Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

THE MAGNIFICENT KICK (1980)

"Σκύλας υιέ , θες να πεθάνεις ;!
- Όχι τόσο γρήγορα .. Εσύ θα πεθάνεις .."
Ο τίτλος αυτής της κλασσικής κουνγκ-φού ταινίας , είναι Wong Fei Hung Yue Gwai Geuk Chat , ή Huang Fei Hong yu gui jiao qi ! Γνωστή και ως Secret Kick Of Death , Kick Without a Shadow , Wong Fei Hung and Ghost Foot Seven !
Ο σεβάσμιος , Κινέζος λαϊκός ήρωας Wong Fei Hung (εδώ τον ενσαρκώνει ο βετεράνος Kwan Tak-Hing -- ο τύπος ξέρει τι κάνει , αφού το έχει ξανακάνει σε άλλες 100 ταινίες --75 χρονών , και ακόμη μπορεί να σου κάνει τα μούτρα κρέας) , διευθύνει μια κλινική και διατηρεί την τάξη στην Canton ! Πέρα από βότανα , γνωρίζει καλά και τα μυστικά των πολεμικών τέχνών ! Ο Στρατηγός Tsu ( Han Ying Chieh - ο τελικός κακός στο THE BIG BOSS ) , προκαλεί σύγκρυο στους μαχητές της περιοχής . Γιατί ; ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ! Σύμφωνα με τα λεγόμενά του , το κουνγκ-φού του , είναι το καλύτερο στην πιάτσα , και ποιός καλύτερος τρόπος να περνάς την ώρα σου , απ'το να σπας στο ξύλο όποιον διαφωνεί με αυτό ;! Ο Αδελφός Zu ( Jason Pai Piao ) και ο Αδελφός Wing , γνωστοί και ως Strange Foot Seven και Butcher Wing , γνωρίζουν μια θανατερή τεχνική που ονομάζεται "Κλωτσιά Χωρίς Σκιά" ! Και οι δύο είναι μαθητές του Wong ! Οι ιστορία περιπλέκεται όταν τρεις καλλιτέχνες του δρόμου (και οι τρείς αδέλφια , δύο γκομενάκια και ένας μαντράχαλος) βλέπουν τους μαθητές του Wong να κερδίζουν μια μάχη σε ένα τοπικό φεστιβάλ . Τα τρία αδέλφια θέλουν να πάρουν ματωμένη εκδίκηση από τον Στρατηγό Tsu , αφού εκείνος ήταν ο άνθρωπος που τους σκότωσε τον πατέρα κάποια χρόνια πριν (στην πρώτη σκηνή μάχης της ταινίας , βλέπουμε τον πατέρα να ψυθιρίζει πεθαίνοντας "ορκίζομαι πως η οικογένειά μου θα με εκδικηθεί" - οπότε ναι , είναι βαρύς ο όρκος) ! Πρέπει να μάθουν την απίστευτη τεχνική του δασκάλου όσο πιο σύντομα γίνεται , μιας και η εκδίκηση σε αυτά τα μέρη δεν πρέπει να καθυστερεί . Ο Δάσκαλος Wong αρνείται να τους διδάξει , μιας και δηλώνει ειρηνιστής , οπότε τα αδέρφια αποφασίζουν να μάθουν την τεχνική με πλάγιο τρόπο . Ο αδελφός τρώει βρομώξυλο από κάποιον τύπο που προκαλεί ανοιχτά . Δεν τον ξαναβλέπουμε ποτέ . Μετά από κάποιες άλλες ατυχείς παρεξηγήσεις του στύλ "μου σκότωσες τον αδελφό , τώρα θα σε σκοτώσω εγώ" , οι δύο αδελφές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Αδελφούς Zu και Wing (αφού πρώτα δείρουν έναν άλλον στρατηγό που τον λένε Ma) με σκοπό να δώσουν ένα μάθημα στον στραβωμένο παππού !
Ο Στρατηγός Tsu μοιάζει με καλοκάγαθο γεροντάκι . Όταν ο Αδελφός Wing τον προκαλέι να παλέψουν , εκείνος απολάμβανε την βόλτα του μέσα στο δάσος , παρέα με το αγαπημένο του κατοικίδιο , ένα καναρίνι σε κλουβί . Ο Wing δεν τα καταφέρνει με τον Tsu όμως . Και μιας και ούτε οι δύο αδελφές μπορούσαν να τον κάνουν καλά , ο κλήρος της εκδίκησης πέφτει στον Αδελφό Zu ... Οι συνδιασμένες τεχνικές του Zu και της μεγαλύτερης αδελφής , ήταν η πληρωμένη απάντηση !
Ο Tsu μένει σακατεμένος στο χώμα - έτσι κι αλλιώς είμαστε μαχητές , όχι δολοφόνοι (κι ας δέρνουμε αλύπητα γέροντες που δεν λένε να βάλουν μυαλό)
Πιο απλά και πιο καλά , δεν γίνεται . Ξεχάστε τις αηδίες τον επιδείξεων στις σχολές καράτε . Κάποιος  άλλος εκεί έξω , ΠΑΝΤΑ θα έχει ανακαλύψει κάποια καλύτερη τεχνική για να υπερισχύσει στον αιματοβαμμένο κόσμο των πολεμικών τεχνών ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.