Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

THE PURGE (2013)


Η Universal μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο κοντινό δυστοπικό μέλλον και μας αγχώνει με την πραγματική φύση του ανθρώπινου είδους .
Στο 2022 , η Αμερική έχει λύσει επιτέλους τα προβλήματα της με την μεγάλη μεταρρύθμιση που έφεραν οι Νέοι Μεγάλοι της Πατέρες : την Εκκαθάριση !
Η Εκκαθάριση είναι η πιο ευχάριστη στιγμή του χρόνου , που κρατάει για 12 ώρες , κατά την διάρκεια της οποίας ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να έχει τις συνέπειες του νόμου -κυρίως να σκοτώσει τον άλλο δηλαδή , αφού μόνο έτσι φεύγουν τα άγχη και το στρες !
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια Sandin . Όπως κάθε χρόνο , η οικογένεια θα μοιραστεί τα νέα της γύρω απ'το τραπέζι , θα κατεβάσει τα ατσαλένια ρολά γύρω απ'το σπίτι και θα απολαύσει τα καλύτερα στιγμιότυπα της ματωμένης νύχτας από τις τηλεοράσεις που έχει στο δωμάτιο ελέγχου .
Όταν ένας κατατρεγμένος άστεγος θα βρεθεί έξω απ'το σπίτι τους , ζητώντας καταφύγιο , η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου , αφού ο γιος θα θεωρήσει σωστό να του ανοίξει για να μπει μέσα ....
Ο Ethan Hawke ( SINISTER ) είναι ο πατέρας , James Sandin . Δουλεύει σε μια επιχείρηση που δημιουργεί οικιακά συστήματα ασφαλείας . Όλη η γειτονιά έχει αγοράσει από αυτόν , με αποτέλεσμα να το φυσάει το χρήμα και να έχει εγκαταστήσει στο δικό του σπίτι το τελευταίο μοντέλο προστασίας . Θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα παιδιά του . Με το πέρασμα των χρόνων , ο Hawke αποκτά δυνατή φιλμογραφία .
Η Lena "Lanister" Heady ( 300 , TERMINATOR:THE SARAH CONNOR CHRONICLES , LAID TO REST , DREDD , GAME OF THRONES ) είναι η Mary Sandin . Οικιακά . Θα κάνει και αυτή τα πάντα για τα παιδιά της , αλλά πόση βια να αντέξει κανείς ; Ειδικά όταν οι γείτονες αποφασίσουν να βγάλουν τα σώψυχα τους εναντίον της οικογένειας , την ίδια στιγμή που το σπίτι τελεί επί εισβολή μανιακών πλουσιόπαιδων !;
Η Adelaide Kane ( POWER RANGER R.P.M. , TEEN WOLF ) είναι η Zoey , η έφηβη κόρη με την σχολική στολή και τις λευκές κάλτσες Ιαπωνική φαντασίωση .
O Max Burkholder ( DADDY DAY CARE και κυρίως κάνει φωνές χαρακτήρων σε σειρές κινουμένων σχεδίων) είναι ο Charlie , ο υποχόνδριος 15χρονος γιος της οικογένειας . Πέρα από παράξενος , είναι και διάνοια στην τεχνολογία . Έχοντας μεγαλώσει μέσα στην εποχή της Εκκαθάρισης , του φαίνεται ακόμη περίεργο που ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και δεν βοηθάει τον συνάνθρωπο . Ανοίγοντας την πόρτα στον μαύρο άστεγο , στην πορεία σώζει την οικογένεια ....
Ο Rhys Wakefield ( HOME AND AWAY ) , είναι ο αρχηγός των μανιακών πλουσιόπαιδων που περίμεναν πως και πως αυτή τη νύχτα για να βγουν και να κυνηγήσουν άστεγους ! Στην αρχή νόμιζα πως ήταν αυτός ο αχώνευτος που βρίζει συνέχεια στις τις ταινίες του Kevin Smith . Μετά νόμιζα πως ήταν ο αχώνευτος ξανθός από τα HARRY POTTER , και το'χει ρίξει στο κρακ . Τελικά δεν τον είχα ξαναδεί κάπου και η ερμηνεία του ήταν αληθινά νοσηρή .... Μάλλον βρήκαμε τον νέο Joker για τις επόμενες ταινίες του Batman ;
--------------------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με το BATTLE ROYALE (2000) και ως κατεπείγον ψήφισμα στην επόμενη ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.