Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

CYBORG CONQUEST (2009)


Η ταινία είναι γνωστή ως BIKER GIRLS CHROME ANGELS . Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον πάντα διακριτικό τίτλο , ΜΗΧΑΝΟΒΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΔΡΟΕΙΔΩΝ !
O Leigh Scott , σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών της Asylum , KING OF THE LOST WORLD (2005) , FRANKENSTEIN REBORN (2005) , DRACULA'S CURSE (2006) και TRANSMORPHERS (2007) , επιστρέφει με αλλοπρόσαλο δυναμίτη sci-fi δράσης !
Πάντοτε , στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας , έλλειπε το grindhouse στοιχείο . Άγριες γκόμενες , μηχανές , μπαρ , κτλ ... Ο Scott κατάφερε την χρυσή τομή στα δύο είδη και έφτιαξε ταινία με συμμορία από σκληρές μηχανόβιες γκόμενες εναντίων αδίστακτων ανδροειδών !
Μετά από ένα πετυχημένο σερί ένοπλων ληστειών , η συμμορία της Lady , καταλήγει σε ένα μπαρ . Αυτό που δεν γνωρίζουν οι κοπελιές , είναι πως το μπαρ είναι τίγκα από αξύριστους μηχανόβιους , που είναι στην πραγματικότητα cyborg ! Πως , που , γιατί , ε και ;!
Η κατάκτηση του κόσμου θα ξεκινήσει από τα μπαρ ! Και τα cyborg έχουν σχέδιο για το πως ! Είπαν να δοκιμάσουν κρυφή εισχώρηση σε μέρη που συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι μαζί , και ποιο είναι πιο κατάλληλο μέρος από ένα μπαρ για μηχανόβιους !; Εντός και εκτός , το μέρος είναι γεμάτο από ανδροειδή τα οποία μιλούν την ρομποτική απροκάλυπτα , μιας και δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι άνθρωποι τριγύρω , πέρα από τις μηχανόβιες .
Κάποιες από τις κοπελιές μετά από ένα ανελέητο πιστολίδι με τις μηχανικές δυνάμεις του σκότους , καταφέρνουν να ξεφύγουν . Κάποιες όχι . Αυτές που δεν τα κατάφεραν , φιλοξενούνται από τον Elliot Davros , τον δημιουργό των cyborg , υπό την επίβλεψη των THX απρόσωπης φρουράς του ... Η Lady , και κάποιες άλλες απ'την ομάδα , παρέα με τους λιμοκοντόρους γκομενούς τους , προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ατελείωτες ορδές των ανδροειδών . Ποτέ δεν ξέρεις ποιος στέκεται δίπλα σου !
Η Stacy Dash είναι η Lady , η αρχηγός που δεν χαμογελά ποτέ . Εγώ την θυμάμαι ως την χαζή φίλη της επίσης χαζής Alicia Silverstone στο CLUELESS (1995) - και στην σειρά επίσης (1996-1999) .
Ο σ'χωρεμένος Richard Lynch , κάνει ένα μικρό πέρασμα ως χαρούμενη ανάμνηση της Lady . Είναι ο θείος Ted που τις μάθαινε να χρησιμοποιεί οπλάρες στο ράντζο .
Ο Paul LeMat ( AMERICAN GRAFITTI ) ,είναι ο Elliot Davros , o σατανικός σακάτης επιστήμονας που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο με την βοήθεια των μηχανών που ο ίδιος δημιούργησε . Ο αγύρτης , όχι μόνο φτιάχνει στρατό από ρομπότ , αλλά με την βοήθεια κυβερνο-μυγών , σκανάρει τον οποιονδήποτε , δημιουργώντας ένα πιστό αντίγραφο για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή (βλέπε αρχηγούς κρατών , κτλ) ! Δεν είναι ένας . Είναι τρεις ! Και δεν είναι και ανάπηρος ! Ανατροπάρα ;!
------------------------------------------------------------
Μιας και η ταινία κόστισε 2,5 εκατομμύρια ντόλαρς , η συμμορία δεν αποτελείται από χοντρές γκοθούδες με τατουάζ , φίλες του σκηνοθέτη (οι γνωστές αγέλες που λυμαίνονται κάθε παραγωγή χαμηλού κόστους στην Αμερική) . Είναι σχεδόν όλες του μουν@ρες !
Ευχάριστη νότα είναι η intergalactic φωνές των cyborg , που αλλάζουν χροιά όταν γίνεται η αποκάλυψη της πραγματικής τους φύσης . Τι να κρατάς τα προσχήματα , βάλε το βοκόντερ στο φουλ να τελειώνουμε ! Επίσης είναι πολύ φυσικό για cyborg να γέρνεις το κεφάλι σου γεμάτος απορία δεξιά αριστερά με σπαστικές κινήσεις . Γίνεσαι αφύσικα γελοίος , ακριβώς σαν μια μηχανή .
Ο σκηνοθέτης γνωρίζει καλά από δράση και έχει καταφέρει να συνδιάσει την μεξικάνικη παράνομη αισθητική του Rodriguez με το κρατάω-δύο-όπλα-και-όποιον-πάρει-ο-χάρος φανφάρα του John Woo .
Κλου της ταινίας , το τεράστιο ψηφιακό ρομπότ-ζβούρα με τις εξατμίσεις που εμφανίζεται ως ο άσσος στο σατανικό μανίκι του Davros . Θυμάται κανείς τα ρομπότ που έφτιαχνε ο Eggman (στα '90ς λεγόταν Robotnik , αλλά λόγω φυλετικού προσδιορισμού , αλλάξαν το όνομα για να είναι πολιτικώς ορθοί) για να ξεπαστρέψει τον Sonic ;
Πλέον η πλανητική κατάκτηση έχει πάει περίπατο ...
ο θείος Σποκ δεν τους καταλαβαίνει αυτούς τους νέους σκηνοθέτες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.