Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

COME DRINK WITH ME (1966)

Άλλο ένα , πολύ μπροστά απ'την εποχή του , καλογυρισμένο δράμα πολεμικών τεχνών περιόδου , από την αγαπημένη μας εταιρία παραγωγής , αυτής των Shaw Brothers ! Ο τίτλος είναι Da zui xia . Σκηνοθετημένο από τον King Hu .
Η Cheng Pei-Pei ( CROUCHING TIGER HIDDEN DRAGON , STREET FIGHTER: THE LEGEND OF CHUN-LI - και αμέτρητες άλλες περιπέτειες που η γενιά του τα-κατεβάζω-όλα θα πρέπει να μουδιάσει τον κώλο της στο dowloading για να τα βρει ) είναι η Πράκτορας Χρυσό Χελιδόνι , φρέσκια και έτοιμη για όλα , σε αποστολή να σώσει έναν απαχθέντα κρατικό αξιωματικό (ο οποίος είναι και αδελφός της) , τον γιο του Κυβερνήτη  . Ο αξιωματικός έχει κρατηθεί ως αντίποινα στην σύλληψη του αρχηγού της συμμορίας . Ανταλλαγή , ή θάνατος με λίγα λόγια !!! Το χελιδονάκι θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον Χλωμό Τίγρη , και ο αχρείος θα την τραυματίσει άνανδρα με δηλητηριασμένα βελάκια !
Άλλος ένας βετεράνος των πολεμικών τεχνών , ο Hua Yueh ( THE THREE KINGDOMS - και άλλες 139 ταινίες ) είναι ο Fan Tai-pei , γνωστός και ως "Ο Μεθυσμένος Γάτος" (ή Μεθυσμένος Ήρωας) , ο τοπικός μεθύστακας ζητιάνος , που τυχαίνει να έχει πονεμένο παρελθόν , και να είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες ! Καταλαβαίνεις γιατί πίνει από την τρελή προπόνηση που κάνει με κάτι ιπτάμενους βράχους σε ένα ποτάμι . Επίσης ρίχνει και απωθητικό ατμό από τα χέρια του . Ρίχνει και ένα τραγουδάκι παρέα με τους μικρούς-ζητιάνος φίλους του μέσα στην ταβέρνα (υπάρχει η φήμη , πως ο Jackie Chan είναι μέλος της παιδικής χορωδίας) ! Ο Fan Tai-Pei σώζει την ηρωίδα μας από τον μπαμπέσικο δηλητηριασμό και μένει μαζί της , μέχρι εκείνη να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της . Έτσι κι αλλιώς έχει κι αυτός κάτι λογαριασμούς να ξοφλήσει με το παρελθόν του ...
Ο κακός της υπόθεσης , ο υπεύθυνος για την απαγωγή και την δηλητηρίαση της Χρυσό Χελιδόνι , είναι ο υπαρχηγός της εν λόγω συμμορίας και λέγεται Χλωμός Τίγρης ( Chan Hung-Lit ) , γνωστός και ως Νεφριτομούρης Τίγρης (Jade Face Tiger) . Είναι ένα ομορφόπαιδο με βάψιμο ευνούχου , ντυμένος στα λευκά . Χειρίζεται το σπαθί του , με την ίδια ευκολία που χειρίζεται και την βεντάλια του (την τροποποιημένη βεντάλια του που πετάει δηλητηριώδη βέλη) . Το αρχηγείο του Χλωμού Τίγρη βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσα σε ένα τοπικό μοναστήρι (εύσημα κακίας πάνε στον άκαρδο τύπο που δίνει την εντολή της εν ψυχρό δολοφονίας ενός αγοριού μέσα στο μοναστήρι , επειδή έτυχε να ακούσει την συζήτηση που είχε ο Τίγρης με τους υποτακτικούς του - δεν φτιάχνουν τέτοιους κακούς πλέον) .
Ο Yeung Chi-hing είναι ο Ηγούμενος Liao Kung . Ο άνθρωπος που ελέγχει το Μοναστήρι . Δεν είναι και τόσο πεφωτισμένος . Έχει χαρακτηριστική φυλακόβια ουλή στο αριστερό του μάγουλο , και δεν μοιάζει καθόλου με ανέμελο βουδιστή . Κάνει παρέα με τους λάθος ανθρώπους , αφού αυτός είναι που έχει δώσει καταφύγιο στην συμμορία . Έχει προηγούμενα με τον Fan Taipei , από τις μέρες που προπονούνταν μαζί κάτω από τον ίδιο δάσκαλο . Κάτι περί ιδιοκτησίας ενός σημαντικού κονταριού , κληρονομιά από τον δάσκαλο ....
Μετά την ανταλλαγή των κρατουμένων , οι δύο άντρες βάζουν τα πράγματα στην θέση τους , κανονίζοντας τον ανοικτό τους λογαριασμό (εντάξη , και ο κακός επιστρέφει στην φυλακή , και ο αδελφός της Pei-Pei γυρίζει σώος και αβλαβής) .
Καδραρισμένη δράση πολεμικών τεχνών σε ένα ολοζώντανο περιβάλλον τέλειου συγχρονισμού . Τι άλλο χρειάζεσαι για να μιλήσεις για κάτι που θεωρείται πέραν του χρόνου (α ναί , πολύ αίμα) !
Μη χάσει ο Tarantino και δεν το κάνει ρημέηκ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.