Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

BIGFOOT (2012)


"Αν σεβαστούμε τον Μεγαλόποδα , θα μας σεβαστεί και αυτός .."
Το BIGFOOT πρόκειται περί φρέσκιας δυνατής συμπαραγωγής του Syfy και της Asylum . Είναι τόσο φρέσκια που μυρίζει ιδρωμένη γαντζότρίχα από το τομάρι του κτηνανθρώπου στο εξώφυλλο !
Πέρα από το αρκουδοτέρας που τριγυρνάει στα βουνά και τρομοκρατεί τον κόσμο , το κλου της ταινίας είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές : ο Danny Bonaduce και ο Barry Williams ! Για όσους δεν γνωρίζουν από χαρακτηριστικές δημοφιλείς μορφές της δεκαετίας του '70 πέρα από τον Ατλαντικό , οι δύο αυτοί κύριοι είναι ο Danny Partridge και ο Greg Braddy , των γνωστών τηλεοπτικών οικογενειών !
Ο κύκλος της ζωής είναι βίαιος , και αυτό φαίνεται από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ταινίας , μιας και βλέπουμε ένα έντομο να καταβροχθίζεται από έναν βάτραχο , τον βάτραχο να τον τρώει ένα ψάρι , το ψάρι να το πιάνει μια αρκούδα , και την αρκούδα να φαίνεται μέσα από το σκόπευτρο κυνηγητικού όπλου ! Με αυτές τις εικόνες , καταλαβαίνουμε πως ο άνθρωπος βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των κυνηγών , ώσπου να δούμε τον μάγκα με το όπλο να τρώει σφαλιάρες και κλωτσιές από έναν στραβωμένο ψηφιακό Μεγαλόποδα 7 μέτρων !
O Danny Bonaduce είναι ο Harley Anderson . Είναι ο νούμερο ένα ραδιοφωνικός παραγωγός στο Deadwood , της Νότιας Dakota (η Dakota στις ταινίες της Asylum πάντα συγκλονίζεται από κοσμικές καταστροφές , ή από κρυπτοζωικά τέρατα - είναι κάτι σαν το Maine για τον Stephen King) . Έξω χιονίζει και αυτός ετοιμάζει μουσικό ροκ αφιέρωμα στα '80ς . Έχει βάλει συνεργείο να καθαρίσει μια δασική έκταση για να στήσει σκηνές και μηχανήματα για την μεγάλη του συναυλία !
O Barry Williams είναι ο Simon Quint . Ο Quint είναι ο γεροχίπης που δεν θέλει να καταστραφεί το οικοσύστημα για τις ρετρό αηδίες του Anderson ! Ηγείται ομάδας από συνειδητοποιημένα γκομενάκια που δένουν τους εαυτούς τους με αλυσίδες πάνω στα οχήματα του συνεργείου . Γνωρίζεται καλά με τον μουσικό παραγωγό , μιας και ήταν ρόκερ στα νιάτα του . O Henderson τον πείθει να συμμετάσχει στο φεστιβάλ .
O Bruce Davison ( X-MEN , 1&2 ) είναι ο ηρωικός σερίφης Walt Henderson . Ο Henderson έχει πείρα και από Μεγαλόποδες , μιας και παλιότερα συγκατοικούσε με έναν που τον έλεγαν Harry (HARRY AND THE HENDERSONS 1991-1993) και από παραγωγές της Asylum ( MEGAFAULT , ARTIC BLAST , TITANIC 2 .
O Alice Cooper εμφανίζεται ως ο ξερακιανός γεροροκάς , όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή . Έχει πάει στο Deadwood για την συναυλία . Έχει ξενερώσει γενικότερα με το όλο κλίμα , μιας και δεν υπάρχει κανένα άλλο γνωστό συγκρότημα να παίξει , πέρα από τον Simon Quin . Ο Μεγαλόποδας διαλύει τη συναυλία και κλωτσάει τον Alice Cooper , πιθανότατα στο διάστημα , μιας και δεν τον ξαναβλέπουμε μετά το εντυπωσιακό σουτ ...
Το δράμα είναι γνωστό . Να γίνει η συναυλία , ή να μη γίνει . Η πόλη χρειάζεται το φεστιβάλ , μιας και θα έρθουν 5000 άνθρωποι (ζήτημα να είναι 50 όλοι κι όλοι) , πράγμα το οποίο σημαίνει χρήμα ... Βέβαια η ύπαρξη του βουνίσιου κτηνάνθρωπου είναι ένα μειονέκτημα , το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με διακριτικότητα από τις τοπικές αρχές !
Η διακριτικότητα γίνεται κραυγή αγωνίας , όταν ο Μεγαλόποδας χαλάει την συναυλία και τον βλέπουν όλοι . Έχει έρθει πλέον η ώρα της Εθνοφυλακής και των σκληροτράχηλων λαθροκυνηγών (με αρχηγό τον Henderson) να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους ...
-------------------------------------------
Το μέγεθος του κτήνους αλλάζει μέγεθος κάθε φορά , ανάλογα με το πόσους κυνηγάει . Είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων ψηφιακών δημιουργιών της Asylum . Ο Μεγαλόποδας είναι γενικά αλεξίσφαιρος , αλλά δεν του αρέσει όταν τινάζονται χειροβομβίδες στα μούτρα του .
Το τέλος (και για το τέρας και για τους δύο άσπονδους φίλους) , έρχεται πάνω στο μνημείο του βουνού Rushmore (εκεί που είναι σκαλισμένα 4 κεφάλια Αμερικανών προέδρων) με την μορφή ρουκέτας στα μούτρα του Abraham Lincoln (δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος συμβολισμός εδώ - ή μήπως υπάρχει ;) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.