Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

THE DIGITAL PROPHET (1996)

Μετά το ντοκυμαντέρ για αληθινούς ανθρώπους οι οποίοι ισχυρίζονται οτι είναι βρικόλακες , CHILDREN OF DRACULA (1994) , o Christopher Romero επιστρέφει με την μια και μοναδική του κατάθεση στον χώρο του βιντεακού sci-fi .
Η ταινία λέγεται κανονικά CYBERSTALKER , αλλά η Troma θεώρησε φυσικό να την μετονομάσει σε DIGITAL PROPHET για την διανομή της στις πολιτείες (σε double-bill συσκευασία με το CYBERNATOR) . Υποθέτω η επιτυχία του JOHNNY MNEMONIC (1995) , έναν χρόνο νωρίτερα να βοήθησε σε αυτή την κίνηση μαρκετικού ματ ...
Μανιακός δολοφόνος κυνηγάει τα θύματα του μέσω του σατανικού ίντερνετς .
Αποφασισμένοι ντετέκτιβς (που ονομάζονται Jordan και Salinas , αλλά δεν θα ασχοληθούμε με την φιλμογραφία των ηθοποιών που τους υποδύονται , αφού ούτε και οι ίδιοι το έκαναν μετά από αυτή τη ταινία) προσπαθούν να τον γραπώσουν , αλλά όσο στενέβει ο κλοιός γύρω του , εκείνος τόσο αγριεύει .
Ο Jeffrey "Re-Animator" Combs είναι ο ηρωινομανής/ιδιοκτήτης κομιξάδικου και εκδότης του ανατρεπτικού ζάϊν Cyberthoughts , Andy Coberman . Το περιοδικό που εκδίδει , προσυλητίζει νέους στην λατρεία της ψηφιακής φέσας .
Η Annie Biggs είναι η Newman . H Newman στραγγαλίζει τα θύματα της (μοναχικούς ιντερνετάκηδες που ψαρεύει μέσα από ένα τσατρουμ του φανταστικού που λέγεται Cyecom) με το καλώδιο του τηλεφώνου που χρησιμοποιούν για να έχουν ίντερνετ . Σύμφωνα με αυτά που έχει διαβάσει στο περιοδικό του Coberman , η Newman σκοτώνοντας ανεβαίνει λέβελ συνειδητότητας και ετοιμάζεται με αυτόν τον τρόπο να φέρει στην πραγματικότητα μια ψηφιακή οντότητα που λέγεται M.I.C.A. (Master Intelligence Computer Animator) ... Η M.I.C.A. είναι η απόλυτη μονάδα πληροφοριών και ζει μέσα στα κυκλώματα του υπολογιστή . Σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων βγαίνοντας στον "αληθινό" κόσμο μέσω της Newman (η ανάγνωση του Cyberthoughts αποτρέλανε την Newman τελείως , αφού σκοτώνει και τον ίδιο τον Coberman για να τον κάνει ένα με την απόλυτη πηγή πληροφοριών) , πράγμα που το πετυχαίνει .
Για μερικά λεπτά ...
----------------------------------------------------
Πως μπορεί μια οντότητα που έχει φτάσει τα επίπεδα ψηφιακής συγχρονικότητας με τον πραγματικό κόσμο να σταματηθεί από μερικές σφυριές στο κεφάλι , συνεχίζει να είναι μυστήριο μέχρι και σήμερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.