηματός του , ώστε να ηπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη ζωής πάνω του . Τον ονόμασαν πλανήτη G . Το 2006 οι επιστήμονες θεώρησαν καλή ιδέα να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του , μέσω υπερδορυφόρου , εις ένδειξη διαγαλαξιακής αβρώτητας . Όπως και στο BATTLE LOS ANGELES (2010) , κάποιοι εξυπνάκηδες από την επιστημονική ομάδα , κάνουν παραλληλισμό την πιθανή επίσκεψη των εξωγήινων που προσπαθούν να επικοινωνήσουν , με την πολιτιστική επίσκεψη που έκανε ο Κολόμβος στους ινδιάνους . Τι στέλνεις μυνήματα στο υπερπέραν τότε άμα νιώθεις ξεβράκωτος ινδιάνος ;! Τα χρόνια περνάνε . Το 2012 οι εξωγήινοι του πλανήτη G είπαν να έρθουν για μια τυπική επίσκεψη με πέντε υπερδιαστημόπλοια . Εμείς δεν έχουμε κάν διαστημικό πρόγραμμα , αλλά έχουμε στρατιώτες με @ρχίδια , ικανούς να ξεφτιλίσουν την οποιαδήποτε εξωγήινη στρατιωτική δύναμη που ζεί ήδη εδώ και αιώνες κατακτώντας πλανήτες για την πλάκα της ....  
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ HASBRO !
Η Διεθνής Πολεμική Άσκηση Rimpac 2012 γίνεται σε θαλάσσια περιοχή , κάπου έξω απ'την Χονολουλού . Στόλοι από διάφορες χώρες του κόσμου έχουν μαζευτεί για να αποδείξουν ποιός είναι ο καλύτερος . Δεν προλαβαίνουν , γιατί σκάνε μύτη 5 αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα από το βαθύ διάστημα . Τρία πέφτουν στην θαλάσσια περιοχή της άσκησης , ένα πέφτει σακατεμένο στο λιμάνι του Χόνγκ Κόνγκ , καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της πόλης , και το τελευταίο πέφτει κοντά στα ραντάρ που έστειλαν το καταραμένο σήμα , κάπου στην Χαβάη . Τα τρία πρώτα διαστημόπλοια εκπέμπουν ένα είδος ενέργιας που δημιουργεί έναν ενεργιακό θόλο που παγιδεύει μέσα του τρία πλοία που πέρνουν μέρος στην άσκηση . Το πεδίο που έχουν εγκλοβίσει τα πλοία έχει 300,000 πόδια υψόμετρο και 2 ναυτικά μίλια βάθος . Δεν έχω καταλάβει ακόμη για ποιό λόγο . Μάλλον για να παίξουν ναυμαχία και να δούν ποιός είναι ο καλύτερος .
Ο Taylor Kitsch ( ο John Carter στο JOHN CARTER , SNAKES ON A PLANE , X-MEN ORIGINS: WOLVERINE ) , είναι ο 26χρονος Alex Hopper , ο κλασικός ρέμπελος που κατατάχτηκε στο ναυτικό για να γίνει άνθρωπος . Ζούσε τόσο καιρό με τους δικούς του κανόνες , και το μόνο που είχε καταφέρει είναι να έχει ένα παλιάμαξο και 26 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό .  Έπρεπε να τα κάνουν πουτάνα όλα οι εξωγήινοι για να γίνει υπεύθυνος και να αποδείξει στον μέλλοντα πεθερό ότι δεν τα έχει όλα γραμμένα .
Ο Alexander Skarsgard ( TRUE BLOOD ) είναι ο Σουηδός αδελφός του Alex . Είναι ήδη στο ναυτικό , και βάζει και τον αδελφό του , μπας και του βάλει μυαλό . Στις εναρκτήριες εχθροπραξίες με τους εξωγήινους , ο Alex πεθαίνει , και ο αδελφός του καταλαβαίνει επιτέλους τι πρέπει να κάνει στην ζωή του , βλέποντας ολόκληρο το πλοίο του να ανατινάζεται !
O Liam Neeson είναι ο Ναύαρχος Shane . Είναι σκληρός και δίκαιος . Έχει ένα απίστευτο γκομενάκι για κόρη , η οποία τα έχει με τον Alex . Ο Ναύαρχος δεν γουστάρει καθόλου τον Alex και είναι έτοιμος να τον διώξει μετά το πέρας της άσκησης . Η εισβολή , του αλλάζει την γνώμη που έχει σχηματίσει για τον νεαρό .
Η Rihanna κάνει την Rihanna με στολή . Την δεκαετία του '90 , τους ίδιους ρόλους τους έπαιρναν "λαγουδάκια" του Playboy (βλέπε Erika Eleniak - UNDER SIEGE) , τώρα βάζουν τραγουδίστριες . Για να ενώσω περισσότερο τις δύο ταινίες , θα αναφέρω πως στο παροπλισμένο USS Missouri , όπου είχε γυριστεί το UNDER SIEGE (1992) , γυρίστηκε και η σκηνή που ο Ναύαρχος Shane , καλοσορίζει τα ξένα πληρώματα , και χρησιμοποιείται στο δεύτερο μισό της ταινίας ΕΝΑΝΤΙΟΝ της εξωγήινης Αρμάδας ! (με υπόκρουση το Thunderstrike των AC/DC)
Η Brooklyn Decker είναι η Sam , η κόρη του Ναυάρχου . Συνήθως όλοι οι Ναύαρχοι και οι μεγαλόβαθμοι στρατιωτικοί σε ταινίες έχουν τέτοιου είδους κόρες . Μοντέλα με αγορίστικα ονόματα . Η Sam δουλεύει με ανάπηρους φαντάρους τις ελεύθερες ώρες της .
Ο Tabanobu Asano ( ICHI THE KILLER ) , είναι ο κάπταιν Nagata , μέλος της Ιαπωνικής αποστολής . Στην αρχή υπάρχει τσαμπουκάς με τον Alex , αφού σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου τον κλώτσησε στα μούτρα , αλλά μετά γίνονται φίλοι και ξεφτιλίζουν μαζί τους εξωγήινους . Μετά το THOR (2011) , έχει πάρει παραμάσχαλα τους τρίτους ρόλους σε μεγάλες ταινίες δράσης . Ούτε εμένα με χαλάει , ούτε αυτόν , αφού στην Αμερική κάνει την πλάκα του , και στην χώρα του συνεχίζει να παίζει σε ταινιάρες (αυτό βέβαια μπορεί και να αναιρεθεί , αφού τώρα ετοιμάζεται να βγεί το 47 RONIN με Keanu Reeves μέσα) !
Ο Hamish Linklater είναι ο Cal Zapata , ο επιστήμονας που θα βγάλει άκρη με τους εξωγήινους . Ακριβώς όπως και ο Jeff Goldblum στο INDEPENDENCE DAY (1996) ! Το ίδιο σαχλός επίσης .
Ο Jesse Plemons , είναι ο Jimmy , ένας από το πλήρωμα του Alex ! Tυχαίνει να έχει κατοικίδιο σαύρα που την λένε Πηνελόπη 3 . Μια μέρα την είχε βγάλει βόλτα στην παραλία και είδε πως δεν αντέχει στον ήλιο ! Φορώντας ένα κράνος των εξωγήινων , κατάλαβε πως έχουν τα ίδια μάτια με τις σαύρες , οπότε δεν θα αντέχουν και αυτοί τον ήλιο . Η σημαντική αυτή ανακάληψη , θα αποδειχτεί σωτήρια για το μέλλον τον πλανήτη !
Ο Gregory D. Gadson είναι ο πεζοναύτης Mick Canales . Έχει δύο μεταλλικά πόδια , γιατί έχασε τα δικά του στον πόλεμο . Νιώθει "μισός άντρας" , αλλά η εισβολή τον επαναφέρει στον παλιό καλό , ηρωικό εαυτό του . Τα βάζει με ένα πάνοπλο τέρας δύο μέτρων , αλλά ευτυχώς που ο ήλιος είναι συμμαχός μας . Είναι και οι παραολυμπιακοί στο Λονδίνο τώρα , οπότε νιώσε διπλή υπερηφάνεια !
--------------------------------------------------------------
Όλα αυτά μαζί , συνδιασμένα με επική μουσική , σημαία να ανεμίζει σε αργή κίνηση , τα γνωστά πλάνα κονσέρβα ειδήσεων από διαδηλώσεις και ταραχές όπου ξεσπάνε αμέσως με το που σκάνε οι εξωγήινοι (ο λαός βράζει) , και τις άγχωμένες φάτσες μέσα στα κέντρα ελέγχου που ξεσπάνε σε παλαμάκια και hi-fives σε κάθε επιτυχία , δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ψευτο-κρίσης που την έχεις ζήσει τόσες φορές , ώστε πλέον όλα να έχουν γίνει τυποποιημένα . Ίσως με το που θα κατέβουν στ'αλήθεια οι εξωγήινοι , θα έχουμε αποκτηνωθεί τόσο πολύ από το εδώ και δεκαετίες πλασαρισμένο θέαμα , που θα αδιαφορίσουμε τελειώς για τον θερισμό ...
--------------------------------------------------------------
Όταν οι εξωγήινοι δεν μπορούν να κάνουν καλά ένα παροπλισμένο πλοίο 70 χρονών , τους συνταξιούχους ναυτικούς που έχει μέσα , και έναν ανάπηρο πεζοναύτη , τότε καταλαβαίνεις πώς ο πλανήτης βρίσκεται σε καλά χέρια !
-Βραβείο Το Πλοίο Που Φρενάρει Έν Πλώ , πάει :
Στο USS Missouri . Δεν έχει σημασία πόσο φέσι είναι οι ιδέες των σεναριογράφων . Κάποιος το σκέφτηκε , κάποιος άλλος το ενέκρινε , και κάποιος έκανε τα εφφέ ! Και όλοι τους πληρώθηκαν !
---------------------------------------------------------------
H Asylum απάντησε άμεσα με το AMERICAN BATTLESHIP (2012) , με Mario Van Peebles στο τιμόνι της διαγαλαξιακής σύρραξης ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.