Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

WANTED (2008)

Μερικές φορές ψάχνεις πολλή ώρα για να περιγράψεις μια ταινία σε κάποιον ... Είναι αυτό που γίνεται εκείνο , παίζει το τάδε με τον άλλον από το τέτοιο , και άλλα χαζά που παίρνουν πολύ ώρα να δώσουν σε αυτόν που σε ακούει να καταλάβει για τι πράγμα μιλάς . Στο Wanted τελειώνουν όλα αυτά με μια μόνο πρόταση :
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ !
Τόσο απλό , τόσο γαμώ ! Μεταφορά κόμικ στην μεγάλη οθόνη και μ@λακίες . Διάβασε το κόμικ του Millar (που το έχει γράψει ο ίδιος - δηλαδή ΕΝΑΣ άνθρωπος) , κατέβασε ενώ διαβάζεις την ταινία (μη χρεώνεσαι - ή μάλλον να χρεωθείς , γιατί όποτε αγοράζεις ταινία της Jolie , ή του Brad , κάνεις μια καλή πράξη και σώζεις ένα παιδί) , και μετά προσπάθησε να κάνεις τους συσχετισμούς σου με αυτό που είδες (που το έχουν ξαναγράψει ο ένας πάνω στον άλλον , αλλοι ΤΕΣΣΕΡΙΣ άνθρωποι) , με αυτό που ΜΟΛΙΣ διάβασες !
Αριστούργημα ; Θα τα'σπασες και με το τελευταίο Batman εσύ , σε έχω κόψει . Eίδα το εμφύτευμα για τις κρίσεις επιληψίας στο κεφάλι σου .
Έδω έπεσε το χρήμα το τρελό γιατί απλά η Universal μπορεί , και η κοπελιά κατάφερε να κατευνάσει για άλλη μια φορά τις ενοχές της για την αποικιοκρατία του 19ου αιώνα , υιοθετώντας άλλο ένα παιδί από κάποια χώρα του ανατολικού ημισφαιρίου !
Σε άγνωστη τοποθεσία , κάπου στο 2007 , σε ένα πριβέ πάρτυ με μεγάλα κεφάλια της εταιρίας , ακούγεται κάποιος να μονολογεί . Μόλις έχει ξεράσει για τρίτη φορά , αυτή τη φορά βλέπει και λίγο αίμα στη λιμνούλα με το μπρί , τα ρουθούνια του έχουν καυτηριασθεί από την κόκα , και μιλάει στον ίδιο ινδιάνο που έβλεπε ο Jim Morisson στην έρημο : "Λοιπόν αρχηγέ , βάζουμε την Jolie , οι αγλέουρες θα σπεύσουν να δούν στυλιζαρισμένο κώλο να τρέχει , και όλα θα πάνε γ@μώ ! Και θα έχει και σφαίρες που στρίβουν στον ΑΕΡΑ !"
Ο ινδιάνος το σκέφτεται λίγο , σκύβει πρός το έδαφος , αφού έχουν μεταφερθεί εδώ και ώρα στην μυστηριακή έρημο , και αρχίζει να σνιφάρει , μιας και η έρημος είναι από κόκα ! Μετά από 5 λεπτά αμήχανης σιωπής και ήχων από ρουθουνίσματα , ο ινδιάνος σηκώνεται και λέει στον νιρβανιασμένο παραγωγό : "Θα είναι τόσο γ@μάτο , που θα βγεί και δεύτερο !"
-------------------------------------------------------------
Ο Wesley Gibson είναι ο υποχόνδριος ξεφτίλας , καταπιεσμένος κλητήρας σε λογιστική εταιρία . Η γκομενά του είναι πουτανί ολκής και εκείνος το ξέρει . Θεωρεί τον εαυτό του τον μεγαλύτερο άχρηστο του 21ου αιώνα .
Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν γνωρίσει την Fox , την μουν@ρα δολοφόνο , μέλος της Αδελφότητας , μιας μυστικής ομάδας υπερδολοφόνων που περνάνε τις μέρες τους πυροβολώντας ο ένας τον άλλον σε bullet-time αργή κίνηση ... ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ . (ο Wesley θα μπορούσε άνετα να απελευθερωθεί από τον βραχνά της εργασίας , αν ήξερε να χορεύει επίσης - σε κάθε ταινία χορού , τα όνειρα μετράνε και αλλάζουν τον κόσμο)
Ο James McAvoy είναι ο Wesley . Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του , αλλά ανακαλύπτει πως ήταν μέλος μυστικής οργάνωσης δολοφόνων . Οι άνθρωποι που τον σκότωσαν , κυνηγάνε τώρα και τον ίδιο . Μετά από πολύ και ανελέητο ξύλο , μαθαίνει να πυροβολεί μύγες στον αέρα , ενώ κρατάει δύο όπλα . ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ . Ο McAvoy είναι ο νέος Ξαβιέ στις από 'δώ και στο εξής ταινίες των X-MEN .
H Angelina Jolie είναι η Fox . Χειλάρες , σέξυ ανορεξία και λοιπές αηδίες του κινηματογραφικού μάρκετινγκ . Σε κάθε ταινία με δαύτη , τα ίδια και τα ίδια . Κάθε φορά όλο και πιο αδύνατη , με περισσότερα τατουάζ , και αγριοκοιτάζει ακόμη πιο άγρια ! "Η Jolie πιο σέξυ από ποτέ" που είχα δεί και σε ένα ντιβιντάδικο . Θέλεις ΣΕΞΥ σε ταινία δράσης ; Βαλε την Dylan Ryder και έχω ήδη αρχίσει να την παίζω , πρίν κάν τελειώσω να γράφω αυτή την πρόταση ...
Ο Morgan Freeman είναι ο Sloan , ο γηραιός αρχηγός της Αδελφότητας . Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας , σε γειτονικό στούντιο γυριζόταν και το BATMAN BEGINS (2008) , οπότε ο Morgan το είχε διπλό ταμπλό - και τον έλεγαν Fox στο Batman .
Ο ανατολικογερμανός Thomas Kretschmann είναι ο Cross , ο κακός δολοφόνος που έχει πάρει φαλαγγι την Αδεφότητα . Αυτός σκότωσε τον πατέρα του Wesley , και θέλει να τους εξοντώσει όλους . Ή μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα !; Ο Cross προσπαθεί να σώσει τον Wesley από τα μούτρα της Αδελφότητας !
Ο hern Kretschmann έχει παίξει σε πάρα πολλές Αμερικάνικες ταινίες , όπως τα U-571 , BLADE 2 (ο Νταμασκίνος) , THE PIANIST , RESIDENT EVIL:APOCALYPSE , KING KONG , HOSTEL 3 , DRACULA 3D (το καινούργιο του Argento) .
---------------------------------------------------------------
O Θείος Αράχνης πρέπει να έχει χάσει τα λογικά του τις τελευταίες μέρες , αλλιώς δεν εξηγέιται όλη αυτή η κινηματογραφική παράνοια . Προτείνει με κομμένα νύχια και βγαλμένα δόντια διπλή προβολή με το SALT (2010) . Μπορεί να μην έχει ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ και χτυπούν η μια πάνω στην άλλη , ή να μη πυροβολεί μέσα από αυτοκίνητό του γυρίζει ανάποδα πάνω από άλλο , αλλά η  "Jolie είναι πιο σέξυ από ποτέ" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.