Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

AFTER EARTH (2013)

Γνωστό και ως "Πέταξα 130 Εκατομμύρια Δολάρια Απ'το Παράθυρο , Ενώ Θα Μπορούσα Να Πάω Για Ένα Σαββατοκύριακο Ελεύθερο Κάμπινγκ Με Τον Γιο Μου" .
O Saint Walker του σύγχρονου φανταστικού σινεμά , M. Night Shyamalan , επιστρέφει με άλλη μια "όλα-θα-πάνε-καλά-αρκεί-να-υποφέρεις-λίγο-στην-αρχή" , περιπέτεια χαρακτήρων στο διάστημα , χρηματοδοτημένη στο ακέραιο από τον "Όχι Και Τόσο Φρέσκο Πια Πρίγκιπα Του Μπελ Εαρ" , Will Smith .
Ο Will "Getting Jiggy Wit It" Smith είναι ο Cypher Raige , γνωστός και ως "Φάντασμα" (καμία σχέση με ταινία του Steven Seagal , μιας και οι αναμνήσεις είναι ακόμη νωπές από τον προηγούμενο μήνα) . Ο Cypher είναι στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων , και συγκεκριμένα ηγείται μιας ειδικής ομάδας , τους Rangers .
Οι Rangers :
Οι Rangers ήταν η τελευταία ελπίδα των γήινων στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τα βιολογικά υπερόπλα των εξωγήινων , δηλαδή τους URSA , κάτι τεράστια αραχνοειδή/ψηφιακοί πίθηκοι που πέταγαν οι εξωγήινοι από τα σκάφη τους πάνω στους αποίκους ανθρώπους !
Τα URSA είναι ικανά να μυρίσουν τις φερεμόνες που παράγονται από τον ανθρώπινο φόβο και να χτυπήσουν στην πηγή χωρίς οίκτο ! Μεγάλοι παλιοχαρακτήρες αυτοί οι εξωγήινοι .
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΙΑΣΗ :
Δόκιμος όρος , ο οποίος αναφέρεται στην ικανότητα κάποιου να υπερνικάει τον φόβο του και να γίνεται "Φάντασμα" . Ο Cypher είναι μάστορας στην Φαντασματίαση και τον βλέπουμε σε φλασιές να ανοίγει δρόμο με το ειδικό σπαθί/σουγιάς/πυξίδα C-40 ανάμεσα από URSA . Ο Cypher πέρα από την αδυναμία του να νιώσει φόβο , φαίνεται πως δεν νιώθει και οτιδήποτε άλλο , αφού έχει προβλήματα επικοινωνίας με την οικογένεια του .
C-40 :
Το επόμενο βήμα στην μελλοντική αγορά telemarketing είναι το φανταστικό σπαθί/σουγιάς/πυξίδα C-40 . Μπορεί να μοιάζει με ένα απλό κομμάτι ξύλου , αλλά άμα το πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία , έχει 22 χρήσεις και εμφανίζει ανάλογες λεπίδες και από τις δύο του άκρες (τρίαινες , γάντζους , μαχαίρια , γάντια του μποξ , μπουκέτο με λουλούδια και άλλα χρήσιμα για την επιβίωση) .
O Jaden "ο πατέρας μου πλερώνει" Smith είναι ο γιος του Will Smith , Kitai . Μετά το δώρο γενεθλίων ( KARATE KID ) , έπρεπε να ξαναπαίξει με τον πατέρα του για να βγάλει τα σπασμένα (τα οποία έσπασαν ακόμη περισσότερο , οπότε βλέπω να ξεκινάει το τίμιο ραπάρισμα της "γειτονιάς" στο κοντινό μέλλον , γιατί με τέτοιο ύψος δεν τον βλέπω για NBA) .
Ο Kitai προσπαθεί πολύ για να ακούσει έναν καλό λόγο από τον στρατιωτικό πατέρα του και θέλει να γίνει Ranger . Στις τελικές εξετάσεις δεν τα καταφέρνει όμως και κατεβάζει κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα στο οικογενειακό τραπέζι (ο πατέρας μόλις έχει επιστρέψει από επικίνδυνη αποστολή και περίμενε να του πει καλά νέα) .
Με τα πολλά , ο Cypher παίρνει τον Kitai μαζί του σε μια τελευταία αποστολή σε έναν κοντινό πλανήτη , τον Fitos .
Fitos δεν βλέπουμε ποτέ , αφού το διαστημόπλοιο σαλάχι μετά από μια απρόσμενη καταιγίδα αστεροειδών (αυτές που ταράζουν συχνά τα ήρεμα νερά του διαστήματος) , στέλνει σούμπιτους , κατεστραμμένο διαστημόπλοιο και επιζώντες (Will Smith και υιός + έξτρα URSA για να ανδρωθεί ο μαμάκιας) πάνω σε έναν πλανήτη ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ακατοίκητος και μοστράρει και ένα ψαρωτικό "Καραντίνα 1" στα ψηφιακά αρχεία της ομοσπονδίας !
Καραντίνα 1 :
Χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται για πλανήτες , όπου το κάθε είδος που έχει εξελιχθεί πάνω σε αυτούς έχει μόνο έναν σκοπό . Να εξολοθρεύει ανθρώπους !
Το διαστημόπλοιο φυσικά έχει πέσει στην ΓΗ , η οποία μια χιλιετία μετά την ηρωική έξοδο του ανθρώπου στα άστρα , έχει γίνει ένας υπέροχος πράσινος παράδεισος , με κάθε λογής ζώο έτοιμο να σε κατασπαράξει ( Είναι ακόμη ένα από αυτά τα ευαίσθητα μηνύματα τύπου "επειδή-η-ΓΗ-θυμάται-τι-της-έκανες-τόσα-χρόνια-άτριχε-πίθηκε , άμα-τολμάς-ξαναγύρνα-πίσω !" , που μας κάνουν να σκεφτόμαστε την συνδρομή στην Green Peace για ένα ολόκληρο λεπτό πριν ανοίξουμε το air-condition) .
Το διαστημόπλοιο έχει κοπεί στα δύο , με το μπροστινό μέρος να έχει πέσει 100 χιλιόμετρα μακριά ! Ο Cypher έχει σπασμένα και τα δύο του πόδια (στο αριστερό πόδι έχει και μια κομμένη αρτηρία για περισσότερη ER αγωνία) , οπότε είναι ανίκανος να περπατήσει τόσο μακριά . Στο άλλο μέρος του σκάφους βρίσκεται η σωτηρία , αφού εκεί βρίσκεται ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουν με κάποιον εκτός πλανήτη . Ο Φάρος .
Ο πατέρας αράζει σε μια sci-fi καρέκλα παρέα με ένα κουτί ενέσεις και τις αναμνήσεις του (έχασε μια κόρη από URSA) και ο μικρός εφοδιάζεται με το μαγικό σπαθί/πολυσουγιά/πυξίδα C-40 , μια ψηφιακή κάμερα μελλοντικής τεχνολογίας που επιτρέπει στον πατέρα να βλέπει τι συμβαίνει γύρω από τον γιο του και μια 6αδα από φουτουριστικά προφυλακτικά με γεύση αέρα , μιας και ο αέρας στη ΓΗ έχει αλλάξει με το πέρασμα των αιώνων (κανονικά έπρεπε να έχει και "κοχύλια" για τις φυσικές του ανάγκες - βλέπε DEMOLITION MAN) .
Έχει γύρω στις 24 ώρες για να τα καταφέρει  ...
Ο Θεατής έχει 100 λεπτά (και ούτε ένα προφυλακτικό με γεύση αέρα) .
-----------------------------------------------------------
Μιας που η ιστορία κινείται γύρω από σχέση πατέρα-υιού , θα μπορούσε άνετα να έχει αντικατασταθεί η φωνή του Will Smith με αυτή του αρχετυπικού κινηματογραφικού πατέρα , James Earl Jones .
Έχει κάνει τον πατέρα του Luke Skywalker , τον πατέρα του Πρίγκιπα της Ζαμούντα , τον πατέρα του Simba , γιατί να μην δίνει συμβουλές επιβίωσης με την στεντόρεια φωνή του και στον μικρό Kitai ;
-----------------------------------------------------------
-Βραβείο Βρε Τι Μου Θυμίζει , πάει :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.