Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

CREATURE (2011)


H ταινία στοίχισε 3 εκατομμύρια και έβγαλε μόλις 327 χιλιάρικα την πρώτη εβδομάδα προβολής της στους κινηματογράφους . Κατέκτησε έτσι το ρεκόρ της πιο αποτυχημένης πρεμιέρας σε πάνω από 1500 κινηματογράφους της Αμερικής . Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Fred Andrews . Μάλλον θα το σκεφτεί πολύ για δεύτερη προσπάθεια .
Παρέα τριών ζευγαριών πάει για χαβαλέ στα βαλτοτόπια της Λουιζιάνα . Την όλη ρετρό ατμόσφαιρα της επαρχιακής διαδρομής ολοκληρώνεται από την παντελής έλλειψη εκκλησιών που να λειτουργούν . Όσες πέρασαν ήταν κατεστραμμένες για κάποιον άγνωστο λόγο .
Η παρέα σταματά για βενζίνη και κατούρημα , και μέσα στο μαγαζί , οι εξυπνάκηδες αρχίζουν να κοροϊδεύουν τις προκαταλήψεις και τους μύθους των απλών ανθρώπων της περιοχής , βλέποντας μια υποτιθέμενη ρέπλικα ενός τέρατος που κυκλοφορεί στους γύρω βάλτους , τον Κλειδοσαγώνια . Εκεί μαθαίνουν και για το σπίτι που υποτίθεται ότι κατοικεί το τέρας , και αρχίζει να τους τρώει ο κώλος τους για βουκολικό ξεκοίλιασμα . Ο τοπικός θρύλος αναφέρει πως το συγκεκριμένο σπίτι το είχε χτίσει κάποιος Grimley , χρησιμοποιώντας μόνο αίμα ! Μιας και είναι και οι τρεις πρώην πεζοναύτες και έχουν δει τα χειρότερα , δεν σκιάζονται ! Οπότε τα σχέδια της εκδρομής αλλάζουν , και πάνε προς τη καλύβα του Grimley ...
O Dilon Casey ( WAREHOUSE 13 , VAMPIRE DIARIES , TORCHWOOD , NIKITA ) είναι ο Oscar . Γνωρίζει τον θρύλο του κροκοδειλάνθρωπου . Είναι ο "Λόρδος Είρωνας" της παρέας . Πέρα από αυτό , είναι μέλος της σατανικής οικογένειας του βάλτου . Λεπτομέρειες παρακάτω ..
Ο Aaron Hill ( TRANSFORMERS 2 , o Beaver από το GREEK ) είναι ο Randy . Μια φορά πεζοναύτης , πάντα πεζοναύτης .
O Mehcad Brooks ( DESPERATE HOUSEWIVES , TRUE BLOOD ) είναι ο Niles . Είναι ο πιο σοβαρός της παρέας . Μένει ζωντανός , παρόλο που ο Lockjaw τον πατάει κάτω και τον ρουφάει η λασπουριά .
Η Sherinda Swan ( PERSY JACKSON AND THE OLYMPIANS , Zatanna στο SMALLVILLE , SUPERNATURAL , RECOIL - στο πλευρό του Steve Austin , TRON LEGACY , BREAKOUT KINGS ) είναι η Emily . Είναι η αδελφή του Randy . Είναι μαζί με τον Niles . Είναι κυριλέ , αλλά και δυναμική .
Η Lauren Schneider είναι η Karen , γκόμενα του Oscar . Δυναμική και αμφισεξουαλικά ρέμπελη .
H Amanda Fuller ( THRESHOLD , GREY'S ANATOMY ) είναι η Beth , η φοβιτσιάρα γκόμενα του Randy . Γίνεται μέλος της μεγάλης βαλτο-οικογένειας .
Ο Daniel Bernhardt ( BLOODSPORT 2 , 3 & 4 , FUTURE WAR ) , είναι ο Grimley Boutine και το τέρας του βάλτου  , ο Lockjaw (ο Κλειδοσαγώνιας δηλαδή) , ο κροκοδειλάνθρωπος . Ο θρύλος λέει πως ο Grimley είχε σχέσεις με την αδελφή του (ξέρεις τώρα , τι γίνεται στην επαρχία) . Μια μέρα ένας αλμπίνος κροκόδειλας την άρπαξε και την έφαγε , με αποτέλεσμα ο Grimley να ορκιστεί ματωμένη εκδίκηση και να τα πει ένα χεράκι με τον κροκόδειλο μέσα στην φωλιά του . Βέβαια για το πως προέκυψε ο κροκοδειλάνθρωπος , μάλλον ο Grimley πέρα από αιμομίκτης πρέπει να ήταν και κτηνοβάτης ... Αλλά όχι , το origin είναι πιο μεταφυσικό . Ο Grimley μετά τα μπουνίδια με τον κροκόδειλο , άρχισε να τρώει ότι κουφάρι υπήρχε μέσα στην φωλιά . Η οργή του έγινε πόνος και ο πόνος του άνοιξε την όρεξη . Σιγά σιγά , μεταμορφώθηκε ο ίδιος σε τέρας και από τότε τριγυρνάει μέσα στους βάλτους ...
Ο Bernhardt είναι μεγάλη μορφή στις sci-fi/καρατο-περιπέτειες της δεκαετίας του '90 , εφάμιλλος πρωταγωνιστών όπως ο Don Dragon Wilson , o Mark Dacaskos , o Lorenzo Lamas , κτλ ..
Ο Sid "φιλώ τα πόδια του Rob Zombie που με έκανε φίρμα στα γεράματα" Haig , είναι ο Chopper . Έχει ένα τοπικό παντοπωλείο/βενζινάδικο του τρόμου στην μέση του πουθενά . Παροτρύνει τους νεαρούς να πάνε να διασκεδάσουν στο σπίτι του τέρατος , ζωγραφίζοντας την διαδρομή σε ένα κομμάτι χαρτί . Αργότερα απαγάγει την Karen και αρχίζει να την πετσοκόβει για τον κροκοδειλάνθρωπο ! Είναι και αυτός ένας από την οικογένεια Boutine .
Η έλλειψη εκκλησιών , οφείλεται στην λατρεία του κροκοδειλάνθρωπου . Οι ντόπιοι του ετοιμάζουν φιέστα με ανθρωποθυσία την Emily , με αρχιερέα τον Haig .
------------------------------------------------------
Καταλαβαίνω για τον Haig και τον Bernhardt να παίζουν εδώ . Οι υπόλοιποι γιατί ;
Κάποιες ταινίες απλά εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο από τα βιογραφικά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.