Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

HELLBOUND (1994)


Ο Chuck Norris πλακώνει τον Προσάτανο και ο αδελφός του Aaron Norris τον σκηνοθετεί για τέταρτη φορά (8 στο σύνολο) ενώ η Cannon Films πνέει τα λοίσθια καθώς πρόκειται για την τελευταία ταινία της εταιρίας ...
Ο Frank Shatter και o Calvin Jackson είναι δύο αστυνομικοί του Chicago που ζουν με τους δικούς τους κανόνες - ειδικά ο Shatter . Πάνω στην έρευνα μιας άγριας δολοφονίας ενός ραβίνου , καταλήγουν στο Ισραήλ . Εκεί ανακαλύπτουν πως πίσω από την εγχείρηση ανοικτής καρδιάς του ραβίνου κρύβεται ο Απεσταλμένος του Σατανά , Προσάτανος !
O Chuck Norris είναι ο Frank Shatter . Ο Frank έχει έναν δικό του τρόπο απόδοσης δικαιοσύνης , ο οποίος δεν συμφωνεί με αυτόν της αστυνομίας .
Έναν χρόνο μετά έκανε την κωμωδία TOP DOG (1995) με σκηνοθέτη πάλι τον αδελφό του .
O Calvin Levels ( ADVENTURES IN BABYSITTING , SKYSCRAPER ) είναι ο Calvin Jackson . Συγκρατεί την παρορμητική βία του Frank . Λειτουργεί περισσότερο ως η κωμική ανακούφιση της ήδη ανακουφισμένης από τα πάντα ιστορίας . Άν κάτι είναι πιο ανυσηχητικό από τον ίδιο τον Προσάτανο σε αυτή τη ταινία , είναι το κούρεμα-Milli Vanilli/Cleopatra του Calvin !
Η Sheree J. Wilson είναι η Leslie . Αρχαιολόγος , βοηθός της ανθρώπινης περσόνας του Προσάτανου , του αρχαιολόγου Lockley . Δεν γνωρίζει πως ο εκκεντρικός καθηγητής που βοηθάει σε κάτι ανασκαφές στο Ισραήλ είναι ο απεσταλμένος του σατανά ! Ο Προσάτανος την απαγάγει και την ετοιμάζει για θυσία καθώς αποδεικνύεται πως έχει βασιλικές ρίζες και το βασιλικό αίμα χρειάζεται για να πετύχει η τελετή .... Φυσικά παίζει ειδύλλιο με τον γόη Chuck Norris .
H Wilson συνέχισε να είναι στο πλευρό του Norris για 189 επεισόδια στην τηλεοπτική σειρά WALKER , TEXAS RANGER (1993-2001) !
Ο Christopher Neame ( DRACULA A.D. 1972 , STEEL DAWN , LICENCE TO KILL , GHOSTBUSTERS 2 , SUBURBAN COMMANDO , PROJECT SHADOWCHASER 3 , SPECIES 3 ) είναι ο Προσάτανος . Ένα σατανικό όν , που η βέβηλη μορφή του είναι κάτι μεταξύ David Lee Roth και Jack Nicolson . Έχει το πιο ψαρωτικό όνομα κακού στην ιστορία του κινηματογράφου και της κατευθείαν-σε-βίντεο περιπέτειας . Ο Προσάτανος είχε προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του κόσμου από τον Θεό κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών . Ευτυχώς ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος κατάφερε να τον σταματήσει την ώρα που ετοιμαζόταν να θυσιάσει ένα μωρό και να παγιδέψει τον Προσάτανο μέσα σε έναν υπόγειο τάφο . Κατά την διάρκεια της μάχης τους , η πηγή της δύναμης του Προσάτανου - το σκήπτρο του - έσπασε σε 9 κομμάτια . Τα 9 κομμάτια στάλθηκαν σε 9 ιερά μέρη του κόσμου και παρέμειναν εκεί μέχρι το 1951 , όταν ο τάφος του Προσάτανου άνοιξε από κάτι επιτήδιους τυμβωρύχους και ο δαίμονας ελευθερώθηκε από τα δεσμά του !
Ο Προσάτανος είχε όλες τις προφητείες και τις βλασφημίες του Σατανά με το μέρος του , και κατάφερε να μαζέψει όλα τα κομμάτια του σκήπτρου του μέχρι το 1994 , ποζάροντας ως Άγγλος αρχαιολόγος ειδήμονας με το όνομα Lockley , αλλά δεν υπολόγισε τον Chuck Norris , τον "Λεοντόκαρδο" του 20ου αιώνα !
Doctor Who Fact :
O Προσάτανος έκανε τον Skagra στο επεισόδιο SHADA του DOCTOR WHO !
-------------------------------------------------
Η ταινία ξεχώρησε κυρίως για τους παρακάτω τρεις λόγους :
Α) Είχε μέσα Chuck Norris και ο Chuck Norris δεν αστειεύεται ακόμη κι αν χρειαστεί να τα βάλει με κάποιον που λέγεται ΠΡΟΣΑΤΑΝΟΣ !
Β) Είχε μέσα κακό με το όνομα ΠΡΟΣΑΤΑΝΟΣ .
Γ) Είχε μέσα χαρακτήρα με αυτό το κούρεμα :
--------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Μάλλον Πρέπει Να Το Ξανασκεφτούμε Για Σταυροφορία , πάει :
Που να ανακαταλάβεις τους Άγιους Τόπους με 15 νοματαίους ;!
-Βραβείο Ιησούς Από Την Ναζαρέτ , πάει :
Κάποιος δεν είπε στον Πέτρο πως τα γυρίσματα της σειράς έχουν τελειώσει εδώ και 14 χρόνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.