Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

BREAKIN' (1984)

Λόγω της παρακάτω ανάρτησης και της ενασχολισής μου με τις καλές τέχνες , αποφάσισα να αποκαταστήσω μια ιστορική αλήθεια με συνοπτικές διαδικασίες .
Επειδή κάποιοι περνιούνται για σκληροί τύποι και υπεργυμνασμένοι κικ-μπόξερς , ήρθε η ώρα να κάνω ένα μίνι αφιέρωμα στην πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Jean-Claude Van Damme !
O τύπος ξεκινησε σαν χορευτής με άνετο τιραντέ φορμάκι κύριοι του σινεμά δράσης ! Αυτός ο λεμές έχει τα μούτρα και κοροϊδεύει ζεν δασκάλους όπως ο Steven Seagal , επειδή με το πέρασμα των χρόνων απέκτησε μερικά παραπανήσια κιλά !
Πείτε μας πόσο σκληρός είστε στην ταινία BREAKIN' , κύριε Jean-Claude ;! Για να μην αναφέρω και το MONACO FOREVER της ίδιας χρονιάς όπου υποδείεται τον "gay karate man" !
Και να ήταν μονάχα αυτός ο ξεδιάντροπος ;! Πλάϊ πλάϊ με τον TONG PO από το KICKBOXER (1989) χορεύει !
Ώρίστε το βίντεο της ντροπής : Είναι η πρώτη σκηνή χορού της ταινίας . Παραλία , ζέστη και κασετοφωνάρα με μπρέηκ μπιτ να ροκάρει την ημέρα . Στο 0:21 κάνει την πρώτη εμφάνιση ο χορευταράς με το μαύρο κορμάκι . Λικνίζεται και χτυπάει παλαμάκια στον ρυθμό μαζί με τους υπόλοιπους αργόσχολους πίσω από τους μπρέηκ ντάνσερς . Ο Τong Po είναι ακριβώς δίπλα του , με μαύρο σορτσάκι και αφανέ μαλλί (πρίν κοτσάρει την απάνθρωπη κοτσιδάρα στη καράφλα) . Στο 2:45 έρχονται δύο τυπάδες και μπαίνουν μέσα στο χορό και πάει να γίνει τσαμπουκάς , οπότε ο Van Damme πέρνει λίγο πόζα και τσεκάρει την περίμετρο για πιθανές οδούς διαφυγής ...
---------------------------------------------------------
Kατά τα άλλα , πρόκειται για κλασική ταινία ξέφρενου break-dancing .
O MACHO MAN , RANDY SAVAGE , ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.