Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

STREET DANCE (2010)

"Πρέπει να είμαστε τόσο θυμωμένοι ;
- Έτσι πάει το πράμα μπαλαρίνε .."
Μη χάσουν και οι Άγγλοι και δεν βγάλουν και αυτοί ταινία με χοροπηδηχταράδες !
Στα γνωστά πρότυπα "ζήσε το όνειρο και άσε τους άλλους να δουλεύουν" , η ταινία ασχολείται με τα άγχη και τις χορευτικές ικανότητας μιας ομάδας χορευτών δρόμου .
Η Carly είναι μια χαρισματική χορεύτρια δρόμου . Μαζί με τον μόρτη τον φίλο της τον Jay , έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα τους στους τελικούς πρωταθλήματος Street Dance της Αγγλίας . Όταν όμως ο Jay γίνει μπουχός και από το γκομενάκι και από τους κρεμανταλέους , τα όνειρα για αναγνώριση και δόξα , θα πάνε περίπατο ... Η Carly καλείται να αναλάβει την ηγεσία της ομάδας και να τους οδηγήσει στην νίκη . Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα , όταν η ομάδα χάνει τον χώρο που χρησιμοποιούσαν για τις πρόβες τους ! Η Carly θα αρχίσει να αμφιβάλει για τις ηγετικές της ικανότητες , αλλά η λύση θα βρεθεί με την βοήθεια μιας ιδιοκτήτριας σχολής μπαλέτου !
Γυφταρέοι και κυριλέδες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους , για να σπάσει ο τσαμπουκάς τους συστήματος , ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ !
Η Nichola Burley είναι η Carly . Χόρευε από μικρή μπροστά από τον καθρέφτη της . Συνδιασμός αθλητικό σουτιέν και επανάστα χορογραφία κάνει πάντα την διαφορά . Η ομάδα της λέγεται Αιχμή .
Ο Ukweli Roach είναι ο Jay , ο μιγάς γκόμενος της Carly . Νιώθει πιεσμένος και φεύγει από την ομάδα . Δεν θέλει σκοτούρες . Θέλει να σπουδάσει . Πως το 'παθε ; ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! Ο αγύρτης τους παράτησε όλους για να γίνει μέλος άλλης χορευτικής ομάδας . Πήγε στους "Υπέρταση" , τους ήδη πρωταθλητές του διαγωνισμού !!!!! Αναμενόμενο , οι δύο ομάδες να έρθουν αντιμέτωπες στον τελικό ! Με βραβείο ταξίδι στο Αμέρικα !
H Charlotte Rampling ( ORCA , BABYLON A.D. , MELANCHOLIA ) είναι η Helena , η ιδιοκτήτρια της σχολής μπαλέτου . Ενθουσιάζεται από το κορίτσι με τα σάντουιτς και το τζήν βράκα και της δανείζει μια αίθουσα για προπόνηση ... Ύπο έναν όρο : Θα συμπεριληφθούν και μερικοί από τους χορευτές της σχολής στην ομάδα της Carly ... Να δείξουν λίγο νεύρο οι ξενέρογλου ..
Ο Richard Winsor είναι ο Tomas , το γυμνασμένο λευκό αγόρι με το κολάν στην σχολή μπαλέτου . Ο "Χλιμίτζουρας" όπως τον αποκαλούν οι τύποι με τα παντελόνια κάτω απ'τα βρακιά τους . Απορεί με τον τρόπο που χορεύουν τα νταπα-ντούπα αυτοί οι θυμωμένοι . Βγάζει το κολάν και βάζει την φόρμα . Το μπλουζάκι προαιρετικό πάντα . Σιγά σιγά το ρομάτζο αναπτύσεται μεταξύ των δύο άκρων , μιας και ο ένας αρχίζει να καταλαβαίνει την χορευτική γλώσσα του άλλου .
---------------------------------------------------------------
Κατ'αρχάς τα τραγούδια που χορεύουν είναι αίσχος τις περισσότερες φορές . Η προφορά τα γ@μάει όλα ! Οι μαύροι δεν ακούγονται για μαύροι ! Παρόλο το πολιτισμικό παράδοξο , οι κυριλέ μαθήτριες και οι πλούσιοι γονείς τους ανυσυχούν για την συναναστροφή με τους λαϊκους , αλλά ο χορός καταφέρνει να ξεπεράσει τις ταξικές διαφορές και να ενώσει τον κόσμο . Η ταινία πήγε καλύτερα από τα ROBIN HOOD και PRINCE OF PERSIA στην Αγγλία την χρονιά που βγήκε στους σινεμάδες , οπότε το '12 βγήκε και το νούμερο δύο ...
Ο Θείος Αράχνης επιμένει :
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου Judge Dredd , oι Δικαστές πρέπει να γίνουν επιτέλους πραγματικότητα στους δρόμους της Αγγλίας (για αρχή) και μετά και στον υπόλοιπο πλανήτη . Μερικές γκλοπιές στα δόντια , θα στρώσουν τον οποιονδήποτε ονειροπόλο αργόσχολο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.