Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

PROTEUS (1995)


Σκηνοθετημένο από τον Bob Keen ( HEARTSTOPPER ) , υπεύθυνο για τα ειδικά εφέ ταινιών όπως HELLRAISER 1,2&3 και CANDYMAN .
Η ταινία είναι βασισμένη στη νουβέλα του John Brosnan , Thinner . O Brosnan έχει γράψει και το Carnosaur (1993) για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερο sci-fi-fesi .
Ομάδα από εμπόρους ναρκωτικών (τουλάχιστον έτσι τους περιγράφει η σύνοψις της βιντεοκασέτας - πιο πολύ παρέα που πήγε βαρκάδα για σουκού μου φαίνονται) ξεκινάνε για δουλειές με την εξωλέμβιο (600 κιλά χασίσι και ηρωίνη για το μεγάλο θαλάσσιο παζάρι) . Το πλοίο ανατινάζεται κάποια στιγμή και η παρέα βρίσκει καταφύγειο σε μια φαινομενικά εγκαταλειμμένη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου ! Πολλά μπορούν να πάνε στραβά όταν κάνεις παράνομες αγοραπωλησίες στην μέση του ωκεανού !
Σιγά σιγά και με τον αριθμό τους να μειώνεται , οι άτυχοι αντι-ήρωες θα ανακαλύψουν τον μοναδικό επιζώντα της πλατφόρμας , τον Proteus (γνωστός και ως Charlie) , ένα γεννετικό πείραμα που απορροφά το ανθρώπινο dna παίρνοντας την μορφή των θυμάτων του !
Κλειστοί χώροι και ένα γλιτσερό πλάσμα που παίρνει την μορφή των θυμάτων του :
Μήπως καλύτερα να βάζαμε το THE THING (1982) να παίξει ; Όχι , γιατί το ανιματρονικό καρχαριο-τέρας που εμφανίζεται στο τέλος είναι καλύτερο από το Harryhausen-ικο πλαστελινόπραμα που κατάστρεψε το έπος του Carpenter !
Ο Craig Fairbrass ( CLIFFHANGER , THE BANK JOB , DEVIL'S PLAYGROUND , DEAD CERT ) είναι ο Alex , ο σκληρός Αυστραλός της παρέας και ο μοναδικός επιζώντας στο τέλος της ταινίας , καθώς η ταινία ξεκινάει με τον μοναδικό επιζώντα των γεγονότων να μας περιγράφει το πως έφτασε μέχρι εκεί .
Ο Nigel Pegram ( THE TOMMOROW PEOPLE ) είναι ο Δόκτωρ Shelley , δημιουργός του φρικιού που απορροφά ανθρώπινο dna και αναμνήσεις . Είναι Ρώσος . Εμφανίζεται χαλαρά πίσω από μια κλειδωμένη πόρτα και προειδοποιεί την παρέα για τον κίνδυνο που διατρέχει . Πάντα οι καλές ιδέες της επιστημονικής κοινότητας είναι μερικά βήματα μακριά από το να εξελιχθούν σε καταστροφή ! Το συνθετικό dna , ικανό για στιγμιαία εξέλιξη που δημιούργησε ο δόκτωρας κάνοντας πειράματα πάνω σε καρχαρία τρώει ανθρώπους και παίρνει την μορφή τους μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους . Είναι ο απόλυτος μηχανισμός επιβίωσης . Ευτυχώς που οι άτυχοι κακοποιοί είναι έμποροι ναρκώτικών και είχαν καταφέρει να σώσουν την ηρωίνη από το εμπόρευμα που χάθηκε στη θάλασσα , γιατί τυχαίνει το ον να αντιδρά περίεργα σε αυτή ! Το μπερδεύει . Μια πολύ μεγάλη δόση θα ρίξει αναίσθητο τον Charlie/Proteus , ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον σκοτώσουν !
O αγνώριστος Dough "Pinhead" Bradley είναι ο Leonard Brinkstone . Ο υπερπλούσιος και υπέργηρος ιδιοκτήτης της ψευτό πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου που σκάει από το πουθενά για να ελέγξει την κατάσταση . Ξέρει για τα γεννετικά πειράματα που συνέβαιναν πάνω στην φουτουριστική πλατφόρμα του και θέλει το πλάσμα ζωντανό , αφού τα πειράματα πάνω στο dna γινόντουσαν με σκοπό να αποκτήσει την πολυπόθητη αθανασία !
Αποκτάει μερικά πλοκάμια μέσα στο στόμα ...
Τι καλύτερο από μια άμορφη μάζα dna που εξελίσεται στιγμιαία (και τρώει ανθρώπους) ;!
Βοηθάει το να είσαι φίλος με τους ηθοποιούς των ταινιών που έχεις δουλέψει παλιότερα .
Ο Rico Ross ( DEATH WISH 3 , PROJECT SHADOWCHASER 1&3 , WISHMASTER , OCTOPUS , HYDRA ) είναι ο Buckley , σεκιουριτάς της πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου /εργαστήριο γεννετικών πειραμάτων . Τον βλέπουμε στην αρχή της ταινίας να προσπαθεί να γλυτώσει από κάτι που τον κυνηγάει μέσα στην πλατφόρμα . Αργότερα βρίσκεται με την παρέα και προσπαθεί να επιβιώσει μαζί τους . Δυστυχώς όσοι χαρακτήρες συναντά η παρέα μέσα στην πλατφόρμα , είναι ο Proteus που έχει πάρει την μορφή τους !
Μιας και ο Ross ήταν στην ομάδα των σκληροτράχηλων πεζοναυτών του διαστήματος στο ALIENS (1986) , κανονικά έπρεπε να έχει κανονίσει μόνος του το φεσο-τέρας .
Doctor Who Πληροφορία :
Ο Ross έκανε και τον Ringmaster στο επεισόδιο The Greatest Show In The Galaxy του Doctor Who !
------------------------------------------
Προτείνεται για τριπλή προβολή με τα LEVIATHAN (1989) και DEEP STAR SIX (1989) . Όπως επίσης και με το THE RIG (2010) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.