Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

TERMINATOR 3: RISE OF THE MACHINES (2003)

"Το μέλλον δεν έχει γραφτεί . Δεν υπάρχει μοίρα , πέρα από αυτήν που φτιάχνουμε μόνοι μας .. Μακάρι να μπορούσα να το πιστέψω ."
- John Connor , Αρχηγός της Ανθρώπινης Αντίστασης εναντίον των μηχανών .
 
Η νέα χιλιετία μπήκε , ο Skynet δεν απέκτησε συνείδηση και δεν κατέστρεψε τον πλανήτη και η τρίτη ταινία του Terminator γίνεται πραγματικότητα μέσω του σκηνοθέτη Jonathan Mostow ( SURROGATES ) και το σενάριο του John D. Brancato ( CATWOMAN - ναι , αυτό με την Χάλια Berry - οι παλιοί φεστζήδες τον θυμόμαστε από τα WATCHERS 2 και THE UNBORN ) !
Τα γνωστά τερτίπια του χρονικού παράδοξου που ακόμη προκαλούν έντονες συζητήσεις μεταξύ απροσάρμοστων συγκροτούν την μυθολογία της ιστορίας και κρατούν στη θέση της την ψηφιακή παράνοια εναντίον της εξέλιξης ενώ συντηρούν ταυτόχρονα τον αρχετυπικό φόβο που έχει η ανθρωπότητα για τις άψυχες (;) μηχανές (και το φέσι γενικότερα) .
Σούπερ ψηφιακός Ιός έχει προσβάλει όλα τα συστήματα της Αμερικής και οι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να τον εξουδετερώσουν δίνοντας τον έλεγχο στην Τεχνητή Νοημοσύνη που ακούει στο όνομα Skynet . Την ίδια στιγμή , θηλυκή εξολοθρευτής και ο Schwarzenegger επιστρέφουν από το μέλλον για να αρχίσει το κυνηγητό μεταξύ τους ! Η μια έχει σκοπό να εξολοθρεύσει κάθε πιθανό σύμμαχο του Connor (και τον Connor αν γίνεται) και ο άλλος να προστατεύσει τον Connor .
Ο Arnold Schwarzenegger επιστρέφει ως ο απόλυτος βιονικός εξολοθρευτής που για άλλη μια φορά πάει πίσω στον χρόνο όπου καλείται να προστατεύσει τον χειρότερο εχθρό του είδους του : Τον άνθρωπο . Είναι το ίδιο μοντέλο με την ελαφρά Αυστριακή προφορά που είχε στείλει ο Connor πίσω στον χρόνο και στην προηγούμενη ταινία . Την πρώτη φορά έκλεψε τα ρούχα από έναν πάνκη . Την δεύτερη από έναν μηχανόβιο . Τώρα έπρεπε να ξεχυλίσει ο χαβαλές και να καβατζώσει τα ρούχα ενός όχι-και-τόσο μάτσο στρίπερ (το "μίλα στο χέρι" , πέρα από την στιγμιαία ιλαρότητα δεν κατάφερε να γίνει "hasta la vista baby") ! Το πάτημα των Elton-John-γυαλιών είναι κλείσιμο του ματιού στο πάτημα της νεκροκεφαλής από το ρομπότ στη πρώτη ταινία ;
Αυτός ο ρόλος αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της μέχρι τότε καριέρας του , αφού μετά αποφάσισε να το ρίξει στην πολιτική και να γίνει Κυβερνήτης της Καλιφόρνια (και της καρδιάς μας) . Μέχρι που "ξανα-επέστρεψε !" .
Η Kristianna Loken ( BLOODRAYNE , IN THE NAME OF THE KING: A DUNGEON SIEGE TALE , PAINKILLER JANE ) είναι η θηλυκή εξολοθρευτής T-X . Πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο εξολοθρευτή που πέρα από τις ιδιότητες του υγρού μετάλλου που είχε ο Robert Patrick , μπορεί να συνδέεται στο ίντερνετ , να αυξομειώνει το στήθος της , να κάνει εξέταση αίματος και να ελέγχει από τοστιέρες μέχρι ελικόπτερα . Έχει λίστα θανάτου γεμάτη με φοιτητές που θα έχουν την ατυχία να γίνουν στενοί συνεργάτες του Connor στην μελλοντική αντίσταση (κατέβασε με άνεση τη λίστα , δεν χρειάστηκε να τικάρει κατάλογο τηλεφώνου) . Δυστυχώς τα μούσκουλα του Τ-101 , παρά τις στρακαστρούκες που του ρίχνει , δεν καταφέρνει να τα επισκιάσει !
Βάλε την οποιαδήποτε έχει ποζάρει για το Maxim όλα αυτά τα χρόνια , ντύσ'τη σε τούμπανο δερμάτινη αμφίεση και ασ'τη να κάνει γκριμάτσες . Έτοιμος ο θηλυκός βιονικός φονιάς .
Ο Nick Stahl ( ο Yellow Bastard στο SIN CITY ) είναι ο John Connor . Δουλεύει τίμια στην οικοδομή . Ζει με τους δικούς του κανόνες , εκτός δικτύων . Ούτε τηλέφωνα , ούτε σταθερή διεύθυνση κατοικίας . Το βάρος του μέλλοντος που πλησιάζει τον αγχώνει . Δεν θέλει όλη αυτή την ευθύνη πάνω του .
Ίσως ο πιο κακοφορεμένος ρόλος της καριέρας του , μιας και όλοι περιμέναμε τον προηγούμενο Connor να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη ! 11 χρόνια μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας , ο Edward Furlong , ως ο καταραμένος αρχηγός της Ανθρώπινης Αντίστασης εναντίον των μηχανών θα ήταν η μαγική επιλογή του στούντιο και του σκηνοθέτη ! Έτοιμος να καταρρεύσει από το βάρος των ευθυνών , με παραπανήσια κιλά και κατεστραμμένος από την αλόγιστη χρήση ουσιών , θα ήταν ιδανικός να ερμηνεύσει τον 22χρονο αρχηγό ο οποίος ξέρει τι τον περιμένει στο αναπόφευκτο μέλλον !
Μιλάμε για μεγάλη ευθύνη που δεν αντέχεται ! Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση στην ιστορία του κινηματογράφου , που ο ηθοποιός αποτέλεσε την φυσική εξέλιξη του χαρακτήρα του στην "αληθινή" ζωή .
Η Claire Danes είναι η Katherine Brewster , η μελλοντική σύζυγος του Connor . Η Katherine δουλεύει σε ένα νοσοκομείο ζώων και είναι αρραβωνιασμένη με έναν χαλβά . Θέλει περιπέτεια στη ζωή της και η ευχή της για τρέξιμο θα πραγματοποιηθεί σύντομα . Η T-X την έχει στη λίστα θανάτου και δεν αργεί η συνάντηση τους . Η γνωριμία με τον Connor θα αποδειχτεί σωτήρια για την ίδια (πήγαιναν στο ίδιο γυμνάσιο και είχαν φασωθεί μια μέρα πρίν τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας) , αλλά το σοκ της πραγματικότητας που την περιμένει είναι μεγάλο . Ο πατέρας της είναι ο Στρατηγός Brewster , αυτός που πρέπει να δώσει το τελικό ΟΚ για να πάρει τον έλεγχο ο Skynet . Στο μέλλον , η Katherine είναι η υπαρχηγός της αντίστασης και είναι αυτή που στέλνει πίσω τον Schwarzenegger για να την σώσει (μμμ , μυρίζει παράδοξο , μήπως κλάσατε κύριε Schrodinger ;) !
"και ναι και όχι !"
Η Danes είναι πλέον γνωστή από την τηλεοπτική σειρά HOMELAND . Είναι αυτή που προσπαθεί να μας πείσει εδώ και 2 σεζόν πως ο Nicolas Brody είναι μούτρο !
Ο Earl Boen επιστρέφει ως κωμική ανακούφιση με την μορφή του ψυχίατρου Silberman . Πάνω που είχε πείσει τον εαυτό του πως τα cyborgs δεν υπάρχουν , ξαναβλέπει τον Schwarzenegger να γαζώνει περιπολικά κουβαλώντας στον ώμο του ένα φέρετρο (που παρεπιπτόντως πρέπει να είναι κλεισιμο του ματιού στην εισαγωγή του COMMANDO) !
----------------------------------------------------------
Όπως και να'χει , κλείσιμο στο κλείσιμο και η ηχηρή απουσία του πραγματικού Connor , δεν συνεχίστηκε επάξια η σειρά και η καθοδική πορεία συνεχίστηκε 6 χρόνια αργότερα με το Salvation (μου θέλατε τον Batman για Connor , δεν σας άρεσε ο Furlong) , όπου και έγινε η ταφόπλακα του franchise .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.