Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

THE DA VINCI TREASURE (2006)

Μετά τα 174 λεπτά που έχασα στο THE DA VINCI CODE , ήρθε η ώρα να αναπληρώσω παρακολουθώντας την σκληρή απάντηση της Asylum που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα τον ίδιο μήνα και πέρα από τα νερά της πίστης τάραξε και αυτά του καλού γούστου !
Άν τα 174 λεπτά της κανονικής ταινίας φανήκαν δύσκολα , τα 82 αυτής εδώ θεωρούνται άθλος .
Ο αναγνωρισμένος φεσάκιας C. Thomas Howell ( E.T. , CYBERMASTER , CAMEL SPIDERS , WAR OF THE WORLDS 1&2 , MUTANT VAMPIRE ZOMBIES FROM THE HOOD , αυτός που μοιάζει με τον Johnny Knoxville στο THE AMAZING SPIDERMAN ) είναι ο ιατροδικαστής/ανθρωπολόγος/ιστορικός με την έφεση στην κοσμοπολίτικη περιπέτεια και τα μαύρα black-ops ρούχα Michael Archer . Είναι πεπεισμένος πως ακολουθώντας διάφορα στοιχεία στα έργα του Leonardo Da Vinci (όπως τα "Γυαλιά του Ντα Βίντσι" , ή τους "Κώδικες του Ντα Βίντσι") ανά τον κόσμο , θα καταφέρει να ανακαλύψει έναν μεγάλο θησαυρό . Η γνώση του στο να ξεχωρίζει τα "Λιγκουριανά" και τα "Ρωμανικά" από τα κανονικά "Ιταλικά" , τον κάνουν και γλωσσολόγο - ή ακόμα καλύτερα "κβαντικός γλωσσολόγος" , αφού σε μια προσπάθεια να διαβάσει ένα κείμενο γραμμένο στα Ιταλικά , γυρίζει το χαρτί ανάποδα . Έχει τατουάζ στο χέρι μια αυτοπροσωπογραφία του Ντα  Βίντσι .
O Lance Henriksen είναι ο Δόκτωρ John Coven . Δεν αναφέρεται πότε σε τι έχει ακριβώς δοκτωρά . Ο Δόκτωρ είναι πάντα παρέα με φουσκωτούς οι οποίοι πλακώνουν τον Michael για να του πάρουν το όποιο καινούργιο στοιχείο έχει αποκτήσει (ίσως έχει δοκτωρά στον τσαμπουκά) . Πετάει ευχάριστα ανέκδοτα για την ζωή του Nτα Βίντσι , όπως "το ήξερες πως ήταν ομοφυλόφιλος ;" , ή "το ήξερες πως ανακάλυψε τον πρώτο δονητή ;" .
Σε όποιον ρόλο και να τον ρίξεις , ο Henriksen θα κολυμπήσει .. και θα κολυμπήσει καλά !
-----------------------------------------------------
Συγκρίνοντας τα "ειδικά βάρη" και των δύο παραγωγών :
α) Η ορχηστρική μουσική σίγουρα νικάει στα σημεία το αλεπάλληλο jungle break-beat δράσης που ακούγεται σε κάθε νευρικό ξέσπασμα της κάμερας (καθιστώ τον Peter Mervis αποκλειστικά υπεύθυνο για την όλη οπτική αναγούλα - μετά τα DEAD MEN WALKING , WHEN A KILLER CALLS και SNAKES ON A TRAIN , αυτή είναι η τέταρτη ταινία που σκηνοθετεί για την Asylum) .
β) Αντί για "αλμπίνο σαδομαζό καλόγερο" , τις δολοφονίες τις έχει αναλάβει μια ξανθιά ανατολικο-ευρωπαϊκής καταγωγής .
γ) Είμαι σίγουρος πως η Ιερά Σινδόνη με το πρόσωπο του Χριστού δεν κάθεται σαν τραπεζομάντελο σε ένα χειρουργικό τραπέζι στο βρώμικο κελάρι μιας εκκλησίας . Και σίγουρα δεν αποτελεί την πρώτη απόπειρα στην 3D τεχνολογία όπως ισχυρίζεται ο Archer .
δ) Το Τορίνο σίγουρα δεν βρίσκεται στην Αγγλία . Δυστυχώς οι άνθρωποι της παραγωγής δεν φρόντισαν να εξαφανίσουν τα αγγλικά στοιχεία του περιβάλοντος όπου γύρισαν το κυνηγητό (τη στιγμή που είχαν τροποποιήσει δρόμο της Καλιφόρνια να "φαίνεται" ως Αγγλία) .
ε) Συνεχίζοντας στην φαινομενική γεωγραφία , το ταξίδι με ΤΡΑΙΝΟ από Μιλάνο-Αθήνα και μετά από εκεί στο Αφγανιστάν , φαίνεται λίγο ύποπτο . Μπορεί οι άνθρωποι της παραγωγής να έχουν μπερδέψει τα σεντόνια με τα γυαλιά του Ντα Βίντσι , αλλά λίγη στοιχειώδη γεωγραφία χρειάζεται που και που .
στ) Ευτυχώς η γυναίκα ( Nicole Sherwin - SPRING BREAK SHARK ATTACK ) που συντροφεύει τον Archer στην αναζήτηση ΔΕΝ μιλάει αγγλικά σαν τον Pepe Le Pew και το μπούστο της είναι αντιστρόφως ανάλογο των γνωσεών της γύρω από τις μυστικιστικές μπαρούφες που της αμολάει ο Archer .
Z) Το Τέλος .
Ο Henriksen πεθαίνει μέσα σε μια μανιασμένη ψηφιακή έκρηξη που προκλήθηκε από ανάφλεξη πετρελαίου σε μια υπόγεια αρχαία αίθουσα ... Όλο το οικοδόμημα κατέρρευσε , αλλά ο Archer με την φίλη του σώθηκαν , αφού πρόλαβαν να κουκουλωθούν με την ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ !
Απλά σηκώνονται σαν να ξυπνάνε από ύπνο σε κρεβάτι (στην επιφάνεια της ερήμου , μιας και το σύμπαν έχει καταρρεύσει γύρω τους - και όχι πάνω τους) και φεύγουν ...
------------------------------------------------------
Θυμάται κανείς τον εαυτό μου από το παράλληλο σύμπαν που μετά την μίτωση με σκότωσε την ώρα που έβλεπα το "άλλο" DA VINCI" ;
Έφτιαξε μηχάνημα "συγχρονισμού" ικανό να ταξιδεύει σε παράλληλες διαστάσεις και με σκότωσε και σε αυτή τη προβολή ...
Την ίδια στιγμή , η προβολή στο παράλληλο σύμπαν όπου στην ταινία (αυτή με τον προϋπολογισμό μικρού κράτους) πρωταγωνιστεί ο David Bradley ( AMERICAN NINJA 4&5 , CYBORG COP 1,2&3 ) και στον ρόλο του Silas παίζει ο Frank Zagarino με πλατινέ cyborg μαλλί project shadowchaser , παραμένει η πιο ουσιώδης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.