Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

STONE COLD (1991)


"Ο Θεός συγχωρεί , η Αδελφότητα όχι !"
Τίμια περιπέτεια της δεκαετίας του '90 στα καλύτερα της . σκηνοθετημένη από τον Craig R. Baxley ( σκηνοθέτης του DARK ANGEL , υπεύθυνος για κασκαντεριλίκια σε σειρές όπως τα THE DUKES OF HAZARD και THE A-TEAM , αλλά και σε κλασικές στιγμές του σύγχρονου κινηματογράφου , όπως το THE WARRIORS και το PREDATOR ) !
Ο Καλός :
Ο Brian Bosworth ( ONE TOUGH BASTARD , VIRUS , BACK IN BUSINESS , THE OPPERATIVE MACH 2 , REVELATION ROAD 1&2 , όπου ο Brian ξετυλίγει το ταλέντο του , συνδιάζοντας χριστιανισμό και δράση σε ένα μεταποκαλυπτικό περιβάλον ) είναι ο Joe Huff , ο σκληρότερος αστυνομικός της Alabama . Ο Joe γυμνάζεται συστηματικά και έχει ένα ιδιαίτερο στυλ ντυσίματος και κόμμωσης καθώς εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι αφήναν ακόμη χαίτες . Ο Joe έχει για κατοικίδιο μια τεράστια σαύρα (πιθανότατα να πρόκειται για κομόντο) . Ο Joe έχει προβλήματα με το τμήμα του , το σύστημα και την κοινωνία γενικότερα , αφού έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας υπερβάλουσας χρήσης βίας πάνω σε κακοποιούς ! Έχει αηδιάσει με τον ευγενικό τρόπο που φέρονται οι αρχές σε αυτά τα σκουλήκια όλα αυτά τα χρόνια .
Μετά από μια σωτήρια (και επίπονη για τους ληστές) επέμβαση του Joe σε μια εν εξέλιξη ληστεία σε σούπερ μάρκετ (βλέπε COBRA) , καλείται από τον Πράκτορα του FBI Cunningham να μπει μεταμφιεσμένος σε μια άγρια συμμορία μηχανόβιων με σκοπό να την εξαρθρώσει ! Ο Joe διστάζει στην αρχή , αλλά όταν απειλείται με 6 μήνες διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών , το ξανασκέφτεται .
Πλέον , με το όνομα John Stone (μιας και η εμφάνιση του παραμένει το ίδιο εκκεντρική) , ο Joe είναι έτοιμος να σπάσει τον τσαμπουκά στην πιάτσα , και μερικούς σβέρκους παραπάνω αν χρειαστεί !
Ως Κωμική Ανακούφιση ανάμεσα στην όλη δερματίνη και την κοκαλωμένη από την λακ ξανθιά χαίτη , λειτουργεί ο μικροβιοφοβικός πράκτορας του FBI , Lance ( Sam McMurray ) , ο οποίος δουλεύει μαζί με τον Joe στην υπόθεση .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο William Forsythe ( ο Richie Madano στο OUT FOR JUSTICE ) , είναι το δεξί χέρι του Αλυσίδα , ο Ice Hensley . Διασκεδάζει πυροβολώντας με αυτόματο κουτιά μπύρας που έχουν στερεώσει οι μηχανόβιοι φίλου του πάνω στον ώμο τους . Συμμετέχει στις δολοφονίες και φαίνεται να το διασκεδάζει αφάνταστα . Δεν του αρέσει που ο καινούργιος του τρώει τις δουλείες και κερδίζει την εύνοια του Αλυσίδα . Ο καινούργιος θα τον κάνει να πέσει πάνω σε αυτοκίνητο μετά από κυνηγητό με τις μηχανές .
Η κηδεία του μου θύμισε πως είχα δει την ταινία σε βιντεοκασέτα την χρονιά που είχε βγει . Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση που τον έκαψαν πάνω στην μοτοσυκλέτα του λες και έκαιγαν κάποιον βίκινγκ μέσα σε βάρκα .
Ο Lance Henriksen είναι ο Chains Cooper . O "Αλυσίδας" είναι ο αρχηγός μιας άγριας συμμορίας μηχανόβιων , που ονομάζεται "Αδελφότητα" . Φυσικά και πρόκειται περί ψυχοπαθούς τύπου με προβλήματα με τις αρχές ! Η Αδελφότητα αποτελείται από πατροπαράδοτους λευκούς πατριώτες που δεν καταλαβαίνει κανείς , που έτυχε να έχουν σχέση με κάτι δολοφονίες κυβερνητικών αξιωματούχων και που επίσης πουλάνε ναρκωτικά στην μαφία για να βγάνουν τα προς το ζην .
Απώτερος σκοπός της Αδελφότητας είναι η δολοφονία του αδέκαστου Εισαγγελέα Brent "Το Μαστίγιο" Whipperton , ο οποίος κατεβαίνει για Κυβερνήτης του Mississippi και έχει υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία να τσακίσει το έγκλημα στην περιοχή !
Ο Αλυσίδας τα έχει σκεφτεί όλα :
Την ημέρα της δίκης ενός δικού τους (ο οποίος σκότωσε έναν ιερέα με καραμπίνα μέσα σε εκκλησία την ώρα που βάφτιζε ένα μωρό) , η Αδελφότητα θα επιτεθεί στο κτήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου χρησιμοποιώντας ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από μια πρόσφατη ληστεία ! Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσουν πέρα από τους δικαστές και τον Whipperton !
Ο Αλυσίδας Δεν Συγχωρεί (όπως και η Αδελφότητα) :Ο Αλυσίδας πάντα είχε τις αμφιβολίες του για τον Stone , και μόλις μαθαίνει την πραγματική του ταυτότητα αποφασίζει να τον τιμωρήσει πετώντας τον από το ελικόπτερο που θα χρησιμοποιήσουν στην επιχείρηση "Σκοτώστε τον Whipperton" , αφού πρώτα τον έχει ζώσει με εκρηκτικά για να κάνει ένα μεγάλο μπαμ πέφτοντας ....
Ο Joe θα τη γλυτώσει , οι δικαστές και ο Whipperton όχι .
Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί μέσα στο δικαστικό μέγαρο , με τον Joe να ξεκαθαρίζει την συμμορία με άμεση δικαιοσύνη ...
Ο Joe αποχωρεί καταματωμένος από το μέγαρο , με την δικαιοσύνη να έχει σερβιριστεί κρύα , καθώς δεν κατάφερε να σώσει τον Whipperton . Παρόλα αυτά , αποδεκάτισε την Αδελφότητα .
---------------------------------------------------------------
-Βραβείο Είμαι Πάντα Σε Φόρμα , πάει :
Στον Joe . Στην αρχή της ταινίας ανακατεύει (με αθλητική αμφίεση που δεν ξεχνιέται εύκολα) στο μίξερ χυμό πορτοκάλι , 2 μπάρες snickers , μια μπανάνα , δύο αυγά (με τα τσόφλια μαζί) και μια σακούλα πατατάκια . Το αστείο δεν κρατάει πολύ , γιατί μετά αντί να το πιεί όπως είναι , ταϊζει τον αηδία χυλό στην κατοικίδια σαύρα του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.