Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

MISSION OF JUSTICE (1992)


Η Cynthia Rothrock έχει αποχωρήσει πλέον από την σειρά , αφήνοντας την τρίτη ανεπίσημη συνέχεια του MARTIAL LAW στις ατσαλένιες γροθιές του Jeff Wincott και την καρατερίστρια αντικαταστάτρια της , Karen Shepherd ( AMERICA 3000 , TERMINATOR WOMAN , CYBORG 2 , σωσίας στις σκηνές μάχης της Eliza Dushku στο BUFFY THE VAMPIRE SLAYER και της Nia Peeples στο WALKER , TEXAS RANGER ) !
O Jeff Wincott ( PROM NIGHT , MARTIAL LAW 2 , o Eric Devereaux στις δύο κατευθείαν-σε-βίντεο συνέχειες του UNIVERSAL SOLDIER ) είναι ο πικραμένος από το σύστημα αστυνομικός , Kurt Harris . Είναι πικραμένος γιατί η δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργήσει και τον θέτει σε διαθεσιμότητα κάθε φορά που σπάει μούτρα , ή εκπαραθυρώνει κακοποιούς . Μιας και φορώντας την στολή δεν μπορεί να αποδώσει την σκληρή δικαιοσύνη που χρειάζεται να αποδοθεί πάνω σε συγκεκριμένους παλιοχαρακτήρες , αποφασίζει να την βγάλει !
ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΛΗΣ , ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ :
Ο Kurt , πλέον ελεύθερος από τα δεσμά της σάπιας δικαιοσύνης , ενεργεί αυθαίρετα και ψάχνει εις βάθος τα αίτια και τους ένοχους για την δολοφονία του καλού του φίλου , πρώην πρωταθλητή/νυν προπονητή του μποξ και πρώην μέλος μιας ομάδας ερασιτεχνών εκδικητών της γειτονιάς , τους "Ειρηνοποιούς" , Centric Williams ( Tony Burton , ο προπονητής του Apollo Creed στα ROCKY ) .
O Kurt αποφασίζει να μπει στην ομάδα των Ειρηνοποιών και να την καταστρέψει εκ των έσω μιας και ένα λουλούδι που βρήκε κοντά στο πτώμα του φίλου του , ανήκει στην εκκεντρική αρχηγό της οργάνωσης (μιας που συνηθίζει να φοράει το συγκεκριμένο είδος λουλουδιού στο πέτο των ταγιέρ της) ...
H Cyndi Pass ( BIKINI ISLAND , SCANNER COP , WISHMASTER ) είναι η Erin Miller , ψυχολογικός αναλυτής στην Αποστολή της Δικαιοσύνης . Ξέρει από πολεμικές τέχνες και αναπτύσεται απευθείας συμπάθεια με τον Kurt . Η τύπισσα όμως είναι αφοσιωμένη στην Αποστολή και οι αβρότητες κρατούν για λίγο .
H Brigitte Nielsen ( ROCKY IV ) είναι η Δόκτωρ Rachel K. Larkin . Διευθύντρια του ιδρύματος "Αποστολή Δικαιοσύνης" . Κάτι μεταξύ new age αίρεσης και παραστρατιωτικής οργάνωσης . Η Δόκτωρ είναι εμπνευστής μιας σύγχρονης ομάδας περιφρούρησης της δημόσιας τάξης , των Ειρηνοποιών , οι οποίοι ζουν και εκπαιδεύονται μέσα στην αποστολή (και κάποιοι από αυτούς φροντίζουν για την αιωνία ειρήνη των αντιπάλων τους) . Η Δόκτωρ ελέγχει με αυτό τον τρόπο τις γειτονιές με τις ευλογίες της πολιτείας και ταυτόχρονα κερδίζει ψήφους , αφού κατεβαίνει για δήμαρχος . Περιτό να αναφέρω πως η ίδια έβγαλε από την μέση τον Centric , όταν εκείνος αποχώρησε από τους Ειρηνοποιούς αηδιασμένος από διάφορες βρωμοδουλειές και τον τρόπο που εκμεταλεύεται τους ανθρώπους η Larkin (κάτι που το κατάλαβε αμέσως και ο Harris απ'το λουλούδι) ... Η Nielsen παραμένει παγερή στην ερμηνεία της , όπως ακριβώς και στο ROCKY IV(1985) . Σε μερικές σκηνές έχει το μαλλί της πιασμένο με τέτοιο τρόπο , ώστε να θυμίζει το συγκεκριμένο κούρεμα .
O Matthias Heus είναι ο Titus Larkin , ο καλογυμνασμένος αδελφός της δόκτωρ . O Titus είναι υπαρχηγός της αποστολής και προσωπικός φρουρός της αδελφής του ! Ο Hues είναι πάντα σταθερός στην χαρακτηριστική του "ανθρώπινο-βουνό-με-ξανθή-χαίτη-που-τσακίζει-κόκκαλα" ερμηνεία . Στην τελική αναμέτρηση με τον Wincott , τον είχε άνετα , αλλά όταν του έδειξε την ζώνη πρωταθλητή βαρέων βαρέων του φίλου του (την οποία φρόντισε να την έχει φορέσει ήδη κάτω από την τετράγωνη κουστουμιά) , ξύπνησε τον δαίμονα των πολεμικών τεχνών στον Harris !
-----------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Σου Διαβάζω Τα Δικαιώματα Σου Αφου Σε Έχω Περάσει Από Παράθυρο , πάει :
Στον Αστυνομικό Kurt Harris . Δικαιωσύνη όπως πρέπει ... Δεν ξεκινάνε έτσι οι ταινίες πλέον (εκτός κι αν πρωταγωνιστεί ο Steven Seagal)

-Βραβείο "Μου Έσπασες Τα Δάχτυλα !" , πάει :
Στον Tony Burton . Δεν είχε τέτοιες αισθαντικές στιγμές στο ROCKY ..
-Βραβείο Θα Τα Πούμε Με Τους Δικηγόρους Μου , πάει :
Στο τέλος , αφού ο Harris ξεφτιλίζει δημόσια την Larkin και αποκαλύπτει στο κοινό τις βρωμοδουλειές τις , της βάζει χειροπέδες και της διαβάζει τα δικαιώματα της . Το δικαστήριο δεν ξέρω πως θα δεχτεί αυτή τη σύλληψη , αφού α) ο Harris είχε παραιτηθεί προ πολλού από το σώμα , και β) ήταν καταζητούμενος για την δολοφονία του αρχηγού του τμήματος του .
Επειδή ως γνωστόν οι αδίστακτοι έχουν πάντα και τους καλύτερους δικηγόρους , βλέπω την Larkin να αφήνεται ελεύθερη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.