Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

THE COLONY (2013)


Η ευχάριστη ατμόσφαιρα παγώνει απότομα , καθώς μεταφερόμαστε σε ένα αδυσώπητο κινηματογραφικό μέλλον .
Όσοι έχουν επιζήσει τα αποτελέσματα του φαινόμενου του θερμοκηπίου , απολαμβάνουν την χιονισμένη καθημερινότητα της νέας εποχής των παγετώνων κρυμμένοι μέσα σε τεράστιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις - τις λεγόμενες "Αποικίες" . Προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στην άγρια μετάλλαξη του κλίματος οι άνθρωποι έχουν γίνει ακόμη πιο άγριοι . Μέχρι και ένα απλό κρύωμα μπορεί να αποβεί μοιραίο για το σύνολο , καθώς όσοι έχουν γρίπη περνάνε μια περίοδο σε καραντίνα και αν δεν έχουν γιατρευτεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , διαλέγουν είτε μια σφαίρα στο κεφάλι , είτε τον "Μεγάλο Δρόμο" (δηλαδή ένα μακρύ ταξίδι μέσα στον χιονιά) .
Η ιστορία επικεντρώνεται κυρίως σε χαρακτήρες που ζουν μέσα στην αποικία Νούμερο 5 .
Ο Laurence "Μορφέας" Fishburne είναι ο Briggs . Είναι δίκαιος και ηρωικός ηγέτης που δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του μέσα στον ψυχρό μεσαίωνα που επικρατεί , εκτός από έξω , κυρίως μέσα στις καρδιές των επιζώντων ... Οργανώνει μικρή ομάδα διάσωσης για να πάει να ελέγξει την κατάσταση σε μια κοντινή αποικία που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου ...
Αυτοκτονεί με εκρηκτικά , με σκοπό να ανακόψει την προέλαση των κανιβάλων πάνω σε μια μισογκρεμισμένη γέφυρα .
O Kevin Zegers ( IN THE MOUTH OF MADNESS , KOMODO , WRONG TURN , FEAR OF THE DARK , FROZEN , ο Alec στην next-big-teen-thing σειρά ταινιών THE MORTAL INSTRUMENTS ) είναι ο Sam . Ομορφόπαιδο με αστραφτερά δόντια .
O Bill Paxton ( TERMINATOR , COMMANDO , ο κλαψιάρης πεζοναύτης στο ALIENS , NEAR DARK , PREDATOR 2 , TRUE LIES , TWISTER ) είναι ο Mason . Κάτι σαν υπαρχηγός στην αποικία και άνετος με το τράβηγμα της σκανδάλης . Δεν πιστεύει στις δεύτερες ευκαιρίες και αν ήταν στο χέρι του , θα εκτελούσε τον οποιονδήποτε φτερνιζόταν ! Η καταστροφή της αποικίας είναι λάθος δικό του , αφού πίστευε πως με σιδερένιο γάντι θα μπορούσε να ελέγξει το ήδη ανεξέλεγκτο της ύπαρξης .
H Charlotte Sullivan ( DEFENDOR ) είναι η Kai , το σκληρό γκομενάκι με τις ξανθές τζίβες . Που να λούζεσαι μετά τον αποκαλυπτικό παγετό ; Υπάρχει αίσθημα με τον Sam . Ευτυχώς που οι όμορφοι άνθρωποι θα σώσουν για άλλη μια φορά το μέλλον .
Ο Dru Viergever ( SURVIVAL OF THE DEAD , SAW 3D , DEAD BEFORE DAWN 3D ) είναι ο φαλακρός αρχηγός κανίβαλος ! Με μπόι που ψαρώνει και τροχισμένα δόντια καρχαρία , επιβάλει την τάξη στην παγωμένη ζούγκλα . Αυτός και η λυσσασμένη αγέλη του είναι στην κυριολεξία ασταμάτητοι και ψάχνουν στην παγωμένη κόλαση για κρέας !
Στην τελική μάχη με τον Sam , βγαίνουν στην επιφάνεια τα γνωστά μοτίβα τύπου "πόσο-τέρας-μπορεί-να-γίνει-ο-άνθρωπος-τελικά-όταν-πιεστεί" , με τον ήρωα να αποκεφαλίζει τον αγριάνθρωπο με ένα χειρουργικό πριόνι ...
----------------------------------------------------
Προτείνεται για μεταποκαλυπτικά παγωμένη διπλή προβολή με τα THE ROAD (2009) και THE DAY AFTER TOMMOROW (2004) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.