Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

CIRCUIT BREAKER (1996)

Η ταινία είναι γνωστή και ως INHUMANOID . Σενάριο και σκηνοθεσία από την Victoria Muspratt . Ο Roger Corman έχει βάλει το χεράκι του στην παραγωγή . Πρόκειται για ελεύθερο ρημέηκ του DEAD CALM (1989) - τότε στην θάλασσα , με Billy Zane στον ρόλο του κακού . Τώρα ατελείωτο τρέξιμο σε επαναλαμβανόμενους διαδρόμους μέσα σε διαστημόπλοια μακέτες , με Richard Griego στο ρόλο του ψυχανώμαλου cyborg .
Φουτουριστικοί στρατιώτες με λευκές φόρμες βρίσκουν μια ματωμένη γυναίκα και έναν νεκρό άντρα μέσα σε ένα ακυβέρνητο διαστημόπλοιο . Οι γιατροί του Ιατρικού Διαστημικού Κέντρου ανακρίνουν την γυναίκα ρωτώντας την επίμονα που βρίσκεται η κόρη του ζευγαριού .....
Πως φτάσαμε ως εδώ όμως ; Οι γιατροί μπαίνουν στο υποσυνείδητο της γυναίκας και προσπαθούν να βγάλουν μια άκρη ελεγχοντας τις αναμνησεις της -
Η οικογένεια Carver ταξιδεύει στο διάστημα . Πατέρας , μάνα και κόρη . Το μέλλον είναι απλά τόσο γαμάτο , ώστε οι οικογένειες ζούν μέσα σε τεράστια διαστημόπλοια . Στην πορεία βρίσκουν ένα άλλο διαστημόπλοιο που εκπέμπει σήμα κινδύνου και αποφασίζουν να ερευνήσουν . Ο πατέρας πάει μόνος του για εξερεύνηση και βρίσκει έναν ημίγυμνο επιζώντα . Τον γυρίζει στο δικό του διαστημόπλοιο και συνεχίζει . Ανακαλύπτει με τρόμο , πως όλο το πλήρωμα του διαστημοπλοίου είναι κατασφαγμένο . Ο πατέρας μένει εγκλωβισμένος στο ξένο διαστημόπλοιο , ενώ πίσω στο δικό του , ο επιζώντας αρχίζει να τρομοκρατεί μέχρι θανάτου την οικογενειά του !
O Richard "Booker" Griego , είναι ο Adam , το απροσάρμοστο cyborg , ή το "Απανθρωποειδές" όπως λέει και ο Αμερικάνικος τίτλος . Ακόμη και ως ρομπότ , ο Griego ζει με τους δικούς του κανόνες ! Δεν φοράει μπλουζάκι και απαγγέλει ποίηση του Σαίξπηρ που ισχυρίζεται οτι γράφει ο ίδιος στην γυναίκα του Carver . Είναι παθιάρικο ρομπότ με το νεοραμαντικό '90ς μαλλί μπούκλα . Συστήνεται ως Dr. Milton (ώς ο δημιουργός του δηλαδή) . Είναι αδίστακτος και σαδιστής , σκοτώνοντας για την πλάκα του . Του 'χει τρέξει "αίμα" από τα μάτια και μοιάζει με ινδιάνο . Φυτρώνει μεταλλικά νύχια στα δακτυλά του .
Ο Corbin Berrisen ( THE DENTIST 1&2 ) είναι ο Foster Carver , ο πατέρας . Είναι μηχανικός . Περνάει τις ώρες του μαστορεύοντας το διαστημόπλοιο . Tι τους ήθελε τους ηρωισμούς ; Μόνος και απελπισμένος μέσα στο άλλο διαστημόπλοιο , βρίσκει τον δημιουργό του Griego , τον επιστήμονα Adam Milton . Δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα ο παππούς . Απλά του αποκαλύπτει την πραγματική φύση του Griego και την αχίλλειο πτέρνα του . Απ'τις πολλές ορμόνες , ο Adam είναι υπερευαίσθητος . Έτσι εξηγήται και η ποίηση (μάλλον κάτι άλλο είχε στο μυαλό του να φτιάξει ο δόκτωρ Milton) .
Η Lara Harris ( πέρασμα στο DEMOLITION MAN και ρόλοι σε φεσο περιπέτειες '90ς) είναι η Katrina Carver , η μάνα . Η Katrina βλέπει σεξουαλικά όνειρα όπου κάνει σέξ με έναν λυκάνθρωπο υπακούοντας στην μυστήρια φωνή ενός αόρατου άντρα . Παίρνει χάπια και κλαίει . Ο πέφτουλας Griego της ξυπνάει την λίμπιντο και αυτή άλλο που δεν θέλει . Οι ονειρώξεις με τον λυκάνθρωπο συνεχίζονται . Το ίδιο και η αρρωστημένη κατάσταση με τον ξαναμμένο Griego . Τελικά καταφέρνει να τον στείλει στο διάστημα από την μπουκαπόρτα . Εκείνος όμως επιστρέφει και σκοτώνει και τον Carver αλα Wolverine . H σφαγή συνεχίζεται μέσα στο Ιατρικό Διαστημικό Κέντρο , με τον Griego πλέον να απαγγέλει Oppenheimer . Πέφτει και φυστίκωμα απ΄το πουθενά , αλλά την ώρα του οργασμού η Katrine του χώνει οπλάρα στο στόμα και τραβά την σκανδάλη ...
Ο Griego βγάζει μπλέ μπουρμπουλήθρες απ΄το κεφάλι του και την ώρα της έκρηξης , η Katrine του λέει "Αυτό ηταν για την οικογενειά μου !"
Η Brittany Ashton Holmes είναι η Amy Carver , η 7χρονη κόρη . Έχει μια περίεργη αρρώστια και χρειάζεται να κάνει ενέσεις . Ο χαρακτήρας της δεν εξελίσεται ιδιαίτερα μέσα στην ταινία , μιας και ο Adam την κάνει στην κυριολεξία κομματάκια μέσα στα πρώτα 20 λεπτά ! Η Holmes ξεκίνησε την γλύκα στη δεκαετία του '90 με την κινηματογραφική μεταφορά του LITTLE RASKALS (1994) , και τελείωσε το τηλε-ταινιακό της ταξίδι με ένα μικρό πέρασμα ως "κορίτσι σε βάρκα" στο HUMANOIDS FROM THE DEEP (1996) , μετά από εδώ . Τα παράτησε , και πλέον στο myspace της αναφέρει πως όταν ήταν μικρή , είχε παίξει στο LITTLE RASCALS , αλλά ντρέπεται γι'αυτό (για τα υπόλοιπα καμιά ντροπή δηλαδή ;) .
----------------------------------------------------------
Η ταινία είναι στο εντελώς χαλαρό ό,τι να 'ναι . Λυκάνθρωποι και-καλά κτηνώδης ερωτισμός , αλλά η ατμόσφαιρα να φεσόνεται από τις τριχωτές μουτσούνες , μια σεξουαλικά στερημένη στο διάστημα που δεν ιδρώνει και ιδιαίτερα που το παιδί της έγινε κιμάς , και ένας Griego cyborg ποιητής δολοφόνος να νομίζει πως βρίσκεται σε βίντεοκλιπ ροκ μπαλάντας της εποχής σφαγιάζοντας τους πάντες με τον αλλοπρόσαλο ερωτισμό του (και τις νυχάρες επίσης) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.