Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

INCEPTION (2010)

Η επιστημονική ομάδα του Θείου Αράχνη βγήκε στους δρόμους , αγχώθηκε , ρώτησε και έψαξε εις βάθος τους λόγους που έκαναν αυτή την ταινία του Christopher Nolan τόσο σημαντική στις καρδιές του σινεφίλ κοινού ανά τον πλανήτη (εκτός από εκεί που προσκυνάνε ακόμη την μαύρη πέτρα που έπεσε από τον ουρανό) .
Στην ερώτηση "τι είδες" (πέρα από την πόλη να διπλώνει σαν τις "Φωλιές" του Καραμολέγκου) , οι περισσότεροι απάντησαν με αυτό , καθώς κάπως έτσι κορυφώνεται η δράση που μένει ανεξίτηλη για πάντα στο μυαλό :
Οι κύριοι χαρακτήρες κοιμούνται όλοι μαζί μέσα σε ένα τζετ και ονειρεύονται πως βρίσκονται μέσα σε ένα βαν το οποίο έχει βγει εκτός ελέγχου και πέφτει από μια γέφυρα . Μέσα στο βαν όλοι κοιμούνται εκτός από τον οδηγό που βρίσκονται μέσα σε ένα όνειρο το οποίο είναι επίσης μέσα σε ένα άλλο όνειρο όπου όλοι επιπλέουν στον αέρα μέσα σε ένα ασανσέρ . Ο Joseph Gordon Levitt ετοιμάζεται να τους ξυπνήσει , αλλά οι υπόλοιποι οι οποίοι βρίσκονται μέσα σε ένα όνειρο , το οποίο βρίσκεται μέσα σε όνειρο , το οποίο βρίσκεται μέσα σε όνειρο , το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο όνειρο όπου είναι έτοιμοι να ανατινάξουν ένα φρούριο μέσα στα χιόνια . Εκεί , ο Leonardo DiCaprio και η Ellen Page κοιμούνται , επειδή στην πραγματικότητα βρίσκονται και αυτοί μέσα σε ένα όνειρο , το οποίο είναι μέσα σε ένα άλλο όνειρο , το οποίο είναι μέσα στο όνειρο όπου ο DiCaprio πρέπει να αποφασίσει για το αν θα πρέπει να αφήσει να χαθεί η ζωντανή ανάμνηση της γυναίκας του (που ζει στο ίδιο όνειρο) και να πάει σε ένα ιδεατό κενό για να σώσει τον πελάτη του Ken Watanabe , ο οποίος έχει ζήσει μια ολόκληρη ζωή εκεί μέσα και πλέον ως γέρος έχει ξεχάσει ότι δεν βρίσκεται μέσα σε ένα πραγματικό περιβάλλον γιατί ο χρόνος μέσα σε κάθε πραγματικότητα περνάει με διαφορετικούς ρυθμούς , την ίδια στιγμή που το βαν ετοιμάζεται να χτυπήσει το νερό σε αργή κίνηση και να ξυπνήσουν όλοι μαζί ......
Πριν το INCEPTION (2010) , ο Nolan έγραψε και σκηνοθέτησε το DARK KNIGHT (2008) . Μετά το INCEPTION , ο Nolan έγραψε και σκηνοθέτησε το THE DARK KNIGHT RISES (2012) . Μάλλον νόμιζε πως βρισκόταν ακόμη μέσα στο όνειρο που ο σκηνοθέτης της ταινίας βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο όνειρο που γυρίζει ταινία με τον Guy Pearce να βγάζει φωτογραφίες τον εαυτό του για να θυμηθεί ποιος είναι (MEMENTO) , που βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο όνειρο με τον Batman και τον Wolverine να κάνουν τους μάγους (THE PRESTIGE) , που βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο όνειρο με τον Al Pacino να κυνηγάει ξάγρυπνος τον Robin Williams στην Αλάσκα (INSOMNIA) , που βρίσκεται μέσα στο όνειρο όπου ο Batman της δεκαετίας του '60 πετάει την πυρηνική βόμβα μέσα στη θάλασσα και σώζει την Gotham από βέβαιο φέσι (THE DARK KNIGHT RISES) ...
-----------------------------------------------------------
Δηλαδή :
Το INCEPTION είναι ίσως η καλύτερη του ταινία μέχρι στιγμής , ενώ ταυτόχρονα μέσα στην ίδια χρονιά ο DiCaprio πέρα από αυτή τη ταινία , έπαιξε και στο SHUTTER ISLAND , πράγμα που σημαίνει πως επιτέλους τα εκατομμύρια του Τιτανικού έχουν ξεπλυθεί εντελώς από πάνω του και απλά ξεδιπλώνει ένα μεγάλο ταλέντο που δεν εξαφανίστηκε μόλις σκούρινε κάπως η ξανθιά φράτζα και όλη η σάχλα των '90ς γύρω απ'το πρόσωπο του έγινε ρυτίδες στο κούτελο .

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.