Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

RETURN TO SLEEPAWAY CAMP (2008)


"κανένας δεν τους έμαθε τρόπους .. νομίζουν οτι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν .."
H θερινή κατασκήνωση ξανανοίγει , και η νέα γενιά ετοιμάζεται για τα μπάνια της ...
Στο ίδιο της το ΑΙΜΑ !
Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε και να έχουμε φτάσει στα μέσα του Σεπτέμβρη , αλλά η διάθεση παραμένει καλοκαιρινή . Και τι πιο καλοκαιρινό απ'το να βλέπεις έφηβους να κατασφάζονται από κουκουλοφόρο μανιακό !;
Αυτή είναι η 4 ταινία της σειράς , και απ'οτι φαίνεται και η τελευταία . Την ακρότητα του φινάλε της πρώτης ταινίας , δεν την έχει ξεπεράσει ακόμη καμία άλλη .
Στην κατασκήνωση Manabe , τα παιδιά διασκεδάζουν πειράζοντας το ένα το άλλο σε επίπεδα αναμορφωτηρίου , την ίδια στιγμή που το προσωπικό κάνει τα στραβά μάτια , μιας και ο μισθός τους είναι για τα κλάμματα . Ο Frank , ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης , και ο συνέταιρός του Ronnie , κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν ένα κόσμιο επίπεδο , αλλά κάποιος άλλος θα καταφέρει να επιβάλει την τάξη μιλώντας στην μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι νέοι , τον φόβο . Σιγά σιγά , οι χαρούμενοι κατασκηνωτές και το προσωπικό θα αρχίσουν να εξαφανίζονται , και θα επιστρέφουν ως πτώματα . Ο Ronnie θα θυμιθεί τα γεγονότα που είχαν συμβεί 25 χρόνια πρίν στην κατασκήνωση Arawak και θα αρχίσει γίνεται παρανοϊκος καθώς θα υποπτεύεται τους πάντες και τα πάντα !
Ο Paul DeAngelo είναι ο Ronnie , ο γυμνασμένος πλέον μεσήλικας ομαδάρχης που λόγω βαμμένου μαλλιού μοιάζει καταπληκτικά με τον νυχτόβιο επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο . Έχει εμφανιστεί σε 6 ταινίες . Ας είναι καλά ο Robert Hiltzik που έκανε την συνέχεια της πρώτης ταινίας μετά από 25 χρόνια και τον θυμίθηκε - παρόλο που είχε γράψει το σενάριο , το 2 και το 3 τα είχε σκηνοθετήσει αλλος .
Ο Jonathan Tiersten είναι ο Ricky . Είχε ζήσει κι αυτός από πρώτο χέρι τα γεγονότα της πρώτης ταινίας (1983) , και επιστρέφει με τον ίδιο χαρακτήρα . Δουλεύει κοντά στην κατασκήνωση του μακελειού .
Ο Isaac Hayes είναι ο Charlie ο μάγειρας ! Αυτος είναι ο τελευταίος του ρόλος σε ταινία . Mετά αναλύφθηκε είς τους ουρανούς και μεταφέρθηκε στον πλανήτη Φέσι , δίπλα στον διαγαλαξιακό επίκυριαρχο Ξένου ..
Ο Vincent Pastore είναι ο Frank . Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης χάνει το κεφάλι του , παγιδευμένος μέσα σε ένα κλουβί , παρέα με κάτι ποντίκια . Βλεποντάς τον , μου έρχεται στο μυαλό ο Lou Ferrigno , αλλά πως θα έμοιαζε αν δεν είχε γυμναστεί ποτέ στην ζωή του . Ο τύπος κάνει μόνο για να παίζει τον μαφιόζο ! Έχει την χαρακτηριστική ιταλόφατσα για κάθε κουρασμένο Vinnie , Angelo , Ricky ή Tony . Απόδειξη , ο ρόλος του στο GOODFELLAS (1990) , και σχεδόν σε κάθε ταινία με αμερικανο-ιταλούς μέσα . Έκανε τον πατέρα του Tony στο κλασικό BLACK ROSES (1988) .
Η μεγαλύτερη μορφή της ταινίας , είναι ο Σερίφης Jerry ! Είναι ένας ξερακιανός με ψεύτικο μούσι , που μιλάει από τραχειοτομή , με μικρόφωνο Intergalactic ! Και φυσικά , δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος , πέρα από την Felissa Rose ! Η μανιακή τραβεστί της πρώτης ταινίας επιστρέφει δυναμικά , μοιράζοντας καλούς τρόπους συμπεριφοράς στην νέα γενιά των απροσάρμοστων που κάνουν ότι τους γουστάρει μακριά απ'τους γονείς τους ! Αποκαλύπτεται στο κοινό πρός το τέλος της ταινίας . Καμία σχέση με την "αποκάλυψη" που έκανε 25 χρόνια πρίν ... Απλά βγάζει την μουτσούνα του σερίφη και πετάει το μικρόφωνο γελώντας τρελαμένα .
O Michael Gibney είναι ο Alan , ο κύριος ύποπτος για τους φόνους . Χοντρός και βρωμίλος , αλλά κατά βάθος αθώος , με ψυχολογικά και παρελθόν συνταγογραφημένων φαρμάκων . Πειράζει τους μικρότερους από αυτόν , αλλά είναι ο περίγελος σχεδόν όλων . "βρωμάει ο κώλος σου" , είναι η απάντηση του σε όλους όσους τον κακομεταχειρίζονται . Του πετάνε αυγά και του τη φέρνουν άσχημα δίνοντας του να καπνίσει κοπριά , τον ξεφτιλίζουν όλοι μαζί σε αγώνα paintball και του τραβάνε το σώβρακο μέχρι τον σβέρκο . Ο Alan βρίσκει παρηγοριά μόνο όταν μιλάει στους φίλους του τους βάτραχους (μέχρι που κάποιος τους ξεπετσιάζει για πλάκα) .... Το τελικό χτύπημα στην ήδη διαταραγμένη ψυχολογία του Alan , θα έρθει όταν η κοπέλα που του αρέσει , η Karen , τον παρασήρει με πρόσχημα ένα παιχνίδι μπουκάλας , σε μια καλοστημένη παγίδα . Τον βλέπει όλη η κατασκήνωση με το σώβρακο .
---------------------------------------------------------
Τα παλιά γνωστά κόλπα , λειτουργούν ακόμη . Ο ξεφτιλισμός του παράταιρου πάντα έχει αιματηρές συνέπειες . Ο μάγειρας λούζεται με καυτό λάδι , ο "φουντωμένος" ομαδάρχης μαθαίνει τι πάει να πεί ευνουχισμός από τζίπ , και άλλα όμορφα ... Υποπτεύεσαι τους πάντες , αλλά δεν ξέρεις ποιός κάνει τους φόνους , μέχρι το τελικό ξεμπρόστιασμα .
Επίσης , στους πόσους φόνους κλείνει για πάντα μια κατασκήνωση και ειδοποιούνται οι γονείς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.