Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

STEP UP REVOLUTION (2012)

"Μερικές φορές είναι καλό να σπας τους κανόνες .."
Η τέταρτη ταινία της σειράς συνεχίζει το χορευτικό ντελίριο από εκεί που το σταμάτησε η τρίτη (δηλαδή εσύ τι περίμενες ;) :
Η Emily φτάνει στο Μiami με σκοπό να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια . Εκεί ερωτεύεται τον χορευταρά Sean . O Sean είναι αρχηγός μιας χορευτικής ομάδας δρόμου που ονομάζονται "Τhe Mob" . Η αστυνομία τους κυνηγάει γιατί διαταράσουν την δημόσια γαλήνη , τα γνωστά .. Ο χορευτικός όχλος λοιπόν ασχολείται με πολύπλοκα χορευτικά απ'το πουθενά σε δημόσιους χόρους , που λέγονται "flash mobs" (εξού και το όνομα) , τα οποία και ανεβάζει στο ίντερνετ . Όταν ένας αδίστακτος υπερπλούσιος απειλεί να αγοράσει την ιστορική λάτιν γειτονιά που αράζουν οι χορευταράδες και να διώξει τους χιλιάδες λάτιν μικροαστούς που φυτοζωούν εκεί , η Emily , ο Sean , και ο χορευτικός όχλος , θα κάνουν την "τέχνη" τους επανάσταση (με ρίσκο να πάνε τα όνειρα της οποιαδήποτε χορευτικής καριέρας στο διάολο) προσπαθώντας να κερδίσουν το πρώτο χρηματικό βραβείο ενός διαδυκτιακού διαγωνισμού ... Ανατροπάρα - ο υπερπλούσιος τυχαίνει να είναι και ο πατέρας της Emily !
H χορεύτρια Kathryn McCormick είναι η Emily . Όταν πρωτογνωρίζεται με τον Sean , μόνο που δεν πηδιόνται με το αυθόρμητο χορευτικό διαγωνισμό στο παραλιακό μπαρ του ξενοδοχείου . Παράτησε το κολέγιο για να γίνει χορεύτρια . Πήγε με το ζόρι , γιατί την έστειλε ο μπαμπάς της . Ο μπαμπάς τηε δίνει τελεσίγραφο "ή γινεσαι επαγγελματίας χορεύτρια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού , ή επιστρέφεις στο Cleveland και δουλεύεις μαζί μου" ! Η Emily περνάει την οντισιόν σε μια κυριλέ σχολή χορού , αλλά της λείπει η αυθεντικότητα του δρόμου ... Πρέπει να παρουσιάσει μια δική της ρουτίνα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ... Διπλό το άγχος , αλλά ο έρωτας με τον λαϊκό επαναστάτη , θα της δημιουργήσει ερωτηματικά για το ποιά θέλει να είναι και τι να κάνει στην ζωή της . Γίνεται και αυτή μέλος του χορευτικού όχλου και σπάει τον τσαμπουκά του συστήματος για τέταρτη φορά !
O χορευτής/μοντέλο για εσώρουχα του Calvin Klein/ΜΜΑ μαχητής/ηθοποιός Ryan Guzman είναι ο Sean . Αυτή είναι η πρώτη του ταινία . Είναι ο αμετανόητος χορευτής με το στραβό καπελάκι που ζεί με τους δικούς του κανόνες της τέταρτης συνέχειας . Έχει μεγαλώσει στο Miami , και ξέρει πως είναι να νιώθεις "μικρός" . Με τον χορό όμως αλλάζει μέγεθος . Στην πραγματική ζωή , ο Sean είναι σερβιτόρος σε κυριλέ εστιατόριο , κυριλέ ξενοδοχείου , αλλά όλοι γνωρίζουμε εδώ και τρείς ταινίες , πως αυτού του είδους η καταπιεσμένη ζωή δεν είναι για ατομάρες σαν και του λόγου του ... Μένει με την μεγαλύτερη αδελφή του και την κόρη της . Η αδελφή του του λέει να παρατήσει τα χοροπηδητά και να πάει σχολείο να μάθει καμιά τέχνη , αλλά αυτός αμετανόητος .
Σε ότι αφορά τα καραγκιοζιλίκια του flash mob , το πρώτο βιντεάκι στο youtube που θα συγκεντρώσει 10,000,000 χτυπήματα , θα κερδίσει 100 χιλιάρικα . Φυσικά η ομάδα αγωνιά να καταφέρει να νικήσει το βίντεο με την γάτα που τραγουδά , αφού τα λεφτά του βραβείου θα πάνε στην διάσωση της λάτιν γειτονιάς ...
Ο Peter Gallagher ( SEX LIES AND VIDEOTAPE , AMERICAN BEAUTY , THE O.C. ) είναι ο άψυχος μεγιστάνας Bill Anderson . Μέσα του αντί για αίμα σαν και εμάς τους απλούς ανθρώπους , κυλάνε δολάρια . Παίζονται δίς στις επενδύσεις που ετοιμάζει στο Miami . Αλλά βέβαια , μη χαθεί η γειτονία και δεν έχουμε μέρος να κουνήσουμε τους κώλους μας ... Ο Anderson ψήνεται μετά το τελευταίο χορευτικό . Ήταν τόσο απλό .
THE MOB :
Στην απροσάρμοστη γωνιά του κάστ , ο Michael "Xeno" Langebeck . Ο "Ξενο" κάνει τον Mercury , τον μουγκό σκινά με τα τατουάζ (μην πάει το μυαλό σου στο AMERICAN HISTORY X) . Κάνει τα γκράφιτι της ομάδας σε κάθε "παράσταση" . Δεν χρειάζεται να μιλήσει αυτός , μιλάει η τέχνη του ...
Χυμαριό νο.2 , ο Misha Gabriel Hamilton . O Hamilton κάνει τον Eddy τον χακερά , κολλητό του Sean και συνιδρυτή του όχλου . Όταν τον βλέπει αργοπορημένο το αφεντικό (o Anderson) και με την μισή πουκαμίσα έξω από το παντελόνι , τον απολύει χωρίς πολλά πολλά . Το "συγνώμη δικέ μου , αλλά η κίνηση ήταν γ@μησε τα στο δρόμο" δεν πιάνει για κάποιο λόγο στα κυριλέ ξενοδοχεία ... Με την προσθήκη της Emily στην παρέα , δημιουργούνται τριβές μεταξύ των δύο φίλων . O Hamilton ήταν και σε άλλη αγαπημένη ταινία με απροσάρμοστους , το CLERKS 2 (2006) , παρέα με τους αγαπημένους και πάντα φρέσκους χαρακτήρες της δεκαετίας του '90 , τον Γ@μω-την-π@ν*γία-σας-Μαλλιά και τον Μουγκό-χοντρό-με-την-παλτουδιά-και-τα-μούσια .
Η Cleopatra Coleman ( ATTACK OF THE SABRETOOTH ) , είναι η Penelope , η πιο καυτή ντιτζέη της Νότιας Ακτής . Σκρατσάρει τα cd .
Ο Stephen Boss , είναι o Jason . Μόλις επέστρεψε από Νέα Υόρκη . Ήταν στους Πειρατές (βλέπε ταινία νο.3) . Φωνάζει τα αλάνια απ'την Νέα Υόρκη για να βοηθήσουν στο τελικό χορευτικό (αναμεσά τους και ο τρομαχτικός τύπος που κάνει το ρομπότ - αυτή τη φορά ντυμένος αστυνομικός , κορυφώνοντας τους cyborg συνειρμούς) ...
Η ΣΚΗΝΗ FLASH MOB ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ :
1.Το γεγόνος πως έχεις τατουάζ στο μισό σου πρόσωπο και κάτι πλεξούδες μέχρι την μέση , σε κάνουν να περνάς απαρατήρητος μέσα σε κυριλέ μουσείο , απ'την στιγμή που φοράς κουστουμιά .
2. Οι τύποι που ήταν ντυμένοι αγάλματα και πίνακες πως μπήκαν μέσα ;
------------------------------------------------------------
Τραμπολίνο , μπασκετικές χαιρετούρες με τους όμους , γράπωμα @ρχιδιών , νέγρικο αντριλίκι , αβυσαλλέοι κώλοι να χαροπαλεύουν με την βαρύτητα , το πρωί σερβιτόρος το βράδυ φοράω το καπελάκι μου στραβά και πουλάω μόστρα , βιντεοκλιπάτος διάχυτος ερωτισμός , λάτιν γειτονιά όπου ζουν οι "αληθινοί" άνθρωποι - αυτοί οι πλούσιοι δεν έχουν ψυχή τελικά , ψευτο-αγωνία για ψευτο-όνειρα που γίνονται πάντα αληθινά με σκληρή προσπάθεια και πίστη στον εαυτό ..
Ο Θείος Αράχνης απορεί :
Οι εξωγήινοι τι κάνουν εκεί έξω ; Πότε θα έρθει η αρμάδα της τελικής εισβολης να τελειώνουμε ; Όχι για κατάκτηση του πλανήτη και άλλες τέτοιες "λευκές ενοχικές πρακτικές" του 19ου αιώνα . Ολική καταστροφή της μπλε ντίσκομπαλας , μιας και όλοι φαίνεται να χορεύουν εκεί κάτω ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.