Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

PULGASARI (1985)

Πρόκειται για την θρυλική ταινία που έγινε υπό την απειλή όπλων από τον πατέρα του Kim Jong Il , Kim Il-sung !
O σκηνοθέτης και οι δύο κύριοι πρωταγωνιστές είχαν απαχθεί από Βορειο-κορεάτες πράκτορες των μυστικων υπηρεσιών όταν αρνήθηκαν να γυρίσουν ταινία για τις ορέξεις του πατερούλη !
Ο Shin Sang-ok ισχυρίζεται πως αυτός και η γυναίκα του είχαν απαχθεί από την Νότια Κορέα πρός τα τέλη της δεκαετίας του '70 (το 1978 συγκεκριμένα) και υπήρξαν κρατούμενοι για αρκετά χρόνια στην Βόρεια Κορέα για να φτιάχνουν ταινίες για τον γιο του Αρχηγού , Kim Jong Il !
O Shin αναζήτησε και βρήκε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1986 , λίγο μετά την ολοκλήρωση του PULGASARI .
-------------------------------------------
Στην περίοδο της φεουδαρχικής Κορέας , ο σατανικός Βασιλιάς αντιλαμβάνεται πως ετοιμάζεται εξέγερση των χωρικών ! Ενεργεί πρώτος και κλέβει όλο το σίδερο από τα αγροτικά εργαλεία και τις κατσαρόλες των ανθρώπων , ώστε να μην μπορέσουν να φτιάξουν όπλα και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του (έρχεται στο μυαλό άλλη μια σοφή κίνηση της Υγεσίας της Βόρειας Κορέας που ξεδοντιάσανε προληπτικά όλους του υποικόους της στο WORLD WAR Z για να αποφύγει τα χειρότερα) . Ένας σιδηρουργός στην προσπάθεια του να επιστρέψει το σίδερο πίσω στον λαό , φυλακίζεται και αφήνεται να πεθάνει από την πείνα μέσα στο σκοτεινό κελί του . Η τελευταία του δημιουργία πριν πεθάνει είναι μια μικρή φιγούρα ενός τέρατος , του Pulgasari , το οποίο τρέφεται αποκλειστικά με σίδερο !Το αίμα της κόρης του σιδηρουργού θα ζωντανέψει το τέρας , το οποίο σε διαστάσεις Godzilla θα παλαίψει μαζί με τους χωρικούς εναντίον του διεφθαρμένου μονάρχη ....
----------------------------------------------------------
Μιας και η ταινία είναι δύσκολο να βρεθεί , παραθέτω το βίντεο που έχουν ανεβάσει οι καλοί άνθρωποι του youtube για τους απαιτητικούς θεατές :
 


Ίσως ο Guillermo Del  Toro έπρεπε να γυρίσει το PACIFIC FESI υπό την απειλή όπλων ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.