Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

THE MIND RIPPER (1995)

Η ταινία είχε ξεκινήσει με τον τίτλο THE HILLS HAVE EYES 3 . Ευτυχώς διάλεξαν κάτι άλλο .
Ο Wes Craven και ο αδελφός του επένδυσαν 8 εκατομμύρια δολάρια στο ταλέντο του Joe Clayton . Ήταν δεκαετία του '90 και δημιουργικά βρισκόταν μεταξύ THE BROOKLYN VAMPIRE (1995) και THE SCREAM (1996) . O Joe Clayton σκηνοθέτησε αυτή τη κατευθείαν-σε-βίντεο (έκανε πρεμιέρα στο HBO) περιπέτεια βιολογικού τρόμου στα φαράγγια της Βουλγαρίας και αργότερα έγινε παραγωγός και σεναριογράφος του FASTER (2010) (αυτό με τον Rock) και της τηλεοπτικής σειράς HELL ON WHEELS (2011-) .
O Lance Henriksen , μαθημένος στα δύσκολα , κάνει τον καθηγητή και υπηρέτη της επιστήμης που επιμένει να θέλει να δημιουργήσει σούπερ στρατιώτες για τον Αμερικανικό στρατό αλλά πάντα κάτι δεν πάει καλά , James Stockton . Ο Stockton δουλεύει πάνω στην αναγέννηση ανθρώπινων ιστών . Ο στρατιώτης που δοκίμασε πρώτος τον πειραματικό ορό έχει την κωδική ονομασία Th.or. ( TRanshuman ORganism ) . Ήταν ετοιμοθάνατος και η ένεση αποδείχτηκε σωτήρια . Μέσα σε 6 μήνες οι αισθήσεις του οξύνθηκαν , οι μύς του μεγάλωσαν και δεν χρειάστηκε καν να κουνηθεί από το κρεβάτι του ! Δυστυχώς ο Thor χρειάστηκε να κουνηθεί κάποια στιγμή για να φάει : Όλους τους επιστήμονες του μυστικού εγραστηρίου , εκτός από τον Stockton ο οποίος τα είχε παρατήσει λόγω επιστημονικής ευθηξίας (πέρα άπο την δουλειά του , ο Stockton έχει χωρίσει - εξαιτίας της δουλειάς του - δεν τα υπολόγισε καλά) ... Πάνω στον πανικό , οι πρώην συνάδελφοι του προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στον Stockton και να τον παρακαλέσουν να βοηθήσει την κατάσταση .
Ο Stockton είχε κανονίσει οικογενειακό ταξίδι με τα δύο του παιδιά , την Wendy ( Natasha Gregson Wagner - LOST HIGHWAY , URBAN LEGEND , VAMPIRES: LOS MUERTOS , THE 4400 ) και τον απροσάρμοστο γιο του που ακούει κάτι αγριάνθρωπους στο γουόκμαν όλη την ώρα , Scott ( Giovanni Ribisi - SAVING PRIVATE RYAN , AVATAR , TED ) . Αποφασίζει να πάει να ελέγξει την κατάσταση με το ελικόπτερο του , παίρνοντας μαζί του τα παιδιά (+ τον πέφτουλα γκόμενο της Wendy) ... Ευκαιρία για οικογενειακό δέσιμο εν μέσω βιολογικής κρίσης !
3 επιζώντες επιστήμονες που τρέχουν για την ζωή τους , συν ο Stockton , τα παιδιά του και ο πέφτουλας , σύνολο 7 πανικόβλητοι να τρέχουν πάνω κάτω στις εργοστασιακές παλιο-αποθήκες/διαδρόμους που έγιναν τα γυρίσματα για να αποφύγουν τον βιο-φρίκουλα !
Με τους αριθμούς τους να μειώνονται σταδιακά ...
Η Claire Stansfield ( GLADIATOR COP ) είναι η Joanne . Συνάδελφος του Stockton . Υπάρχει σεξουαλική ένταση μεταξύ τους -τουλάχιστον από τα λίγα που καταλαβαίνει κανείς όταν ξανασυναντιούνται στο τέλος της ταινίας . Η Joanne είναι η μοναδική που καταφέρνει να ξεφύγει από τον Th.or. και βρίσκει τα φρικαρισμένα παιδιά του Stockton μέσα στο καταφύγιο . Μιας και ο μπαμπάς λείπει , ευκαιρία για δέσιμο με την καινούργια μαμά ...
Το Τέρας :
Το τέρας της ταινίας λέγεται Th.or. - (το Th.or. είναι ερμηνευτική προσφορά του Dan Blom - χαρακτηριστικός μακρυμάλλης σέρφερ δεκαετίας '90 - έχει εμφανιστεί και σε ένα επεισόδιο του BAYWATCH) . Είναι γνωστός και ως Mind Ripper , γιατί πέρα από το να προκαλεί παραισθήσεις με την ερμηνεία του στα θύματα του (εντός και εκτός οθόνης) , ξεσκίζει και μυαλά στην κυριολεξία ! Θέλει να εκδικηθεί τους γιατρούς που τον έκαναν να πονέσει . Ο Thor ξερνάει συνέχεια τα σωθηκά του μιας και είναι σε φάση μεταμόρφωσης . Χάνει ακόμη και την ανέμελη κόμμη του στο τελικό στάδιο , αλλά δεν τον ενδιαφέρει . Είναι άτρωτος από χτυπήματα και πληγές . Τρώει μυαλά (γιατί χρειάζεται τις "στερόλες") με το τεράστιο πλοκάμι/έντερο που βγαίνει μέσα από το στόμα του .
Τον Mind Reapper τον δημιούργησαν οι μάστορες της Image Animation , της εταιρίας που έκανε τα εφέ στο HELLRAISER (1987) και στο NIGHTBREED (1990) . Καλό είναι να μην μαθευτεί παραέξω ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.